-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
MDKKYB Başkanı Akın: Küçükbaş hayvancılık desteklerinde önemli artışlar yapıldı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, desteklerin yüzde 40 ile yüzde 60 arasında arttığını kaydederek, Islah projelerine de ciddi destek verildiğini aktardı.
Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (MDKKY) Başkanı İhsan Akın, kuzu ve oğlak desteklemeleriyle birlikte tüm tarımsal desteklerin Resmi Gazete'de yayımlandığını belirterek önemli artışlar yapıldığını söyledi.
Akın, desteklerin yüzde 40 ile yüzde 60 arasında arttığını kaydederek, "Kuzu ve oğlak desteklemesi 200 liradan 300 liraya çıkarıldı. 100 başın altında hayvanı olan küçük aile işletmelerine 300 lira, 41 yaş altı kadın ve genç yetiştiricilere ise ek olarak 210 lira destek sağlanacak. Çoban çalıştıran işletmelerde 150 baş hayvanı olan yetiştiricilerimiz 81 bin lira çoban desteği alacak." dedi.
Islah projelerine de ciddi destek verildiğini aktaran Akın, "Malatya'da 6 ilçede yürüttüğümüz projelerde taban sürülerde hayvan başına 400 lira, elit sürülerde 700 lira, normal sürülerde ise bin lira destek verilecek. Başvurular eylül ayında başladı, kasım ayı sonuna kadar devam edecek. Son başvuru 1 Aralık." diye konuştu.
Yetiştiricilere yönelik diğer desteklere de değinen Akın, "Büyükşehir Belediyemiz tarafından verilen 500 adet jeneratör, yayla ve meraları kullanan arıcılar ile küçükbaş hayvan yetiştiricilerine dağıtılacak. Ayrıca don afetinden zarar gören üreticilere dekar başına 5 bin 500 lira ödeme yapılacak. Ödemelerin bu ay sonunda başlaması bekleniyor." ifadelerini kullandı.
Üretimin önemine vurgu yapan Akın, "Üretim olmadan hiçbir şey olmaz. İsraf eden iflas eder, üreten hükmeder. Gıdamıza ve suyumuza sahip çıkmalıyız. İthal eden değil, ihraç eden bir ülke olmak zorundayız." diyerek emeği geçenlere teşekkür etti. (İLKHA)
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
Kırklareli'de bir iş yerinde soba patladı: 1 ölü, 2 yaralı
Nijerya'da Ramazan Bayramı dolayısıyla 92 mahkuma af kararı
Almanya Irak’ta görev yapan askerlerini tahliye etti
BM: 2,1 milyar insan temiz suya erişemiyor
İsviçre’den ABD’ye silah ihracatı durduruldu
Rusya'dan AB'ye LNG ithalatı tepkisi
Niğde'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı
Dışişleri Bakanlığı: israilin Suriye’ye saldırısını tehlikeli bir tırmanma olarak görüyoruz
ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye daha saldırdı
Mardin’de dereye düşen kız çocuk hayatını kaybetti
Güney Kore'de otomobil parça fabrikasında yangın: En az 50 yaralı
Bayramda Ücretsiz Bekleniyordu, Batman’da Ücretli Oldu!
Mardin'de asansör boşluğuna düşen çocuk yaralandı
Şırnak'ta yoğun yağış sele neden oldu
Kolombiya'da sağanak sel baskınına yol açtı
Dışişleri Bakanı Fidan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile bir araya geldi
Şırnak için şiddetli yağış ve kar uyarısı
Pezeşkiyan: Devlet terörizmi siyonist rejimin doğasında var
Edirne'de trafik kazası: 4 yaralı
Malatya'da kent bayramlaşması programı gerçekleştirildi
NATO, Irak misyonunda görev yapan tüm personeli Avrupa'ya tahliye etti
Avrupa'da ülkeler arasında gerilim: Almanya, Macaristan'ı 'AB'ye sadakatsizlikle' suçladı
Mücteba Hamaney'den sahte bayrak girişimi uyarısı: Türkiye ve Umman'a saldırılar İran tarafından yapılmadı
Yozgat'ta feci kaza: 1 ölü, 5 yaralı
Akdeniz’de Fransız donanmasından Rus "Gölge Gemisi"ne baskın
Kazakistan'da yeni anayasa resmen kabul edildi
Kuzey Kore'de tank birliklerinin katılımıyla taktik saldırı tatbikatı
Siyonist işgalcilerin Lübnan'a saldırılarında şehit sayısı 1001'e yükseldi
İran'dan İngiltere'ye 'askeri üs' tepkisi: Saldırıya iştirak olarak değerlendirilecek
Yükleniyor







