• BIST 100

    15822,38%0,94
  • DOLAR

    43,35% 0,23
  • EURO

    50,93% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6876,69% 0,58
  • Ç. ALTIN

    11182,28% 2,16

Meksika’dan gelen arama köpeği Proteo unutulmadı

12 Ağustos 2023, Cumartesi 09:55
12 Ağustos 2023, Cumartesi 09:55
Meksika’dan gelen arama köpeği Proteo unutulmadı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Meksika’dan gelen arama köpeği Proteo unutulmadı

6 Şubat depremlerinde Adıyaman’da görev yapan ve 2 kişinin enkazdan sağ çıkarılmasını sağlayan, görev sırasında ölen Meksika ekibinin arama köpeği Proteo’nun ismi hayvan kliniğinde yaşatılacak.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan illerden Adıyaman’a Meksika’dan gelen ve arama kurtarma ekibine eşlik eden kurtarma köpeği Proteo, enkazın altında kalan 2 kişinin yerini tespit ederek kurtulmasını sağlamıştı. Kurtarma köpeği Proteo, Meksika ekibinin arama kurtarma çalışmalarında rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Meksika ekibinin Alman çoban köpeği olan Proteo, hayatını kaybettiği için Türkiye de minnettarlık göstergesi olarak Meksikalı ekibe 3 aylık Alman Kurdu hediye etmişti.
Depremde Adıyamanlılar için hayatını kaybeden kahraman kurtarma köpeği Proteo adına uluslararası bir derneğin afet fonu kullanılarak Hayvan Kliniği yaptırıldı. Köpeğin isminin verildiği klinik Adıyaman Belediyesin Veteriner Müdürlüğüne teslim edildi. Yeni kurulan klinikte, röntgen cihazı, ultrason, kan tahlil labaratuvarı, kedi ve köpek yoğun bakım üniteleri ile birlikte ameliyathane ve gerekli tam donanımlı cihazlar ile sessiz canların sağlıklı yaşamaları için hizmet verilecek.

Adıyaman Belediyesi Veteriner Müdürlüğü’ne kurulan kliniğe gelen heyet burada incelemelerde bulunarak bilgiler aldı. Burada konuşan dernek sorumlusu Hasan Akbayrak, “Bir yandan çeşitli alanlara dokunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi ki insanlarımıza hizmet verdik. İlk günden bu yana buradaydık. Konteynerlerde çalıştık, röntgen cihazlarıyla çalıştık, ambulanslarda çalıştık, daha nicelerini de yapacağız. Bu dünyanın sadece bizlere ait olmadığını bu klinik vasıtasıyla da bir kez daha burada yaşamış oluyoruz. Çok ama çok mutluyuz. Hayvan dostlarımıza dokunabildiğimiz için, onlara da hayatlarının değerli olduğunu göstermek için buradayız. Aynı zamanda sevgili Proteo, canını bizim canlarımız için verdi ama onun ismi başka canlarda burada yaşayacak. Daha nice güzelliklerde buluşmak üzere” dedi.

Adıyaman Veteriner Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Yusuf Işık ise konuşmasında, “Sokak hayvanlarına daha sağlıklı hizmet verebilmek için bu alan bizlere yeterli şuanda ve daha projelerimiz de var. İnşallah sokak hayvanlarına daha sağlıklı koşullarda daha iyi hizmet vermeye devam edeceğiz. Depremden sonra Meksika’dan Adıyaman’a gelen Proteo isimli köpek enkazda bulunan iki canımızı kurtarmıştı, iki insanımızın tespitinde bulunmuştu. Sonrasında yaş nedeniyle Adıyaman’da vefat etti. Bu nedenden dolayı Proteo’ya minnet duyduğumuzu gösterebilmek adına kliniğimize Proteo hayvan kliniği şeklinde isimlendirdik” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Suriye’de olağanüstü hal sona erdi

Rusya, Ukrayna ve ABD heyetleri ilk kez aynı masada

Kocaeli’de 10 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Umut Kervanı Kütahya temsilciliği dualarla açıldı

Kuzey Marmara Otoyolu’nda feci kaza: 2 ölü, 1 yaralı

İstanbul'da "Fatih Sultan Mehmet Han Vakıfları ve Sahn-ı Seman Medreseleri" paneli

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Japonya'da kar yağışı kazalara yol açtı: 4 ölü, 16 yaralı

Yapıcıoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a ziyaret

Tarımsal destek ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacak

ABD'de etkili olan kar fırtınası hava trafiğini felç etti

ABD'nin "Barış Kurulu" Avrupa'da şüphe ve ilgisizlik uyandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Balkan ülkelerinin dışişleri heyetlerini İstanbul’da kabul etti

Malatya'da 116 mahalle yolu ulaşıma açıldı

İşgalciler, Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor

Irak Başbakanı, DEAŞ tutuklularının yargılanmaları için AB'ye iade edilmesi çağrısında bulundu

Trump'ın Grönland açıklamaları sonrası Danimarka: NATO, Arktik'teki faaliyetlerini artırmalı

Isparta'da otomobil elektrik direğine çarptı: 5 yaralı

Türkiye'nin Suriye'ye ihracatı 2025'te yaklaşık yüzde 70 arttı

Umut Kervanı’ndan Van’daki ihtiyaç sahiplerine yardım

Kilis’te sınır kapısında hayvan postları ele geçirildi

Bakan Uraloğlu: Batman'ın yatırımlarla kalkınması için çalışıyoruz

Mardin Nusaybin’de kar yağışı etkili oldu, ilçe beyaza büründü

Mescid-i Aksa'da 60 bin kişi Cuma namazı kıldı

Balıkesir'de 3.9 büyüklüğünde deprem

Gine, yıllar sonra Afrika Birliği ailesine yeniden katıldı

5 günlük bebeğe şiddet iddiası: Hemşire hakkında yakalama kararı

Orban'dan Zelenskiy'e tepki: Sınırı aştı

Batman'da orman ekiplerinden yaban hayatına kış desteği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Suriye’de olağanüstü hal sona erdi

Rusya, Ukrayna ve ABD heyetleri ilk kez aynı masada

Kocaeli’de 10 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Umut Kervanı Kütahya temsilciliği dualarla açıldı

Kuzey Marmara Otoyolu’nda feci kaza: 2 ölü, 1 yaralı

İstanbul'da "Fatih Sultan Mehmet Han Vakıfları ve Sahn-ı Seman Medreseleri" paneli