• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Medical Point Gaziantep karaciğer nakli bilgilendirme toplantısı düzenledi

18 Mayıs 2024, Cumartesi 12:30
18 Mayıs 2024, Cumartesi 12:30
Medical Point Gaziantep karaciğer nakli bilgilendirme toplantısı düzenledi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Medical Point Gaziantep karaciğer nakli bilgilendirme toplantısı düzenledi

Medical Point Gaziantep karaciğer hastalıklarına, karaciğer nakline dikkat çekmek ve bilgilendirmek için “Karaciğer Transplatasyon” toplantısı düzenledi.
Medical Point Gaziantep, karaciğer hastalıkları ve karaciğer nakline dikkat çekmek adına Gaziantep’te “Karaciğer Transplatasyon” toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda karaciğer yetmezliğine sebep olan durumlar, organ naklinin süreçleri, bu süreçte hasta ve hekimlerin yapması gerekenler ele alınarak katılan doktorlar bilgilendirildi. Toplantıda konuşan İzmir Medical Point Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Koordinatörü Prof. Dr. Şükrü Emre, karaciğer naklinde zamanın önemli olduğunu belirterek, “Erken ameliyat hasta için önem taşıyor, geç ameliyat ise hastanın hayatını kaybetme riskini arttırıyor. Onun için bu ameliyatların zamanında yapılması gerekiyor” dedi.

Karaciğer hastalıkları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Şükrü Emre, organ naklinin önemine değinerek, “Organ nakilleri tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çok önemli. Son evre karaciğer yetmezliği ve organ yetmezliği gerçekleştiği zaman bu insanlara yapabileceğimiz tek şey hastalanmış organları çıkararak yerine yenilerini takmak. Bunu yapmamız için de organlar için bir donör bulmamız gerekiyor. Vericiler iki şekilde olabiliyor, canlı vericiler ve kadavradan olan vericilerdir. Türkiye’ de ameliyatların geneli canlı vericilerden yapılıyor. ABD’de ise kadavralardan alınarak yapılıyor. Bizim hastalardan veya hekimlerden istediğimiz karaciğer sirozu olan hastaları organ nakli yapılan bir merkeze yönlendirmeleridir. Bunun avantajı ise hastanın hastalığı hakkında yönlendirilmesi, ailenin bilgilendirilmesi ve nelere dikkat etmesi gerektiği bildirilmesi yönünde eğitim verilmesi hastanın sağlıklı bir şekilde bu süreci atlatması için çok önem taşıyor. Hastaların hangi ilaçları kullanacağı, neyin iyi gelip gelmeyeceği gibi bilgileri ekip çalışması ile hastaya vererek takibini sağlıyoruz. Erken ameliyat hasta için önem taşıyor. Geç ameliyat ise hastanın hayatını kaybetme riskini arttırıyor. Onun için bu ameliyatların zamanında yapılması gerekiyor” dedi.

Düzenlenen toplantıda karaciğer nakli bilgilendirmesi yapıldığını ve bölge halkına nakil konusunda yardımcı olmak istediklerini söyleyen Prof. Dr. Şükrü Emre, “Burada yaklaşık 50- 60 kişilik erişkin ve çocuk gastroenteroloğu, genel cerrah ve çocuk hastalıkları uzmanlarından oluşmuş bir grup ile konuşacağız. Olayları tartışacağız. Hastaların nelere dikkat etmesi gerektiğini konuşacağız. Bu değerlendirmeler çok önemli ve Gaziantep’te karaciğer nakli yok. Biz İzmir’de başarılı bir şekilde karaciğer nakli yapıyoruz. Bu bölgedeki insanlara da bu anlamda yardım etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bilime katkı sunmak için karaciğer transplatasyonu toplantısını düzenlediklerini söyleyen Gaziantep Medical Point Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin, “İzmir Medical Point Hastanemizde karaciğer nakli son derece başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Bu gün ise burada İzmir Medical Point Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Koordinatörü Prof. Dr. Şükrü Emre ve ekibini ağırlıyoruz. Bölgemizde maalesef karaciğer nakli yapılmıyor. Bu konuda bölgede çalışan erişkin ve çocuk gastroenterologlarımızı, pediatri ve genel cerrahi uzmanlarını bilgilendirmek, karaciğer naklinin hangi zamanda ve hangi endikasyonlarla yapılacağını aktarmak için bu bilimsel toplantıyı planladık. Büyük bir katılımla bu toplantıyı gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba ise “Organ nakilleri çok önemli bir konu. Bu bölgedeki insanlara organ nakli konusunda yardım etmek ve bilime katkı sunmak için her şeyi yapıyoruz. Hastalarımızın yaşam kalitesi ile birlikte mutluluğunu da artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Doğu Türkistan'da gazeteci olmak: Zulmü görüyor ama duyuramıyorlar

İstanbul'da şiddetli yağmur ve rüzgâr etkili oldu

Arjantin'de orman yangınları kontrol altına alınamıyor: Binlerce hektar alan küle döndü

ABD'de polise tepki olarak düzenlenen gösterilerde onlarca gözaltı

Aksaray'da feci kaza: 6 yaralı

Rusya'dan Ukrayna'ya NATO uyarısı

Avustralya'da orman yangınlarında 300 bin hektarlık alan yandı

Malatya'da rezerv alanlar istişare toplantısı yapıldı

Petro: ABD bölgeyi işgal etmek için uyuşturucuyu bahane olarak kullanıyor

Diyarbakır'da gizli buzlanma zincirleme trafik kazasına yol açtı

Diyarbakır'da kontrolden çıkan tır yoldan çıktı

Konya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Endonezya'dan uygunsuz içerikler nedeniyle Grok'a erişim engeli

Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı

Şanlıurfa'da bir evde tüp patlaması: 3 ölü, 4 yaralı

Feribot seferlerine fırtına engeli

Lübnan: 500 binden fazla Suriyeli ülkelerine geri döndü

Venezuela: ABD'li yetkililer diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesi için Caracas'ta

ANFİDAP’tan Gazze’de şehit edilen gazeteciler için anlamlı etkinlik

Rusya, Ukrayna'nın enerji tesislerini vurdu

Endonezya açıklarında 6,5 büyüklüğünde deprem

Almanya'da etkili olan Elli Fırtınası ulaşımda aksamalara yol açtı

ABD'de silahlı saldırı: 6 ölü, 1 gözaltı

Meteorolojiden denizlerde fırtına uyarısı

Küba'dan ABD'ye tepki: Satılık değiliz

Güney Marmara’nın ilk psikoterapi merkezi Bursa'da açıldı

Trafikte sopa ile tehdit olayında şüpheli tutuklandı

Mersin'de yapılan denetimde 500 kilogram et ele geçirildi

Lodos Bursalıların hafta sonu planını alt üst etti: Vatandaşlar birbirlerine tutunarak ilerlemeye çalıştı

Kuzey Kore ile Güney Kore arasında casus dronu krizi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Doğu Türkistan'da gazeteci olmak: Zulmü görüyor ama duyuramıyorlar

İstanbul'da şiddetli yağmur ve rüzgâr etkili oldu

Arjantin'de orman yangınları kontrol altına alınamıyor: Binlerce hektar alan küle döndü

ABD'de polise tepki olarak düzenlenen gösterilerde onlarca gözaltı

Aksaray'da feci kaza: 6 yaralı

Rusya'dan Ukrayna'ya NATO uyarısı

Avustralya'da orman yangınlarında 300 bin hektarlık alan yandı