• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Memur grevine tepki gösteren vatandaşlar: Grevin bedelini biz ödüyoruz

18 Ağustos 2025, Pazartesi 12:20
18 Ağustos 2025, Pazartesi 12:20
Memur grevine tepki gösteren vatandaşlar: Grevin bedelini biz ödüyoruz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

8'inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde hükümetin zam teklifini yetersiz bulan memur sendikalarının iş bırakma kararı, vatandaşları mağdur etti. PTT şubelerinde işlem yapamayan vatandaşlar, tepkilerini dile getirdi.

8'inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde hükümetin memur ve memur emeklilerine sunduğu zam teklifine tepki gösteren Memur-Sen, Kamu-Sen, Birleşik Kamu-İş ve KESK, 18 Ağustos 2025 Pazartesi günü (bugün) ülke genelinde iş bırakma kararı aldı.

Batman'da grev kapsamında kapılarını kapatan kamu kurumları arasında yer alan PTT şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşurken, işlem yapamayan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde görevli hekimlerin de greve katılması, günler öncesinden randevu alan vatandaşların tedavi olamamasına ve sağlık hizmetine erişememesine neden oldu.

Batman'da İLKHA mikrofonuna konuşan vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle dile getirerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.

"Vatandaş mağdur edilmeden sorunlar giderilmeli"

Grevlerin en çok vatandaşı mağdur ettiğini ifade eden vatandaş Veysel Çiçek, "Faturalarımızı yatırmak için sabah erkenden kalkıp PTT şubesine geldik. Ancak içeri girdiğimizde, grevden dolayı kapalı olduklarını söylediler. Şu an içeride çalışan hiç kimse yok. Biz de ne yapacağımızı bilemiyoruz. Yarın da kapalı olup olmayacağını bilmiyoruz. İşlemimi halletmek için işe gitmeyip erkenden buraya gelmeme rağmen, grev yüzünden işlemimi yapamadım. Hem işime gidemedim hem de buradaki işimi halledemedim. Yetkililerden isteğimiz, gereken neyse onu yapmalarıdır. Eğer çalışanların bir hakkı varsa, o da verilsin. Yeter ki vatandaş mağdur olmasın. Çünkü ne olursa olsun, olan hep vatandaşa oluyor." dedi.

"İçeride çalışan kimse yoktu"

Emekli maaşını çekmek için erken saate PTT geldiğini fakat grev yüzünden maaşını alamadığını belirten Mahmut Direk, "PTT şubesine gelip maaşımı çekmek istedim ama alamadım. Sebebini sorduğumda, grevde olduklarını söylediler ve 'Yarın gelin' dediler. İçeride çalışan kimse yoktu. Çok uzak bir mahalleden buraya geldim ama işlemimi halledemeden geri döneceğim." ifadelerini kullandı.

"Tek anladığımız, bizi mağdur ettikleridir"

Bir diğer vatandaş Seyfettin Güler ise şunları söyledi:

"Elektrik faturamı yatırmak için buraya geldim ama bütün personel grevde olduğu için gişelerde çalışan kimse yoktu. Sabahtan beri birçok insan buraya gelip işlemini yapamadan geri dönmek zorunda kalıyor. Buraya gelmek benim için çok zahmetliydi ve bu zahmetim boşa gitti. Bu grevin ne için yapıldığını da anlayamadık. Tek anladığımız, bizi mağdur ettikleridir. Yetkililer bu sorunu çözerse iyi olur." (İLKHA)

Balıkesir’de art arda depremler

Gazze için 10 bin fidan dikildi

Rus ordusu Zaporojye Bölgesi’nde ilerliyor

Batman’da evde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü

BM Raportörü Albanese: Ateşkese rağmen Gazze'deki soykırım devam ediyor

Parmağa sıkışan yüzük itfaiye ekiplerince çıkarıldı

HAMAS: Gazze'de alıkonulan 1468 Filistinlinin isminin yer aldığı listeyi teslim aldık

Filipinler'de halk yolsuzluğa karşı sokağa döküldü

Ukrayna ile Rusya arasında esir takası yeniden başlıyor

Malatya'da TOKİ şantiye alanında konteyner yangını

Et ve Süt Kurumu'ndan et ithalatına ilişkin iddialarla yalanlama

Rusya'dan Belçika'ya “ağır misilleme” uyarısı

Batman'da patlayan su boruları nedeniyle tonlarca içme suyunun ziyan olması tepkilere yol açıyor

Hudut hattında 68 kilo 852 gram uyuşturucu ele geçirildi

Ukrayna ve Yunanistan'dan gaz anlaşması

Hindistan'da taş ocağında göçük: 1 ölü, 15 kayıp

Çin'e ait bombardıman uçakları Güney Çin Denizi'nde devriye uçuşu yaptı

Kongo'da sağlık merkezine silahlı saldırı: 20 ölü

Park halindeki otomobil alev aldı

Gazze’de ateşkese rağmen can kayıpları artıyor: Son 72 saatte 17 şehit

Güneydoğu'da 10 ayda 2,9 milyar dolarlık hububat ihracatı yapıldı

Siirt’te karayoluna çok sayıda kaya düştü: Facianın eşiğinden dönüldü

Kubbe Dağı beyaza büründü

Asırlara meydan okuyan kalaycı ustası Deveci, 4'üncü kuşak olarak sanatını devam ettiriyor

Gaziantep'te 16 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

İşgalciler, Filistinlilere ait 135 zeytin ağacını kökünden söktü

Siirt’te kar yağışı etkili oldu: Mahsur kalan araçlar kurtarıldı

Muğla’da orman yangını

Bakan Tekin'den Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne ziyaret

Siirt’te kayganlaşan yolda otomobil devrildi: 1 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Balıkesir’de art arda depremler

Gazze için 10 bin fidan dikildi

Rus ordusu Zaporojye Bölgesi’nde ilerliyor

Batman’da evde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü

BM Raportörü Albanese: Ateşkese rağmen Gazze'deki soykırım devam ediyor

Parmağa sıkışan yüzük itfaiye ekiplerince çıkarıldı

HAMAS: Gazze'de alıkonulan 1468 Filistinlinin isminin yer aldığı listeyi teslim aldık