• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,27% -0,03
  • EURO

    44,86% -0,20
  • GRAM ALTIN

    4240,20% 0,09
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Melek Yıldız Ergül, Sanko Sanat Galerisi’nde sergi açacak

GÜNDEM 14.09.2023 09:25:16 0
Melek Yıldız Ergül, Sanko Sanat Galerisi’nde sergi açacak

Melek Yıldız Ergül, Sanko Sanat Galerisi’nde sergi açacak

Ressam Melek Yıldız Ergül, akrilik boya ve karışık teknikte yaptığı soyut figüratif eserlerinden oluşan “Zamana Dokunmak” temalı “Amazon Kadınlar” resim sergisini 15 Eylül Cuma günü SANKO Sanat Galerisi’nde açacak.
Samsun bölgesinde yaşamış Amazon kadınlarının yaşadıkları döneme ait kültürel yaşantılarını son beş yıldır proje olarak tuvallerine yansıtmaya başladığını belirten Ergül, “Amazon kadınlarının yaşam kültürlerinde giydikleri kostümleri, kullandıkları savaş aletlerini danslarını hayata bakış tarzları duruşları, felsefelerini resimlerime yansıtarak izleyicilerime yaşanmış bir hayatı ve kültürü anlatmaya çalıştım” dedi.

Asıl amacının Amazon kadınları resimleyerek Samsun’un tarihi ve kültürel değerlerini ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak olduğunu ifade eden Ergül, şunları kaydetti: “Amazon Kadınlar, Samsun bölgesinde yaşayarak bir döneme iz bırakmış kültürdür. Bu sergileri proje olarak yurtiçi ve yurtdışı bölgelerde açmaya devam edeceğim. Amazonlar seri halinde çalışmalardır. Amazonlar hakkında gerekli bilgileri toplayıp hayal gücümle yoğurarak çalışmalarımı sürdürdüm. Belgesel niteliğinde değil de sanatsal öğelerle süsledim.”

Gaziantep’te geçen yıllarda çalıştaya katıldığını ve SANKO Sanat Galerisinde karma resim sergisinde eserlerini sergilediğini ifade eden Ergül, “SANKO Sanat Galerisi ev sahipliğinde Gaziantep’te açacağım ilk kişisel sergimde eserlerimi sanatseverler ile buluşturacağım için mutluyum. Tüm resim tutkunlarını eserlerimi izlemeye davet diyorum” şeklinde konuştu.
Melek Yıldız Ergül’ün “Zamana Dokunmak” temalı “Amazon Kadınlar” resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 15 Eylül Cuma günü saat 17.30’da açılacak.
Ergül’ün 31’inci kişisel sergisinde 30 eser yer alacak.

Ressam Melek Yıldız Ergül, Samsun’da doğdu. 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi bölümü bitirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bazı liseler ile güzel sanatlar lisesinde resim ve sanat tarihi öğretmenliği yaptı.
Çalışmalarının ana teması “Amazon Kadınları” olan sanatçı, 30 kişisel sergi açtı, İngiltere, Fransa, Yunanistan, Almanya, Belçika, Hollanda, Makedonya, Bulgaristan ve KKTC’de birçok karma sergiye katıldı.
Ulusal ve uluslararası sempozyum ve çalıştaya katılan sanatçının, yurt içi ve yurt dışında birçok müze ve özel koleksiyonda eseri bulunuyor.
GESAM, ASGAD ve SAKÜDER üyesi olan sanatçı, çalışmalarını Samsun’da kurduğu atölyesinde sürdürüyor.

Bakan Yumaklı'dan orman yangını uyarısı

AB, Ukrayna’dan tarım ürünleri ithalatına yeniden kota getirdi

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Serinlemek için baraj gölüne giren çocuk boğuldu

Gürcistan'dan AB'ye suçlama: Aşırıcılığı kışkırtıyorlar

Çin uzaya yeni uydu gönderdi

Fransa'da yangın faciası: 4 ölü, 12 yaralı

Küba'dan ABD'ye seyahat tepkisi

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Hollanda'da erken seçim tarihi belli oldu

Kolombiya'dan işgal rejimine yönelik vize kararı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Filistinli aileleri ziyaret edip bayramlaştı

Ukrayna: Rus hava üslerine yeni saldırılar düzenlendi

Umut Kervanı Cizre'de binlerce aileye kurban eti ulaştırdı

Umut Kervanı Şanlıurfa’da kurban kesimi gerçekleştirdi

Umut Kervanı Van’da kurban kesimi organizasyonu gerçekleştirdi

Guatemala'daki Fuego Yanardağı'nda patlama

Konya'da trafik kazası: 5 yaralı

Siyonist vahşet Kurban Bayramı'nın ilk gününde de devam etti: Gazze'de 19 şehit

Gazze'de katledilen gazeteci sayısı 226'ya yükseldi

Bakan Yerlikaya: Arife gününde meydana gelen kazalarda 10 kişi hayatını kaybetti

Fransa "Filistin devletini tanımaya kararlı"

Ağrı'da firari dana şeker toplayan çocukları korkuttu

Gazze'de direniş darbesi: En az 5 işgalci öldürüldü

Batman'da trafik kazası: 4 kişi yaralandı

Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında 15 şehit, çok sayıda yaralı

On binlerce kişi Bayram Namazını Mescid-i Aksa'da kıldı

Köylerde bayram daha huzurlu geçiyor

İşgal kurşunuyla vurulan Filistinli çocuk şehit oldu

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelere kurban eti ulaştıracak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ