• BIST 100

    10871,08%0,16
  • DOLAR

    41,94% 0,04
  • EURO

    48,88% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5416,92% 1,68
  • Ç. ALTIN

    8944,84% 0,00

Merdiven altı üretim tesislerinde üretilen bağışıklık güçlendiriciler tehlike saçıyor!

12 Mart 2021, Cuma 14:27
12 Mart 2021, Cuma 14:27
Merdiven altı üretim tesislerinde üretilen bağışıklık güçlendiriciler tehlike saçıyor!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Merdiven altı üretim tesislerinde üretilen bağışıklık güçlendiriciler tehlike saçıyor!

Koronavirüs salgını sonrasında bağışıklık güçlendirici ürünlere talep arttı. Özellikle propolis ürünlerini kullanım sayısı artınca, merdiven altı diye tabir edilen hiçbir üretim tesisi olmayan firmalarda türemeye başladı. Ürünleri farklı yerlerden toplayarak üzerine etiket koyarak satışa sunulan faydalı olarak bilinen ürünlerin aslında zararlı olduğunu belirten Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, vatandaşların ürünleri aldıkları firmalara dikkat etmesi gerektiğini belirtti. 

Koronavirüsle birlikte böbrek hastalıkları da artışa geçti!


 
Ürünlerin kalitesi ve içeriği çok önemli

Arı ürünlerinin faydasından bahseden Dr. Halil İbrahim Uğraş, geleneksel tıp ürünlerini alan vatandaşların satın alırken bazı parametrelere dikkat etmesi gerektiğini ürün alındıktan sonra gelişi güzel kullanılmaması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Uğraş, “Arı ürünleri genelde geleneksel tıp ürünlerine bir fayda sağlayıcı olarak görüyoruz. Ama bu fayda sağlama etkisini kullanırken çok dikkatli olmak gerekiyor. Geleneksel tıp kadim bir bilgiye dayanıyor. İnsanların binlerce yıldır kullanım becerilerinden yola çıkarak hangi hastalıklara iyi geldiği veya hastalıkları önlemede nasıl faydalanacağımız ile ilgili bu bilgiler insanoğlu tarafından geliştirilmiştir. Özellikle Korona virüs döneminde bu geleneksel tıp ürünleri arı ürünlerinin kullanım miktarı devasa boyutlara ulaşmıştır. Bu noktada yalnız dikkat edilmesi gereken en önemli husus bu ürünlerin kalitesi ve içeriğidir. İnsanlar bu ürünleri kullanırken gelişi güzel bir şekilde kullanmamaları gerekiyor. Satın alırken de gelişi güzel bir şekilde satın almamaları gerekiyor” dedi. 
 
Tüketilen ürünlere dikkat edilmeli

Korona virüs salgını sonrasında bağışıklık ürünlerine vatandaşların taleplerinin arttığını belirten Prof. Dr. Uğraş, vatandaşların ne yediğine ve ne içtiğine dikkat etmesi gerektiğini belirterek, 'Bağışıklık ürünlerine çokta ihtiyacımız olan bu günlerde bu ürünleri alırken gerçekten dikkat etmemiz gerekiyor. Bu ürünler gerçekten faydalı mı değil mi hangi kalite parametrelerine göre test edilip analiz edilmiş bunları mutlaka araştırmamız gerekiyor. Yani ne yediğimize ne içtiğimize dikkat edip hangi analiz süreçlerinden bilimsel araştırmalarından geçtiğini mutlaka irdeleyip satın almamız gerekir. Yoksa çocuklarımıza ailemize faydalı olacağımıza zarar verici maddeleri kendi elimiz ile yedirmiş oluruz” diye konuştu.  
 
Koronavirüs salgınında geleneksel tıp ürünlerinin ticaret hacmi 100 milyar doları geçti

Geleneksel tıp ürünlerinin korona virüs salgını sonrasında Dünya genelinde ticaret hacminin 100 milyar doları geçtiğini belirten Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, “Geleneksel tıp ürünlerinin ticaret hacmi Dünya’da 100 milyar doların üzerinde ve bu kadar büyük bir ticaret hacmine sahip olan ürünler pazarında gerçekten işini layıkı ile yapan bazı firmalar olduğu gibi merdiven altı üretim yapan hiçbir üretim tesisi olmayan sadece formülasyona oradan buradan toplama ürünleri alıp paketlettirerek merdiven altında üretim yapan yerlere halkımızın dikkat etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Almanya ile Bulgaristan savunma sanayinde iş birliği anlaşması imzaladı

Sivas’ta 14’üncü hava kampüsü kuruluyor

Trump-Şi yarın Güney Kore’de bir araya gelecek

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı İmir: Gazze için bahaneler üretenler Sudan’daki vahşete sessiz kalmamalı

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç’ten Gülnar’daki kazaya tepki: İhmali olanlardan hesap sorulmalı

Melissa Kasırgası, Küba'ya ulaştı

HÜDA PAR'dan Bursa'daki su kesintilerine sert tepki

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Kürdistan Adalet Topluluğu Partisi Genel Başkanı Bapir’i ağırladı

ABD Büyükelçiliği önünde protesto: Ateşkesi ihlal eden katiller hesap vermeli

Bolu'da zincirleme kaza: 3 yaralı

Elazığ’da ani dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi

Gaziantep'te uyuşturucu ve silah operasyonu: 4 gözaltı

Almanya’da kuş gribi salgınına karşı yeni önlem

Kuzey Kore'den yeni füze denemesi

İktisatçı Özçelik: SMS veya mail yoluyla gelen sahte linklere ve kredi kartı dolandırıcılığına dikkat edilmeli

Elazığ'da dolu yağışı etkili oldu

Soykırımda şehit sayısı 68 bin 643’e yaralı sayısı 170 bin 655’e çıktı

Malatya'da aracın çarptığı yaya ağır yaralandı

Hollanda Veri Koruma Kurumu’ndan uyarı: Yapay zekâ oy tercihlerine müdahale ediyor

Avukat Güneş: Tüketici hakları yasal güvence altında, vatandaş şikâyet etmekten çekinmemeli

Yaldız: Camiyi yeniden hayatın kalbine yerleştirmeliyiz

Polonya savaş uçakları, Rus keşif uçağını engelledi

Dağlardan tezgahlara şifa geldi: Adana’da alıç sezonu başladı

Yeni konut müjdesi Batman'ı rahatlatacak mı?

Malatya'da "Çilesiz Kütüphanesi" 30 Ekim'de açılıyor

BM: Soykırımı belgeleyen 16 binden fazla belge var

Kocaeli’de çöken binada 2 kişinin cenazesine ulaşıldı

Uzmanlar teknoloji bağımlılığına karşı uyarıyor: Nöropsikolojik sorunlara yol açabilir

Hindistan’da “Peygamber Sevgisi” baskısı: Binlerce Müslüman alıkonuldu, mahalleler yıkıldı, internet kesildi

Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği 1'inci sınıf üretici örgütü oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Almanya ile Bulgaristan savunma sanayinde iş birliği anlaşması imzaladı

Sivas’ta 14’üncü hava kampüsü kuruluyor

Trump-Şi yarın Güney Kore’de bir araya gelecek

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı İmir: Gazze için bahaneler üretenler Sudan’daki vahşete sessiz kalmamalı

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç’ten Gülnar’daki kazaya tepki: İhmali olanlardan hesap sorulmalı

Melissa Kasırgası, Küba'ya ulaştı

HÜDA PAR'dan Bursa'daki su kesintilerine sert tepki