-
BIST 100
14467,25%0,51
-
DOLAR
48,39% 0,00
-
EURO
56,15% -0,30
-
GRAM ALTIN
6784,07% 0,72
-
Ç. ALTIN
10909,59% 0,57
Mersin'de "Hayat Namazla Güzeldir" programı düzenlendi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Mersin Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" programında, namaz eğitimi alan yüzlerce çocuk bir araya geldi.
Mersin Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından çocuklarda namaz bilincinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" yürüyüşü ve final programı gerçekleştirildi.
Mersin'de 15 günlük namaz eğitimi alan yüzlerce çocuk, programın finalinde aileleriyle birlikte bir araya geldi. Çocuklar, ellerinde namazla ilgili hadis ve güzel sözlerin yazılı olduğu prtlarla Yoğurt Pazarı'nda toplandı.
Buradan Mersin Ulu Cami'ye doğru yürüyüş gerçekleştiren çocuklar, düzenlenen etkinlikle 15 günlük eğitim programını tamamladı.
Ulu Cami'de gerçekleştirilen programda çocuklar tarafından şiir ve ilahiler seslendirildi. Program kapsamında Zeynep Ekinci ve Hilal Fidan şiir okurken, Habil Özer ilahi seslendirdi.

Çocuklarla birlikte gerçekleştirilen namazı ise Hafız Emin Yasin Ekinci kıldırdı.
"Namaz, müminin miracıdır"
Programda konuşan Peygamber Sevdalıları Mersin Dernek yetkilisi Hakan Kanta, ailelerin çocuklarının geleceğine yönelik sorumluluklarına ve namazın Müslümanın hayatındaki yerine dikkat çekti.
Namazın Allah ile bağı korumanın en önemli yollarından biri olduğunu belirten Kanta, konuşmasında namazın Müslümanın hayatındaki önemini şu sözlerle anlattı: Kanta, "Namaz müminin miracıdır, namaz müminin göz aydınlığı, namaz dinin direğidir. Namaz insanı kötülükten ve günahtan kurtarandır. Namaz kötülükten insanı arındırandır. Namaz insanlara hakikati ulaştırandır. Namaz insanın kim olduğunu hatırlatandır. Namaz imanın ispatıdır. Namaz cennetin anahtarıdır. Namaz kişinin kul olduğunu, Rabbinin kim olduğunu hatırlatan en mühim ibadetlerden bir tanesidir." İfadelerini kullandı.
Kanta, çocukların namaz bilincinin kazanmasında ailelerin rolüne de değinerek, aile içerisinde namazın yaşanmasının çocukların ibadet alışkanlığı kazanmasına katkı sağlayacağını ifade etti.
"Çocuklarımızı namazla yetiştirelim"

Bir evde babanın çocuğunun elinden tutarak camiye götürmesinin, annenin ise çocuklarıyla birlikte cemaatle namaz kılmasının çocukların yetişmesinde önemli olduğunu belirten Kanta, Kur'an-ı Kerim'deki 'Ey iman edenler, kendinizi ve ailenizi yakıtı taşlar ve insanlar olan cehennem azabından koruyun.' ayetini hatırlattı.
Kanta, çocukların namazla yetiştirilmesinin onları farklı olumsuzluklardan koruyacağına dikkat çekerek, ailelerin bu konuda sorumluluk alması gerektiğini söyledi.
"Hiçbir oyun sizi namazınızdan alıkoymasın"
Kanta, programın sonunda çocuklara da seslenerek namaza bağlı kalmaları çağrısında bulundu.

Çocuklara, "Sizler namazınızı öyle bir sarın ki hiçbir oyun, hiçbir tablet, hiçbir bilgisayar oyunu sizi namazınızdan alıkoymasın." diye seslenen Kanta, namazın hayat boyunca yol gösterici olması gerektiğini ifade etti.
Kanta,"Allah-u Teala sizleri muhafaza etsin. Tertemiz kalplerinizle, günaha bulaşmamış bir secdeye kapanmış olan alnınızla bizleri dualarınıza ekleyin inşallah." diyerek çocuklara yönelik dualarla konuşmasını tamamladı.
"Hayat Namazla Güzeldir" programı, çocukların ve ailelerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerin ardından sona erdi. (İLKHA)
Sudan, Etiyopya'yı El-Faşka ve El-Damazin'i işgal etmeyi planlamakla suçladı
Çocuklar için "Hayat Namazla Güzeldir" programının Adana finali yapıldı
Kapıkule'de 50 kilo 506 gram uyuşturucu ele geçirildi
Bakan Fidan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü
HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye'yi sapık anlayışlardan kurtarmak adına kanun teklifi verdik
Umman'da Körfez ülkeleri ve İran arasındaki toplantı ertelendi
Diyarbakır'da korkutan yangın
Pencinar Aşireti Derneği’nin açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi
Mersin'de "Hayat Namazla Güzeldir" programı düzenlendi
Malatya'da minibüs ile çapa motoru çarpıştı: Bir yaralı
Öğretmenlerin yer değiştirme tercih ve atama tarihleri belli oldu
Ankara'da minikler "Hayat Namazla Güzeldir" dedi
Diyarbakır-İstanbul seferini yapan otobüste yangın: 2 ölü, 8 yaralı
Kafkasya'daki çığda ölü sayısı 17'ye yükseldi
Endonezya'da yolcu gemisi alabora oldu: 6 ölü 130 kayıp
Batman'da çocuklar Gazze için uçurtma uçurdu
Trump, İran'la savaşın ABD ara seçimlerinden sonra sona ermesini bekliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, sağlık alanında dünyada parmakla gösterilen bir konuma ulaştı
Kosova'da Kurti hükümeti güvenoyu aldı
AB, Kanada'ya “Ortak üye” statüsü vermeye sıcak bakıyor
Bakan Tekin'den yeni eğitim öğretim yılı mesajı
Avustralya'da ilk kez deniz aslanında kuş gribi vakası görüldü
Çocuklardan Gazze için anlamlı mesaj: Gazze'deki çocuklar da özgürce uçurtma uçursun
İstanbul Havalimanı'nın yeni pisti 18 Eylül'de açılacak
Nevşehir'de otluk alanda yangın
Diyarbakır'da "Uçurtmalar Gazze'de de Özgür Uçacak" etkinliği düzenlendi
Batman İl Milli Eğitim Müdürü Ciğer: Okul-aile iş birliği çocukların gelişimi için önemli
Hayvan pazarındaki kavganın tarafları HÜDA PAR'ın arabuluculuğuyla barıştı
Battalgazi Belediyesi okulları yeni eğitim dönemine hazırladı
Trump Dublin'i karıştırdı: Birleşik bir İrlanda için beklemeye gerek yok
Yükleniyor







