Tarih: 07.10.2024 09:18

Mersin'de siyonist işgalciler tel'in edildi

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'de 60'tan fazla şehirde, Filistin için destek yürüyüşleri gerçekleştirildi. Ellerinde Filistin bayrakları ve prt taşıyan Mersinliler, siyonist işgal rejimine lanet Filistin'e de destek sloganları attı.

Ellerinde, "Gazze'ye ses ver, Mescid-i Aksa'ya sahip çık, Mescid-i Aksa direnişini selamlıyoruz." gibi prt taşıyan vatandaşlar, işgal rejiminin Filistin'de gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırıları lanetledi. Mersinliler, Baş Bina'dan başlayarak Yoğurt Pazarı'na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca Aksa Tufanı'na destek, katil israilin aleyhine sloganlar atıldı.

Program, Abdurrahman Erdem'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, ardından Hakan Ayçoban açılış konuşması yaptı.

Basın açıklamasını Murat Solak okudu. Solak, "Gazze'de yaşanan soykırım 3. Dünya savasını aratmayacak niteliktedir. 1. ve 2. Dünya savaşında kullanılmayan silahlar Gazze'de kullanılmaktadır.  Gazze direnişi siyonstlerin şahsında ABD ve Avrupa ülkelerine karşı yapılmaktadır. Bu direnişe askeri, lojistik destek verilmelidir. Siyonist rejmin varlığına karşı HAMAS'ın varlığı korunmalıdır. Gazze halkının istikbal ve istiklali korunmalıdır. Çanakkale'de düşmana karşı savaşan Gazze halkına vefa borcu ödenmeli ve tarihi sorumluluklar yerine getirilmelidir. " dedi.

Program, Ferhat Pınar'ın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA) 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —