Mehmet Canpolat: “Hanımlarımız, kadınlarımız her zaman başımızın tacı. Onlar bizlere emanet”

EĞİTİM 21.11.2023 13:40:04 0
Mehmet Canpolat: “Hanımlarımız, kadınlarımız her zaman başımızın tacı. Onlar bizlere emanet”
Haberi Sesli Oku
Haliliye Belediyesi bünyesindeki millet evleri ve hanımlar konağı ile kadınlara pozitif ayrımcılık sağlandığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, kurslar ile bir yandan kadınların meslek öğrendiğini, çocuklarının ise kreş hizmetiyle geleceğe hazırlandıklarını ifade etti. Başkan Mehmet Canpolat, “Hanımlarımız, kadınlarımız her zaman başımızın tacı. Onlar bizlere emanet” dedi.
Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatları ile hayatın her alanında kadınların yanında olan Haliliye Belediyesi, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılıklarını hizmete sunduğu merkezler ile devam ettiriyor.
Bünyesindeki millet evleri ile kadınlara yönelik meslek edindirme ve hobi kurslarını hizmete sunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, kadınlara hem meslek öğrenecekleri hem de zaman geçirecekleri yeni yaşam alanları sunuyor. Ahmet Yesevi, Süleymaniye ve Sırrın Milletevindeki el sanatları, dikiş nakış, kuaför, okuma yazma, bilgisayar ve Kur’an-ı Kerim kurslarına katılan kadınlara, usta öğreticiler tarafından teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği bu kurslara çocuklarıyla katılan anneler ise çocuklarını kreşe bırakmanın rahatlığını yaşıyor. Kreş hizmetinin sunulduğu Millet evlerinde, annelerin kurslardan aldıkları eğitimlerle meslek öğrenerek aile ekonomilerine katkı sunduklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, her zaman kadınların yanında olduklarını kaydetti.
“Hanım kardeşlerimizin kurslarımızla birlikte bir şeyler öğrenmeleri, çocuklarının da geleceğe yönelik olarak gelişmeleri adına faaliyetlerimiz devam ediyor” diyen Başkan Mehmet Canpolat, “Millet evleri başlığı altın birçok millet evini, Haliliye ilçemizde vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şu anda Sırrın, Süleymaniye ve Ahmet Yesevi Milletevleri dahil olmak üzere birçok noktada şu anda hizmet vermekteyiz. Hanım kardeşlerimiz millet evlerimize geldikleri zaman dikiş-nakış, el sanatları, kuaför, okuma-yazma, bilgisayar, Kuran’ı Kerim kurslarıyla birlikte bir şeyler öğrenmeleri, çocuklarının da geleceğe yönelik olarak gelişmeleri adına millet evlerimizdeki faaliyetlerimiz devam ediyor. Hanım kardeşlerimiz bizim atölyelerimizde öğrenmiş oldukları kurs merkezlerindeki el becerileriyle birlikte ailelerinin ekonomilerine de katkıda bulunuyorlar. Bunun da mutluluğunu yaşadığımızı ifade etmek isteriz” sözlerine yer verdi.
Millet evlerinin yanı sıra hanımlar konağı ile kadınlara spor yapabilecekleri yeni ortamların sunulduğunu kaydeden Başkan Mehmet Canpolat, “Pozitif ayrımcılık niteliğinde hanım kardeşlerimize Hanımlar Konağı başlığı altında ve bu seçim öncesi projelerimizden birisiydi. İpekyol ve Osmangazi Hanımlar Konağı olarak içerisinde fitnes salonlarının olduğu, diyetisyen kardeşlerimiz eşliğinde sporlarını yapabildiği, kafeterya hizmetinin verildiği, atölyelerin yer aldığı, ahşap atölyesi, trikotaj, dikiş-nakış atölyesi dahil olmak üzere burada hizmete devam ediyoruz. Hanımlarımız, kadınlarımız her zaman başımızın tacı. Onlar bize emanetler, bizler de onlara emanetiz” dedi.
Belediye bünyesindeki faaliyetlerden yararlanan kadınlar ise hem ev ekonomisine katkı sağladıklarını hem de kaliteli zaman geçirdiklerini ifade ederek, sunulan imkanlar dolayısıyla Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a ve Haliliye Belediyesine teşekkürlerini iletti.

Hasankeyf’te Turizm Krizi: Yeni Ücretler ve Kısıtlamalar Tepki Çekiyor!

Gaziantep FK Max Gradel ile yollarını ayırdı

Aşiret üyelerinden hayırsever Acu’ya ziyaret

Adıyaman Belediyesinden çocuklara tiyatro etkinliği

Markette çıkan yangını müşteriler söndürdü

Blok zincir teknolojisi enine boyuna tartışıldı

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonu: 1 gözaltı

Batman’da 3 bin dönümlük ekili arazi ve mera alanı kül oldu

Batman Üniversitesinden 60 yaş üstü bireylere fırsat

Hasankeyf’te lavanta hasadı başladı

Mardin’de minibüs aydınlatma direğine çarptı: 1 yaralı

Yerinde ayrıştırma tepkilere neden oluyor

Diyarbakır’da DEM’li belediyeden Et ve Süt Kurumu’na tahsis edilen mağazaya kapatma girişimi

17 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan şahıs yakalandı

Başkan Umut Yılmaz, bebek Umut Yılmaz’ı ziyaret etti

Birecik’te DEM Parti’den istifa eden belediye başkanına saldırı

Şahinbey Belediyesi’nden Londra’ya uzanan yolculuk

Sağlık Bakanlığı Şırnak ve ilçelerine 37 doktor ataması yapacak

Hırsızlık ihbarı polisi harekete geçirdi

Siirt’te ilk defa dron ile çekirge ilaçlama yapıldı

Şanlıurfa’da ormanlık alan yangını kontrol altına alındı

Akaryakıt yüklü tanker alev alev yandı

Yerel basını görmezden gelen, Yok hükmündedir

Yaz sıcağında soğuk duşa dikkat

Depremzedeler, villaları aratmayan köy evlerine kavuştu

Diyarbakır’da bin 500 yıllık kilise kalıntısında yeni buluntular

Kavurucu sıcaklarda hayvanlar buzlu kokteyl ile serinliyor

Gaziantep’te 14 ruhsatsız silah ele geçirildi

Basın Gözümüz ve Kulağımızdır

Şırnak’ta Hollanda-Türkiye maç heyecanı yerini hüzne bıraktı

Yükleniyor