-
BIST 100
15959,77%-0,80
-
DOLAR
44,18% -0,08
-
EURO
50,78% 0,48
-
GRAM ALTIN
7135,37% 0,00
-
Ç. ALTIN
11505,20% -0,55
MAZLUM-DER Malatya Şube Başkanı Anıl: Zalime karşı tek yürek olmalıyız
-
A+Buyut
-
A-Kucult
MAZLUM-DER Malatya Şube Başkanı Bahattin Anıl, ABD ve siyonist işgal rejiminin İran'a yönelik başlattığı saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, saldırıların ilk gününde sivillerin hedef alındığını belirterek uluslararası kurumları sessiz kalmakla eleşti
Bahattin Anıl, saldırıların ilk gününde bir ilkokulun bombalandığını ve 168 masum sivilin hayatını kaybettiğini ifade ederek, "ABD ve siyonist israilin İran’a yönelik başlattığı saldırıların ilk gününde sivilleri hedef almış bir ilkokulu bombalamak suretiyle hiçbir şeyden haberi olmayan masum 168 cana kıyılmıştır. Sonraki günlerde saldırılarını yoğunlaştıran bu iki devlet birçok sivilin ölmesine sebebiyet vermiştir." dedi.
Yaşanan olaylara Batılı ülkelerin ve uluslararası kurumların sessiz kaldığını savunan Anıl, "168 masum can dedik. Bu Avrupa'da bir ülkede olsaydı tüm dünyayı ayağa kaldırırlardı. Ancak konu Müslüman olunca Batılı ülkeler ve onların piyonlarından hiçbir ses çıkmıyor. Birleşmiş Milletler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi neden ses çıkarmıyor?" ifadelerini kullandı.
Anıl, yıllardır birçok ülkede saldırılar ve katliamlar yaşandığını belirterek, "Yemen, Lübnan, Suriye, Sudan, Bosna, Afganistan, Gazze ve daha birçok ülkede yıllardır süren saldırılar sonucunda soykırım ve katliamlar yapılmıştır. Kimse tepki verip hesap sormadığı için bu saldırılar devam etmektedir." şeklinde konuştu.
Uluslararası hukukun ihlal edildiğini dile getiren Anıl, "Hiçbir devlet uluslararası hukuku ve temel insan haklarını hiçe sayarak diğer devletlerin yaşam hakkını gasp edemez ve devletlerin egemenliğine saldırıda bulunamaz. Bu saldırılardan kim sorumluysa derhal uluslararası soruşturma açılmalı, yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır." dedi.
Tüm vicdan sahibi toplumlara çağrıda bulunan Anıl, "Bu barbarlık karşısında tüm milletleri, kurumları ve kuruluşları inisiyatif almaya davet ediyoruz. Bu iki terör devleti var olduğu sürece dünyada hiçbir halkın güvende olmayacağını unutmamak gerekir." ifadelerini kullandı.
Son günlerde mezhep çatışmalarını körükleyen provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Anıl, Müslümanların birlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
Anıl, "Gazze, Lübnan, Suriye, Yemen, Irak ve Afganistan gibi birçok ülkede insanlar mezheplerine bakılmaksızın, yalnızca Müslüman oldukları için katliama ve soykırıma uğramıştır. Çocukların katledildiği bir dönemde bizlerin kardeş kavgasına tutuşması büyük bir yanlışlıktır." dedi.
Dünyanın farklı ülkelerinde Müslüman olmayan insanların da Gazze için eylemler yaptığını hatırlatan Anıl, "Avrupa’da ve dünyanın birçok yerinde Müslüman olmayan insanlar Gazze’ye destek için mitingler ve yürüyüşler düzenledi. Onlar Şii-Sünni ayrımı gözetmeden sadece insan olmanın gereğini yerine getirdi ve mazlumdan yana tavır aldı." ifadelerini kullandı.
Müslümanların birlik olması gerektiğini belirten Anıl, "Bugün zalime karşı tek yürek olma zamanıdır. Mezhep kavgalarını bir kenara bırakıp bir binanın tuğlaları gibi birbirimize kenetlenmeli ve her zaman zalime karşı mazlumdan yana tavır almalıyız. Aksi takdirde Müslümanların yeryüzünde söz sahibi olamadığı bu durum devam eder." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Rusya’dan Telegram ve Apple’a 38,5 milyon ruble para cezası
Halepçe Katliamı’nın üzerinden 38 yıl geçti
Eczacılar: İlaç fiyat kararnamesi yetersiz, arz sorunu sürüyor
Vali Canalp: Bayramda güvenlik ve trafik denetimleri artırılacak
Avrupa Yetim Eli bayramlık kıyafetlerle yetimleri sevindirdi
Batman'da bölgesel göçebe hayvancılık çalıştayı düzenlenecek
Mısır ve Umman, bölgesel gerilimi görüştü
Memur-Sen İl Başkanı Önlü: Halepçe insanlık vicdanında silinmeyen bir yaradır
Engin: Kadir Gecesi kalplerimizi Kur'an'la yeniden diriltme fırsatıdır
Battalgazi Devlet Hastanesi otoparkı yenilendi
HÜDA PAR: Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatmak İslam ümmetine karşı açık bir savaş ilanıdır
Diyarbakır’da çok sayıda silah ele geçirildi
MEB, ikinci dönem birinci ortak yazılı sınavlar için kılavuz yayımladı
Siverek'te Sakal-ı Şerif yoğun ilgiyle ziyarete açıldı
İzmir’de bayramda havalar nasıl olacak?
HÜDA PAR’ın Ramazan Bayramı programı belli oldu
Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonu
Gölete doğru yuvarlanan otomobil, kaya parçasına takılarak durdu
Buca’da uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli yakalandı
Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonu
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Etiyopya’da heyelan: Ölü sayısı 125’e yükseldi
IHO EBRAR bayram öncesi yetimleri giyindirdi
Ağrı'da rahatsızlanan 66 yaşındaki hasta hastaneye yetiştirildi
Diyarbakır’da aranan şahıslara operasyon
Ağrı’da başıboş köpek sorunu hem can hem mal güvenliğini tehdit ediyor
Diyarbakır’da organize suç örgütüne operasyon: 10 tutuklama
Savaşın yeni yüzü: ABD ve işgalci siyonist rejimin yapay zekâ destekli katliamları
Gençler için yeni kariyer alanı: Gayrimenkul sektörü üniversitelere giriyor
MAZLUM-DER Malatya Şube Başkanı Anıl: Zalime karşı tek yürek olmalıyız
Yükleniyor






