GÜNDEM 11.02.2023 11:50:04 0

Mersin Büyükşehir itfaiyesi 57 kişiyi kurtardı

Mersin Büyükşehir itfaiyesi 57 kişiyi kurtardı
Haberi Sesli Oku

Mersin Büyükşehir itfaiyesi 57 kişiyi kurtardı

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekiplerin, deprem bölgesinde yaptıkları çalışmalarda şu ana kadar 57 kişiyi kurtardığı bildirildi.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bölgede yaptıkları arama kurtarma çalışmalarında canla başla çalışan Mersin itfaiyesi ekipleri, son olarak canlı olduğunu tespit ettikleri bir enkazda çalışmaya başladılar. Ekipler yaklaşık 5 saat süren çabaların ardından 5 çocuk annesi Halime Aktoprak’ı, depremden 113 saat sonra beton blokların altından kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti.
Depreme yaşadığı evin yatak odasında yakalanan ve bir ayağı betonların altına sıkıştığı için tam 113 saat boyunca yüzüstü bir şekilde kurtarılmayı bekleyen Halime Aktoprak’ın Mersin itfaiyesi tarafından kurtarılması, hem ekiplere hem de yakınlarının kurtarılmasını bekleyen binlerce kişiye umut oldu.
Depremin ardından çok hızlı bir şekilde organize olarak felaketin yaşandığı il ve ilçelere yardıma koşan Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, sahada yaptıkları çalışmalar ile şimdiye kadar toplam 57 kişinin enkaz altından sağ olarak kurtarılmasını başardı. Gece gündüz demeden çalışmaya devam eden ekiplere, arama kurtarma köpekleri Maki ve Melo’da yardımcı oluyor.
Arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra yıkılan kentlerin onarılması içinde yardımcı olan İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yemek molalarından arta kalan dakikalarda bir taraftan elektrik panolarını onarırken diğer taraftan da Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersinliler tarafından gönderilen destek malzemelerinin depremzedelere ulaştırılması için diğer ekiplere yardımcı oluyorlar.
[gallery ids=',104807,104808,104809,104810']

Hatay "Tekbir Cuması" etkinliği için meydanlara indi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde ‘Tekbir Cuması’ yürüyüşü etkinliği düzenlendi

Çukurova Üniversitesi öğrencileri geceyi tekbirlerle aydınlattı

Van semaları tekbirlerle yankılandı

Bismil’de tekbirler ile Gazze protestosu

Diyarbakır’da düzenlenen Tekbir Cuma’sından kareler

Harran Üniversitesi'nden Gazze'ye tekbirli destek

Patnos halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Tekbirler Diyarbakır semalarında yankılandı

İzmir'den "Tekbir Cuması" çağrısına icabet

Malatya'da "Torbacı" operasyonu: 2 tutuklama

Denizli halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Malatya semaları tekbir sesleri ile inledi

Bitlis’in semaları Gazze için tekbirler sesleriyle inledi

Adana'dan Gazze'ye destek mesajı

Şanlıurfa'da tekbirler Gazze için getirildi

İstanbul'un dört bir yanı tekbir ve salavatlarla inledi

Ankara’da “Tekbir Cuması Yürüyüşleri” ile Filistin’e destek verildi

Siirt’te geceyi Gazze için tekbirler aydınlattı

Ağrılılar tarafından anlamlı yürüyüş düzenlendi

Mardin halkı Gazze için “Cuma tekbiri” etkinliğine icabet etti

Gazze için yürekler bir attı: Batman halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Cizre semaları Gazze için tekbir sesleri ile inledi

Bursa’da Gazze için tekbir sesleri yükseldi

Meteorolojiden sarı kodlu uyarı

BM: Esad rejiminin devrilmesinden bu yana 400 bin Suriyeli ülkelerine döndü

Yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Gıda zehirlenmesi şikayetiyle 11 kişi hastaneye kaldırıldı

Çin, ABD'ye yönelik gümrük vergilerini yüzde 125'e çıkardı

Gazze'de can kaybı 50 bin 912'ye yükseldi

Yükleniyor