• BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

Mersin Şehir Hastanesi acilinde depremzedelere özel bölüm oluşturuldu

18 Şubat 2023, Cumartesi 04:50
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Mersin Şehir Hastanesi acilinde depremzedelere özel bölüm oluşturuldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mersin Şehir Hastanesi acilinde depremzedelere özel bölüm oluşturuldu

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 2 büyük depremin ardından yaralanan ve Mersin Şehir Hastanesi’ne getirilen yaklaşık 6 bin depremzede tedavi edildi. 4 binin üzerinde hasta taburcu olurken, hastanede yatanların tedavilerine devam ediliyor. Başhekim Bahar Aydınlı, acilde normal hastaların yanında depremzedelere hizmet vermek için ayrı bir bölüm oluşturduklarını belirterek, 'Çünkü depremzedelerin hızla sağlık tesisine ulaşması ve tedavisini alacağı alanlara dağılması gerekiyor' dedi.
Mersin, tüm birimleriyle deprem bölgesine ve depremzedelere destek vermeye devam ediyor. Bu desteklerin başında ise sağlık hizmetleri geliyor. Mersin’de, ilçeler dahil tüm kamu ve özel hastaneler, ilk günden bu yana deprem bölgesinden gelen yaralılara şifa vermek için gece gündüz yoğun tempoyla çalışıyor. Tüm koordinasyonun Mersin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütüldüğü çalışmalarda, yükün çok büyük bölümü Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde karşılanıyor. Tedavilere ilişkin tüm planlamalar hastanede kurulan kriz merkezinden yönetiliyor.

'Yaklaşık 6 bin depremzede başvurumuz var'
Hastanede yapılan çalışmalarla ilgili son verileri paylaşan Mersin Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bahar Aydınlı, acil serviste normal vatandaşlara hizmet verirken deprem bölgelerinden gelen hastalara da hizmet vermek için ayrı bir bölüm oluşturduklarını belirterek, “Çünkü depremzedelerin hızla sağlık tesisine ulaşması ve tedavisini alacağı alanlara dağılması gerekiyor. Biz bu bu tedavileri planlarken de acil servis içindeki alanları ayrıştırdıktan sonra da ailelerine yönelik de bazı planlamalar yaptık. An itibariyle yaklaşık 6 bin depremzede başvurumuz var. Sadece depremzedeleri değil aileleri de düşünmemiz gerekiyor. Bu nedenle acil servis içerisinde aile irtibat bürosu kurduk. Yanında da psiko sosyal destek birimimiz var. Amacımız kimlikli yada kimliksiz gelen hastalarımızın fotoğraflarını çekerek bakanlıklarımızın oluşturduğu sayfaya yükleyerek kimlik eşleşmesi yapıyoruz. Aileler kayıp olan yakınları için bize başvuruyorlar, bizde burada onlara yardımcı oluyoruz. Eğer ailede deprem kaygısı varsa psiko sosyal destek de veriyoruz' şeklinde konuştu.
Ayrı bölümde birçok branştan doktorun olduğunu kaydeden Aydınlı, 'O bölümlerde yoğun bakıma ayrılmış odalarımız var. Ortopedi uzmanlarımız tamamen o bölümdeler. Plastik cerrahisi, beyin cerrahisi var. İçinde sadece depremzedelerle ilgilenen radyoloji uzmanlarımız var. Ultrasonlarımız zaten orada bekliyor' diye konuştu.

Bakan Bayraktar: Bütçe imkânları nispetinde enerji desteklerine devam edeceğiz

Muğla'da orman yangını

Pakistan’da 5 katlı bina çöktü: 5 ölü

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Güzel ahlak gencin süsüdür

İtalya'da benzin istasyonunda patlama: 40 yaralı

Musk ABD'de yeni parti kurma konusunda anket yaptı

Diyarbakır'da silahlı kavga: 1'i ağır 2 yaralı

İşgal rejimi ve ABD İstanbul'da protesto edildi

HÜDA PAR Milletvekili Demir: İklim Kanunu'nun alelacele kabul edilmesini rasyonel bulmuyoruz

Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası

Gaziantep'te ilk defa kalça artroskopisi ameliyatı yapıldı

Şanlıurfa’da “Çağın Kerbelası Gazze” programına davet

DUS yerleştirme sonuçları açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ve İran'a saldırılarının arka planında Filistin halkına diz çöktürme siyaseti yatıyor

Kerbelâ'dan Gazze'ye: Aşure Günü'nün anlamı ve Müslümanların ortak sorumluluğu

Şanlıurfa’da cami çıkışı silahlı saldırı: 2 yaralı

Hz. Nuh'u anma programı Cizre Hz. Nuh Camii'nde başladı

Umut Kervanı, Hatay’daki yangın mağdurlarının yanında

Bursa Valiliği'nden sıcak hava uyarısı

Siirt’te mahalle buluşmalarının 11’incisi Dumlupınar Mahallesi’nde gerçekleştirildi

Zebihullah Mücahid: Rusya Afganistan'ı tanıyarak cesur bir adım attı

Saman yükleyen işçilerin sıcak, ağırlık ve yorgunlukla imtihanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Molla Şenlik: Günümüz Kerbela'sında Hüseyinler Gazze'de şehid ediliyor

Geçit: "Çilesiz semt pazarına market ve kütüphane kazandıracağız"

Siirt'te silahlı aile kavgası: 3 kişi yaralandı

Gazze'de kullanılan silahlar "sahada denenmiş" etiketiyle pazarlanıyor

IAEA uzmanları İran'dan ayrıldı

Gazze direnişinden yeni darbe: 3 işgalci öldü, çok sayıda yaralı var

Peygamber Sevdalılarından karikatür tepkisi: Rezaletin adı İslam düşmanlığıdır

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Bayraktar: Bütçe imkânları nispetinde enerji desteklerine devam edeceğiz

Muğla'da orman yangını

Pakistan’da 5 katlı bina çöktü: 5 ölü

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Güzel ahlak gencin süsüdür

İtalya'da benzin istasyonunda patlama: 40 yaralı

Musk ABD'de yeni parti kurma konusunda anket yaptı

Diyarbakır'da silahlı kavga: 1'i ağır 2 yaralı