• BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,05% -0,04
  • EURO

    51,20% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7272,37% -0,39
  • Ç. ALTIN

    11762,06% -1,54

Meksika’dan gelen arama köpeği Proteo unutulmadı

12 Ağustos 2023, Cumartesi 09:55
12 Ağustos 2023, Cumartesi 09:55
Meksika’dan gelen arama köpeği Proteo unutulmadı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Meksika’dan gelen arama köpeği Proteo unutulmadı

6 Şubat depremlerinde Adıyaman’da görev yapan ve 2 kişinin enkazdan sağ çıkarılmasını sağlayan, görev sırasında ölen Meksika ekibinin arama köpeği Proteo’nun ismi hayvan kliniğinde yaşatılacak.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan illerden Adıyaman’a Meksika’dan gelen ve arama kurtarma ekibine eşlik eden kurtarma köpeği Proteo, enkazın altında kalan 2 kişinin yerini tespit ederek kurtulmasını sağlamıştı. Kurtarma köpeği Proteo, Meksika ekibinin arama kurtarma çalışmalarında rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Meksika ekibinin Alman çoban köpeği olan Proteo, hayatını kaybettiği için Türkiye de minnettarlık göstergesi olarak Meksikalı ekibe 3 aylık Alman Kurdu hediye etmişti.
Depremde Adıyamanlılar için hayatını kaybeden kahraman kurtarma köpeği Proteo adına uluslararası bir derneğin afet fonu kullanılarak Hayvan Kliniği yaptırıldı. Köpeğin isminin verildiği klinik Adıyaman Belediyesin Veteriner Müdürlüğüne teslim edildi. Yeni kurulan klinikte, röntgen cihazı, ultrason, kan tahlil labaratuvarı, kedi ve köpek yoğun bakım üniteleri ile birlikte ameliyathane ve gerekli tam donanımlı cihazlar ile sessiz canların sağlıklı yaşamaları için hizmet verilecek.

Adıyaman Belediyesi Veteriner Müdürlüğü’ne kurulan kliniğe gelen heyet burada incelemelerde bulunarak bilgiler aldı. Burada konuşan dernek sorumlusu Hasan Akbayrak, “Bir yandan çeşitli alanlara dokunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi ki insanlarımıza hizmet verdik. İlk günden bu yana buradaydık. Konteynerlerde çalıştık, röntgen cihazlarıyla çalıştık, ambulanslarda çalıştık, daha nicelerini de yapacağız. Bu dünyanın sadece bizlere ait olmadığını bu klinik vasıtasıyla da bir kez daha burada yaşamış oluyoruz. Çok ama çok mutluyuz. Hayvan dostlarımıza dokunabildiğimiz için, onlara da hayatlarının değerli olduğunu göstermek için buradayız. Aynı zamanda sevgili Proteo, canını bizim canlarımız için verdi ama onun ismi başka canlarda burada yaşayacak. Daha nice güzelliklerde buluşmak üzere” dedi.

Adıyaman Veteriner Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Yusuf Işık ise konuşmasında, “Sokak hayvanlarına daha sağlıklı hizmet verebilmek için bu alan bizlere yeterli şuanda ve daha projelerimiz de var. İnşallah sokak hayvanlarına daha sağlıklı koşullarda daha iyi hizmet vermeye devam edeceğiz. Depremden sonra Meksika’dan Adıyaman’a gelen Proteo isimli köpek enkazda bulunan iki canımızı kurtarmıştı, iki insanımızın tespitinde bulunmuştu. Sonrasında yaş nedeniyle Adıyaman’da vefat etti. Bu nedenden dolayı Proteo’ya minnet duyduğumuzu gösterebilmek adına kliniğimize Proteo hayvan kliniği şeklinde isimlendirdik” diye konuştu.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Brent petrol 86,62 dolara geriledi

Denizli'de 4,2 büyüklüğünde deprem

Yalova'da uyuşturucu operasyonunda 6 gözaltı

Almanya: Enerji fiyatlarının artışından derin endişe duyuyoruz

Pakistan’da yakıt krizi nedeniyle tüm okullar 31 Mart’a kadar tatil edildi

Erdoğan ile Pezeşkiyan arasında telefon görüşmesi

İzmir'de zincirleme kaza: 3 yaralı

Trump ve Putin telefonda görüştü

Gazze'ye saldırılarda can kaybı 72 bin 133'e yükseldi

Milletvekili Dinç: İslam ülkeleri siyonizme ve küresel emperyalizme karşı net bir duruş sergilemeli

Niğde'de doğal gaz patlaması: 12 yaralı

Manisa'da 2 bin 580 sikke ve 235 tarihi obje ele geçirildi: 1 gözaltı

Siyonist işgalcilerin Gazze saldırıları sonucu şehit gazeteci sayısı 261'e yükseldi

ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye saldırdı: 6 ölü

Denizli'de 4.1 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Birliğimizi korursak hiçbir zalim bize saldırmaya cesaret edemez

İran Kızılayı: ABD-israilin saldırılarında 13 bin 785 sivil birim hasar gördü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü

Bazı kullanıcılar ‘yapay zeka psikozu’ riski altında olabilir!

Malatya'da cami yararına hurda toplayan 72 yaşındaki adam ölü bulundu

Siyonist rejim Orta Doğu'daki gündemden yararlanarak Gazze'de katliamlarını tırmandırıyor

Macaristan’dan AB’ye Rus enerji ürünlerine yasaklar derhal kaldırılsın

Diyarbakır'a düşen mühimmatın görüntülerine İLKHA ulaştı

Azerbaycan ve İran, sınır ötesi yük taşımacılığına yeniden başladı

Enerji fiyatlarındaki artış AB'de endişeye karşılanıyor

Macron: Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle Kıbrıs yakınlarına ulaştı

Avrupa en büyük silah ithalatçısı oldu

Glasgow’daki tren istasyonunda yangın sonucu istasyon kapatıldı

Çocuklarda ekran karşısında yemek masum mu?

BAE'de askeri helikopter düştü: 2 ölü

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Brent petrol 86,62 dolara geriledi

Denizli'de 4,2 büyüklüğünde deprem

Yalova'da uyuşturucu operasyonunda 6 gözaltı

Almanya: Enerji fiyatlarının artışından derin endişe duyuyoruz

Pakistan’da yakıt krizi nedeniyle tüm okullar 31 Mart’a kadar tatil edildi

Erdoğan ile Pezeşkiyan arasında telefon görüşmesi

İzmir'de zincirleme kaza: 3 yaralı