• BIST 100

    9117,32%-2,80
  • DOLAR

    38,01% 0,09
  • EURO

    41,75% 0,20
  • GRAM ALTIN

    3691,09% -0,51
  • Ç. ALTIN

    6129,23% 0,00

Menengiç kahvesi her mevsim beğeni topluyor

GÜNDEM 28.04.2024 09:50:05 0
Menengiç kahvesi her mevsim beğeni topluyor

Menengiç kahvesi her mevsim beğeni topluyor

Gaziantep’teki Tarihi Tahmis Kahvesi’nde hazırlanan Gaziantep’in tescilli içeceği menengiç kahvesi her mevsim yerli ve yabancı turistlerin beğenisini topluyor.
Türkiye’nin güneydoğusunda yer alan ve tarihi dokusuyla ön plana çıkan Gaziantep’te, yaklaşık 400 yıllık bir geçmişe sahip olan tarihi tahmis kahvesi, her mevsim yaptığı menengiç kahvesiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Menengiç kahvesi kendine has aroması, lezzeti, rengi ve kokusuyla dikkat çekiyor. Diğer yandan içerisinde kafein bulunmaması kahve tiryakilerinin yanı sıra kafeinsiz içecek tercih edenlerin de ilgisini çekiyor. Gaziantep’e farklı bölgelerden ve dünyanın çeşitli şehirlerinden gelen turistler, şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmenin yanı sıra bu eşsiz kahve lezzetini tatma fırsatını buluyorlar. Gaziantep’in turizm potansiyelini artıran bu tarihi içecek, şehrin gastronomi ve kültür turizmine olan katkısını da gözler önüne seriyor.
“Menengiç kahvesinin 400 yıllık hatırası var”
Tarihi Tahmis Kahvesinin geçmişini anlatan, Gaziantep’te tarihi ve lezzet yönünden en uğrak noktalarından biri olduğunu belirten işletme sahibi Mehmet Hilmi Bağcı, “Tarihi Tahmis kahvesi yaklaşık 400 yıllık geçmişe sahip bir mekan ve Osmanlı’nın ilk kahvelerinden biri diyebiliriz. Tahmis kahvesi, vazgeçilmez lezzetlerden olan menengiç kahvesi ile insanların dinlenme noktası. İnsanların gelip kahvelerini içtiği, sohbet ettiği tarihi bir yer. Menengiç kahvesi ise özel bir kahve, Gaziantep’e gelen misafirler muhakkak buraya gelerek kentimizin kültürel ve vazgeçilmez olan menengiç kahvesini içerler. Bir kahvenin 40 yıllık hatırı varsa burada yaptığımız menengiç kahvesinin 400 yıllık hatırası var” dedi.
“Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi var”
Turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Bağcı, menengiç kahvesinin sağlıklı olduğunu ifade etti. Bağcı, “Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı turistler kentin çeşitli turistik yerlerini gezdikten sonra muhakkak buraya gelirler. Bizlerde onlara elimizden geldiğince güzel bir şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Bizim hem fiyatımız uygun hem de sağlıklı bir ürün. Çocukların ve hanımların içmesinde hiçbir problem yok. Doğal bir malzemelerle ve yerli üretim kahvemizi yerli sunumlarla müşterilerimize sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
“Ben buraya ön yargılı bir şekilde gelmiştim”
İstanbul’dan Gaziantep’e gezmeye gelen ve menengiç kahvesine ön yargılı bir şekilde yaklaştığını söyleyen Elif Borluk kahveyi içtikten sonra çok beğendiğini ve fikrinin değiştiğini söyledi. Borluk, “Bence menengiç kahvesi çok güzel. Ben buraya ön yargılı bir şekilde gelmiştim. Sade Türk kahvesi sevdiğim için içemem diye düşündüm ama bayağı güzeldi. Sütlü Türk kahvesine benziyor. İnternetten, sosyal medyalardan duyarak görerek geldik. Kuzenimle birlikte İstanbul’dan günübirlik bu lezzeti tatmak için geldik. Herkesin bu lezzeti tatması gerekiyor. herkese tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Fizyoterapist Bilben: Yapay zekâdan tedavi için medet umanlar kötü sonuçlarla karşılaşabiliyor

Şanlıurfa’da miniklerden Gazze'deki akranları için örnek davranış

Malatya Valisi Yavuz, 2025 yılı ilk 3 ayın asayiş verilerini paylaştı

Köyde oyun oynarken atın tepmesiyle yaralanan çocuk yoğun bakımda

Adıyaman'da uyuşturtucu operasyonu: 17 gözaltı

Cinayet şüphelisi düzenlenen operasyonla yakalandı

Cizreli kanaat önderleri ve STK temsilcileri Mevlid-i Nebi etkinliğine dair duygularını paylaştı

Siirt’te motosiklet sürücüsü kaza sonucu ağır yaralandı

Ak pelikanların göçü, Bursa'da görsel şölen sundu

Gerçek narsist kimdir?

Şanlıurfa-Akçakale yolunda otomobiller çarpıştı: 4 yaralı

Batman'da tüm başıboş köpekler toplandı: Hayvanlar korunaklı alanda rehabilite ediliyor

Filistin İçin Gazeteciler Dayanışması Platformu'ndan "Ekranlarınızı Karartın!" çağrısı

Anadolu mutfağının yöresel ürünlerine talep yoğun

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Sibirya'da orman yangınları nedeniyle 65 bina yandı

Minik kalplerden Gazze'ye kocaman destek

Kuzu ve oğlak desteği ikinci başvuru dönemi başladı

Milletvekili Demir: Bu millet hiçbir zaman Resulullah'dan vazgeçmemiştir ve vazgeçmeyecektir!

HAMAS: Gazetecilere yönelik saldırı, işgalin hukuk ihlallerinin devamıdır

Birçok suçtan araması bulunan firari yakalandı

Kayısı üreticilerine "Çil ve 'Monilya" hastalığı uyarısı

Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan Peygamber Sevdalısı kadınlar, duygularını paylaştı

Hindistan'da kuduz salgını: 3 ölü

Siyonist rejim, Tulkarem şehrine saldırılarını sürdürüyor

Prof. Dr. Tarhan: Konforculuk küresel bir hastalık halinde artıyor!

Kontrolden çıkan araç elektrik direğine çarptı

Yapıcıoğlu'ndan Gazze çağrısı: Sıranın bize gelmesini mi bekleyeceğiz?

Katil Bakan: Gazze'ye bir buğday tanesinin bile girişine izin verilmeyecek

Batman'da 13 Nisan'da "Mevlid-i Nebi" coşkusu: Hazreti Muhammed anılacak!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ