• BIST 100

    15974,91%-0,17
  • DOLAR

    43,40% 0,12
  • EURO

    51,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    7090,71% 0,65
  • Ç. ALTIN

    11690,22% 0,36

Mehmet Canpolat: “Hanımlarımız, kadınlarımız her zaman başımızın tacı. Onlar bizlere emanet”

21 Kasım 2023, Salı 13:40
21 Kasım 2023, Salı 13:40
Mehmet Canpolat: “Hanımlarımız, kadınlarımız her zaman başımızın tacı. Onlar bizlere emanet”
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Mehmet Canpolat: “Hanımlarımız, kadınlarımız her zaman başımızın tacı. Onlar bizlere emanet”

Haliliye Belediyesi bünyesindeki millet evleri ve hanımlar konağı ile kadınlara pozitif ayrımcılık sağlandığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, kurslar ile bir yandan kadınların meslek öğrendiğini, çocuklarının ise kreş hizmetiyle geleceğe hazırlandıklarını ifade etti. Başkan Mehmet Canpolat, “Hanımlarımız, kadınlarımız her zaman başımızın tacı. Onlar bizlere emanet” dedi.
Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatları ile hayatın her alanında kadınların yanında olan Haliliye Belediyesi, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılıklarını hizmete sunduğu merkezler ile devam ettiriyor.
Bünyesindeki millet evleri ile kadınlara yönelik meslek edindirme ve hobi kurslarını hizmete sunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, kadınlara hem meslek öğrenecekleri hem de zaman geçirecekleri yeni yaşam alanları sunuyor. Ahmet Yesevi, Süleymaniye ve Sırrın Milletevindeki el sanatları, dikiş nakış, kuaför, okuma yazma, bilgisayar ve Kur’an-ı Kerim kurslarına katılan kadınlara, usta öğreticiler tarafından teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği bu kurslara çocuklarıyla katılan anneler ise çocuklarını kreşe bırakmanın rahatlığını yaşıyor. Kreş hizmetinin sunulduğu Millet evlerinde, annelerin kurslardan aldıkları eğitimlerle meslek öğrenerek aile ekonomilerine katkı sunduklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, her zaman kadınların yanında olduklarını kaydetti.
“Hanım kardeşlerimizin kurslarımızla birlikte bir şeyler öğrenmeleri, çocuklarının da geleceğe yönelik olarak gelişmeleri adına faaliyetlerimiz devam ediyor” diyen Başkan Mehmet Canpolat, “Millet evleri başlığı altın birçok millet evini, Haliliye ilçemizde vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şu anda Sırrın, Süleymaniye ve Ahmet Yesevi Milletevleri dahil olmak üzere birçok noktada şu anda hizmet vermekteyiz. Hanım kardeşlerimiz millet evlerimize geldikleri zaman dikiş-nakış, el sanatları, kuaför, okuma-yazma, bilgisayar, Kuran’ı Kerim kurslarıyla birlikte bir şeyler öğrenmeleri, çocuklarının da geleceğe yönelik olarak gelişmeleri adına millet evlerimizdeki faaliyetlerimiz devam ediyor. Hanım kardeşlerimiz bizim atölyelerimizde öğrenmiş oldukları kurs merkezlerindeki el becerileriyle birlikte ailelerinin ekonomilerine de katkıda bulunuyorlar. Bunun da mutluluğunu yaşadığımızı ifade etmek isteriz” sözlerine yer verdi.
Millet evlerinin yanı sıra hanımlar konağı ile kadınlara spor yapabilecekleri yeni ortamların sunulduğunu kaydeden Başkan Mehmet Canpolat, “Pozitif ayrımcılık niteliğinde hanım kardeşlerimize Hanımlar Konağı başlığı altında ve bu seçim öncesi projelerimizden birisiydi. İpekyol ve Osmangazi Hanımlar Konağı olarak içerisinde fitnes salonlarının olduğu, diyetisyen kardeşlerimiz eşliğinde sporlarını yapabildiği, kafeterya hizmetinin verildiği, atölyelerin yer aldığı, ahşap atölyesi, trikotaj, dikiş-nakış atölyesi dahil olmak üzere burada hizmete devam ediyoruz. Hanımlarımız, kadınlarımız her zaman başımızın tacı. Onlar bize emanetler, bizler de onlara emanetiz” dedi.
Belediye bünyesindeki faaliyetlerden yararlanan kadınlar ise hem ev ekonomisine katkı sağladıklarını hem de kaliteli zaman geçirdiklerini ifade ederek, sunulan imkanlar dolayısıyla Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a ve Haliliye Belediyesine teşekkürlerini iletti.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Azerbaycan ile Ermenistan arasında enerji taşımacılığı anlaşması

Van'da 10 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Adana'da minibüs devrildi: 13 yaralı

Iğdır’da aranan 3 hükümlü yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü

Trabzon'da 3.8 büyüklüğünde deprem

BM: Basra Körfezi'ndeki gerilimden çok endişeliyiz

AB ve Hindistan arasında kapsamlı ticaret anlaşması

Yunanistan’da 4.5 büyüklüğünde deprem

DMM’den Türk Telekom iddialarına yalanlama

Mesud Pezeşkiyan ile Veliaht Prens Selman görüştü

Rusya'da hostelde yangın: 4 ölü, 6 yaralı

Avustralya’da uçak kazası: 2 ölü

Gaziantep'te "Sağlık Bilişimi" ve "Yapay Zeka" semineri düzenlendi

Umut Kervanı ikinci yardım konvoyunu Suriye'ye gönderdi  

Kuzey Kore'den füze denemesi

Konya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Bakan Bayraktar Nijerya Katı Mineraller Geliştirme Bakanı ile görüştü

DSÖ: Gazze'de 10 çocuk hipotermi nedeniyle hayatını kaybetti

Türkiye ile Nijerya arasında 9 anlaşma imzalandı

Dışişleri Bakanlığından Afrika’nın güneyindeki sel felaketine ilişkin taziye mesajı

Trump'ın politikalarınak karşı Almanya, Danimarka ve Grönland liderleri arasında üçlü zirve

Malatyalı dededen azmin zaferi: 82 yaşında okuma-yazma kursunu başarıyla tamamladı

TSO Başkanı Sadıkoğlu: Üretim yüzde 32 düştü, 26 fabrika kapandı

Endonezya'da toprak kayması felaketi: 48 ölü

El Halil'de işgalci siyonistler 500 ağacı kökünden söktü

Duran: Türkiye’nin mücadelesi etnik kimliklerle değil terörledir

MESOB Başkanı Keskin: Esnaf bayramdan sonra kalıcı iş yerlerine taşınacak

Şırnak'ta iki tır çarpıştı: 2 yaralı

Aralıkta sıcaklık arttı yağış azaldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Azerbaycan ile Ermenistan arasında enerji taşımacılığı anlaşması

Van'da 10 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Adana'da minibüs devrildi: 13 yaralı

Iğdır’da aranan 3 hükümlü yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü

Trabzon'da 3.8 büyüklüğünde deprem

BM: Basra Körfezi'ndeki gerilimden çok endişeliyiz