• BIST 100

    16698,39%-0,07
  • DOLAR

    43,63% 0,02
  • EURO

    51,80% -0,23
  • GRAM ALTIN

    7100,76% 0,64
  • Ç. ALTIN

    11727,26% 0,35

Memur-Sen'den "Aile" için imza kampanyası: Anayasa değişsin, aile korunsun

10 Mart 2025, Pazartesi 14:12
10 Mart 2025, Pazartesi 14:12
Memur-Sen
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Uluslararası lobilerin saldırısı altında olan aile yapısının korunması ve kılık kıyafet özgürlüğünün anayasal güvence altına alınması için Memur-Sen tarafından imza kampanyası başlatıldı. ​​​​​​​Memur-Sen Genel Merkezi’nde kampanyayı başlatan Memur-Sen G

81 ilde ve online mecrada imza kampanyası başlatan Memur-Sen, aile yapısının korunması ve kılık kıyafet özgürlüğünün anayasal güvence altına alınması için tüm topluma çağrıda bulundu.

Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ailenin toplumun temel taşı, değerlerin aktarıcısı ve taşıyıcısı olduğunu hatırlatarak toplumu geleceğe taşıyacak şeyin de güçlü aile kurumu olduğunu söyledi.

Ailenin örselendiği, zayıflatıldığı bir zeminde, değerleri yaşatmanın ve millet olarak ayakta kalmanın mümkün olmadığını söyleyen Yalçın: "Bu noktada bazı toplumların içler acısı hali ibret almamız için yeterlidir. Hal böyle iken bugün aile, tek dünyacı sapkın küresel lobilerin uyguladıkları çok katmanlı ve sistemli bir saldırının altında var olma mücadelesi vermektedir. Toplumsal cinsiyet ideolojisi üzerinden anormalliği ve sapkınlığı özgürlük olarak sunan bu güçler; tekellerine aldıkları: sosyal medya şirketleri, moda sektörü, dizi ve film sektörü, dijital yayın platformları üzerinden aileyi zayıflatan, dağıtan kültürel ve ahlaki dejenerasyon operasyonu yürütmektedir." dedi.

"Ailenin eşsiz değeri zedelenmektedir"

Bir kısım işbirlikçi sivil toplum örgütlerinin kendi kültürüne yabancılaştığını ve sapkın lobilerin etki ajanlığına soyunduğunu belirten Yalçın, sapkınlıkların insan hakları ambalajıyla ve hak olarak sunulduğunu vurgulayarak buna karşı dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Yalçın, "Kârdan başka bir değere inanmayan kimi medya kuruluşları aile mahremiyetini yok etmekte! reyting uğruna suç mahalli haline getirdikleri aileyi gözden düşürecek yayınlar yapmakta, ailenin eşsiz değerini zedelemektedirler! Sapkın küresel lobilerin fonladığı birtakım kesimler biyolojik cinsiyeti reddederek cinsiyetsizliği dayatmakta eşcinselliği teşvik ederek eşcinsel evlilik dedikleri sapkınlığı normalleştirmekte, ahlaki bir yapı olan aileyi ifsat etmeye çalışmaktalar. Bütün bunlara aile hayatına zarar veren işsizlik, iş aile hayatı uyumundaki sorunlar, madde bağımlılığı, kumar, şiddet ve benzeri konuları da eklemek gerekmektedir. İnanç ve medeniyet değerlerini geleceğe aktarmak aileyi korumak ve yaşatmaktan geçer." ifadelerini kullandı.

"Sapkınlıkları hak ve özgürlük olarak görmemiz mümkün değil"

Aileyi hedef alan ve bir beka meselesine dönüşen bu saldırılara asla sessiz kalmayacaklarını ifade eden Yalçın; "Bu sapkınlıkları hak ve özgürlük olarak görmemiz mümkün değildir. Kimliksiz, cinsiyetsiz, değerlerinden arındırılmış, sağlıksız bireyler imal etmek üzere kendisini konumlandırmış bu odakların karşısında durmak ve ailemizi korumak hepimizin sorumluluğu ve görevidir. Bizler, bu hayati meselede devletin her türlü tedbiri almasının tercih değil zorunluluk olduğunu ifade ediyoruz. Bu noktada, aileye karşı yapılan saldırılara karşı sesimizi yükseltiyor, aileyi koruyacak somut hükümlerin Anayasa’da yer almasını sağlamak amacıyla ‘Aileye değer’ diyor ve bir imza kampanyası başlatıyoruz. Anayasa’nın 41’inci maddesinin birinci fıkrasına, ‘Aile, kadın ve erkekten oluşur. Aile ilişkisinin temeli evliliktir’ cümlelerinin eklenerek aile kurumunun ifsada açık olmamasını, sapkınlıkların üzerinde tepinmek istedikleri bir zemine dönüşmemesini istiyoruz." diye konuştu.

Sözlerinin devamında "Binlerce yıldır olduğu gibi bugün de yarında aile kadın, erkek ve çocuklardan oluşur. Başka bir tanım ve dayatmayı asla kabul etmiyoruz" diyen Yalçın, ailenin temel unsuru olan kadınların inancının temel parçası olan başörtüsü nedeniyle ayrımcılığa ve dışlanmaya maruz kalmaması, yeni 28 Şubatların yaşanmaması, amacıyla Anayasa’nın 24’üncü maddesinde ilgili düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurguladı.

"Aziz milletimizin desteğini bekliyoruz"

TBMM’yi; aileyi korumak, başörtüsü özgürlüğünü güvenceye kavuşturmak için sorumluluk almaya ve gerekli anayasal düzenlemeyi yapmaya davet eden Yalçın, "Memur-Sen olarak sapkın küresel lobilere ve yerel işbirlikçilerine karşı ailemizi korumak için ayağa kalkıyor, başlattığımız imza kampanyamızla ‘Anayasa değişsin, Aile korunsun’ diyoruz. Toplumsal yapımız ve geleceğimiz için son derece önemli olan bu iki hayati konuyla ilgili 81 ilde kuracağımız stantlarla başlattığımız imza kampanyasına aziz milletimizi destek vermeye davet ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Memur-Sen'in başlattığı imza kampanyasına katılmak isteyenler imza.memursen.org.tr adresinden de kampanyaya katılım sağlayabiliyor. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Bakan Işıkhan, Fas'ta "çocuk işçiliği" konulu konferansa katıldı

Mardin’de otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantısını gerçekleştirdi

Şerafettin Elçi Havalimanında ocak ayında 31 bin yolcu uçtu

Bursa'da yağışlara rağmen baraj doluluk oranı beklenenin altında

Şırnak’ta sigaraya karşı farkındalık yürüyüşü

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç: Hükümetler bu kez Küresel Sumud Filosu’nu korumalı

Siverek’te 5 ton bozuk ürün imha edildi

Endonezya'da havaalanında silahlı saldırı: 2 pilot öldü

Bursa'da yaban kedisi foto kapanla görüntülendi

Uludere'de ana dilimi seçiyorum standında vatandaşlar bilgilendirildi

Bakan Göktaş: 15 yaş altına sosyal medya düzenlemesi elzem

Ramazan ayına bir hafta kala pazar esnafı: Ramazan’ın bereketi yavaştan oluşmaya başladı

RTÜK'ten 2 TV kanalına ceza

Madagaskar'da Gezani Kasırgası'nda ölü sayısı 20'ye ulaştı

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonunda 7 şüpheli yakalandı

Batman'da nadir 7 parmaklı ayak vakası başarıyla tedavi edildi

Tacikistan'da hac yolculuğu yapan öğretmenler yönetici olamayacak

TBMM’de yemin töreni öncesi gerginlik: AK Parti ile CHP’li vekiller arasında arbede

Adana'da vatandaşlardan ve siyasilerden CHP’li belediyeye "dere" tepkisi

Prof. Dr. Bekir Biçer: Gazze, küresel güç dengesinin gerçek yüzünü gösterdi

Batman'da girişim ofisi ilk Demo Day etkinliğini düzenledi

İstanbul’da 2 doktor rüşvet soruşturmasından tutuklandı

Yemen'de Suudi destekli hükümet güçleri protestoculara müdahale etti: 4 ölü

Gaziantep'te silahlı kavga olayına karışan 16 şüpheli yakalandı

Antalya’da 3 kişiyi dolandıran şüpheli yakalandı

Bingöl’de şubat ayı mutat toplantısı gerçekleştirildi

Konya’da 15 bin 200 TOKİ konutu için kura tarihi belli oldu

Bingöl’de 112 Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu toplandı

Malatya'da sanayi sitesinde araç yangını

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Işıkhan, Fas'ta "çocuk işçiliği" konulu konferansa katıldı

Mardin’de otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantısını gerçekleştirdi

Şerafettin Elçi Havalimanında ocak ayında 31 bin yolcu uçtu

Bursa'da yağışlara rağmen baraj doluluk oranı beklenenin altında

Şırnak’ta sigaraya karşı farkındalık yürüyüşü

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç: Hükümetler bu kez Küresel Sumud Filosu’nu korumalı