Memur-Sen Bingöl İl Temsilciliği: "Aile, kadın ve erkekten oluşur" maddesi anayasaya eklenmeli

Tarih: 13.03.2025 16:28 Güncelleme: 13.03.2025 16:28
Memur-Sen Bingöl İl Temsilciliği:
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Memur-Sen Bingöl İl Temsilciliği, aile yapısının korunması ve başörtüsünün yasal güvence altına alınması amacıyla bir imza kampanyası başlattı.

Kampanya, Bingöl Ulu Camii önünde düzenlenen basın açıklamasıyla duyuruldu.

Basın açıklamasına, Memur-Sen Bingöl İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, Memur-Sen yönetimi ve üyeleri, STK kadın temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Basın açıklamasını Memur-Sen Kadın Kolları Başkanı Sibel Öz okudu.

“Aile yapımız bu günlerde, küresel sapkın ideolojilerin büyük tehdidi altındadır”

Ailenin toplumun temel direği olduğunu vurgulayan Öz, “Malumunuz olduğu üzere iyi yetiştirilmiş bir nesil geleceğimizin teminatıdır. İyi yetişmiş bir neslin en önemli koşulu ise iyi aileye sahip olmaktır. Aile, toplumun temel direği ve değerlerin taşıyıcısıdır. Geleceğimizi inşa etmek için güçlü bir aile yapısına sahip olmamız gerekmektedir. Ailenin zayıfladığı bir ortamda, ne kültürümüzü koruyabiliriz ne de millet olarak ayakta kalabiliriz ne de sağlam bir gelecekten bahsedebiliriz.  Ne yazık ki aile yapımız bu günlerde, küresel sapkın ideolojilerin büyük tehdidi altındadır. Aile yapımızı hedefleyen uluslararası lobiler, birtakım sapkın anormallikleri özgürlük olarak sunmakta,  sosyal medya, moda, dizi ve film sektörleri üzerinden aileyi zayıflatan kültürel operasyonlar yürütmektedir. Bazı medya kuruluşları ve sivil toplum örgütleri de bu sapkınlıkları çıkarları doğrultusunda pazarlayarak lobilere destek olmaktadırlar. Bunların yanı sıra işsizlik, şiddet, bağımlılık gibi toplumsal sıkıntılar da ailemizi tehdit eden diğer unsurlardandır.” dedi.

“Aileyi korumak, sadece bireysel bir mesele değil, toplumsal ve kültürel bir sorumluluktur”

Öz, küresel sapkın ideolojilerin aile yapısını tehdit ettiğini belirterek, “Bazı televizyon kanallarının gündüz kuşaklarındaki programlara ise ayrı bir başlık açılması gerekir. Aile yapısını tehdit eden, genel ahlak yapısına kasteden bu programlar reyting uğruna insan onurunu ve haysiyetini hiçe saymaktadır. Yapılan yayınlarla en mahremi bile faş etmekten geri durmayan, aile yapısının yanında hukuk sistemine de zarar veren bu programlar kendilerini kimi zaman, polis, hâkim, savcı yerine koyarak pervasızlıkta sınır tanımamaktadır.  RÜTÜK’ü bir an önce harekete geçerek bu tür programların tamamını yayından kaldırmasını talep ediyor, Aile Yılı'da bunun elzemliğini hepinizin takdirlerine sunuyoruz. Aileyi korumak, sadece bireysel bir mesele değil, toplumsal ve kültürel bir sorumluluktur. Aileyi savunmak, değerlerimizi yaşatmak ve nesillerimize aktarmak için zorunluluktur.” ifadelerini kullandı.

“Aile, kadın ve erkekten oluşur. Aile ilişkisinin temeli evliliktir”

Aile kurumunun korunması için Anayasa'nın 41. maddesine “Aile, kadın ve erkekten oluşur. Aile ilişkisinin temeli evliliktir” ifadesinin eklenmesini talep ettiklerini belirten Öz, “Bu sebeple, Anayasa'nın 41. maddesine, “Aile, kadın ve erkekten oluşur. Aile ilişkisinin temeli evliliktir” cümlesinin eklenerek anayasal güvence verilmesi talebimizdir. Aile kurumunun sapkın ideolojilere karşı korunmasını ve ailenin tanımının, kadın, erkek ve çocuklardan oluşan bir yapı olarak kabul edilmesini istiyoruz. Ayrıca, kadınlarımızın başörtüsü nedeniyle ayrımcılığa uğramaması için başörtüsü özgürlüğünün anayasal güvence altına alınmasını talep ediyoruz. Anayasa’nın 24. maddesinde gereken düzenlemenin yapılmasını istiyoruz. Ailemizi korumak ve başörtüsü özgürlüğünü güvence altına almak için Gazi Meclisimizi biran önce harekete geçmeye çağırıyoruz.” Şeklinde konuştu.

“Anayasa değişsin, aile korunsun”

Memur-Sen olarak başlattıkları imza kampanyasıyla anayasal düzenlemeler yapılmasını istediklerini belirten Öz, “Memur-Sen olarak, aileyi korumak ve başörtüsü özgürlüğünün güvence altına alınması için başlattığımız imza kampanyasıyla diyoruz ki 'Anayasa değişsin, Aile korunsun.'  Yarınlarımızın korunması ve güvence altına alınabilmesi için bugünden harekete geçmeye ve kampanyamıza tüm halkımızı destek olmaya çağırıyoruz. Memur-Sen Genel Merkezimizin öncülüğünde tüm illerde kurulan stantlarımız kıymetli halkımızın duyarlılığına matuftur. Biz de ilimizde standımızla tüm vatandaşlarımızı imzalarını atmaya ve kampanyayı desteklemeye davet ediyoruz. Kampanyamıza www.imza.memursen.org.tr adresinden katılabilirsiniz. 'Anayasa değişsin, aile korunsun' sloganımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum.  'Aileye Değer' diyerek üstlendiğimiz bu kıymetli çalışmaya destek verdiğiniz için çok teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Malatya'da depremzedelerin kura heyecanı

HÜDA PAR heyetinden Tarsus medyasına ziyaret

HÜDA PAR: Açılan alan sonrası dönemde Kürtleri yozlaştırma projeleri devreye sokulmak isteniyor

Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası

HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz: Başka gazeteler kapanmadan yerel basın desteklenmeli

Filistin Diplomasi Merkezi’nden Milletvekili Dinç'e geçmiş olsun ziyareti 

Balıkesir'de orman yangını

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonunda tüm şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmayı, hedefliyoruz

BM: 2 milyon Suriyeli ülkelerine geri döndü

Mardin’de tarihi silueti bozan yapıların yıkımı devam ediyor

Devrim Muhafızları, işgal rejimine yönelik yeni bir füze ve İHA saldırı süreci başlattıklarını duyurdu

Yemen'de kabileler Gazze ve İran için genel seferberlik ilan etti

Kazakistan ve Azerbaycan'dan ortak deniz tatbikatı

Trump'tan "ABD İran'a saldırmaya hazırlanıyor" iddiasına yanıt

Merkez Bsı rezervleri 159,3 milyar dolara yükseldi

Samsun'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Irak, İstanbul'daki toplantıda İran için acil "Arap Bakanlar Toplantısı" çağrısı yaptı

Yangın söndürme uçağı Seyhan Barajı’na düştü: Pilot sağ kurtarıldı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

İran Dışişleri Bakanı Erakçi Türkiye'ye geliyor

Karne notları çocuğun değerini belirlemez!

Hafta sonu nüfus müdürlüklerinde YKS mesaisi

"Medeniyet Okumaları Projesi" kapsamında İstanbul'da 135 bin kitap okutuldu

Meksika'da Erick Kasırgası alarmı

Alev alan saman yüklü kamyon akaryakıt istasyonuna girdi

Antalya'da 15 kilogram eroin ele geçirildi: 1 tutuklama

Türkiye'de ilk defa uyanık bir hastaya koklear implant ameliyatı yapıldı

HÜDA PAR Milletvekili Demir, Şırnak’taki orman kesimini Meclis’e taşıdı

Adana'da yangın söndürme uçağı düştü: 2 pilot yaralı

Gaziantep'te gümrük kaçağı yüzlerce klima ele geçirildi

Yükleniyor