-
BIST 100
16329,14%0,47
-
DOLAR
44,21% 0,06
-
EURO
51,18% 0,30
-
GRAM ALTIN
7097,78% -0,20
-
Ç. ALTIN
11568,92% -0,16
Mervan Ebu Ras: Gazze'nin ayağa kaldırılması için kalıcı destek şarttır
-
A+Buyut
-
A-Kucult
"Gazze'nin Minarelerinden Yükselen Çağrı" başlığı ile düzenlenen "Birinci Türkiye Âlimler Birliği Konferansı"nda konuşan Kudüs ve Filistin Komitesi Başkanı Mervan Ebu Ras, Gazze'de yıkılan camilerin, yerle bir edilen şehirlerin yeniden ayağa kaldırılması
Kudüs ve Filistin Komisyonu ve Dünya Müslüman Âlimleri Birliği tarafından organize edilen "Gazze'nin Minarelerinden Yükselen Çağrı" başlığı ile "Birinci Türkiye Âlimler Birliği Konferansı İstanbul'da başladı.

"Dualarımız, bu mübarek ülkenin fitne ve düşmanlardan korunması içindir"
Muhammed Yıldızhan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan Kudüs ve Filistin Komitesi Başkanı Mervan Ebu Ras, "Bugün burada, Allah'ın yüce günlerinden birinde sizlerle buluşmanın sevincini yaşıyoruz. Rabbimizden niyazımız, ümmetin âlimleri olarak bu zalim işgale karşı verilen mücadelenin sürmesi ve mazlum Filistin halkına daha fazla destek sunulmasıdır. Allah katında âlimlerin yüksek bir makamı olduğu Kur'an ve sünnetle sabittir. Nitekim Allah Teâlâ; Allah, adaleti ayakta tutarak, kendisinden başka ilah olmadığına meleklerle birlikte ilim sahipleri de şahitlik etti' diye buyuruyor. Peygamber Efendimiz de 'âlimler, peygamberlerin varisleridir' diye buyuruyor. Bu aziz topraklarda siz değerli âlimlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Dualarımız, bu mübarek ülkenin fitne ve düşmanlardan korunması içindir." dedi.

"Gazze'de yaşananlar insanlık tarihinde görülmemiş suçlardır"
Gerçekleştirilen toplantının İslam ümmetinin zor bir dönemden geçtiği tarihi bir süreçte gerçekleştiğini hatırlatan Ebu Ras, "Siyonist rejimin işlediği vahşi suçlara dünya sessiz kalırken, çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve hastalar hedef alınmakta, temel insani ihtiyaçlara erişim engellenmekte, açlık ve kuşatma halkı boğmaktadır. Uluslararası hukuk nezdinde her biri ayrı suç olan saldırılar sistematik şekilde sürmektedir. Hastaneler bombalanıyor, camiler moloza çevriliyor, yardım merkezleri hedef alınıyor, ambulanslar vuruluyor, sağlık çalışanları enkaz altında can veriyor, su altyapısı yok ediliyor, altyapı tamamen tahrip ediliyor, masum bebekler öldürülüyor, anne rahmindeki ceninler hedef alınıyor. Bunlar, insanlık tarihinde benzeri görülmemiş suçlardır. Ey âlimler! Kur'an'da, iman edenler, hicret edenler ve Allah yolunda cihat edenler gerçek müminler olarak tanımlanmıştır. Bunun dışında kalanlar ise zikredilmemiştir. Bu, iman iddiasında bulunanların samimiyetini gözden geçirmesi gerektiğini gösterir. Gazze'de ezanlar susturulmak istense de, bu sesler iman sahiplerinin kalbine dokunur. En başta da ümmetin âlimlerinin… Ve bizler, özellikle Türkiye'deki âlimlerin bu çağrılara bigâne kalmayacağına inanıyoruz." diye konuştu.
"Gazze'nin ayağa kaldırılması için kalıcı destek şart"
Gerçekleştirilen konferansın güçlü bir çıkış noktası olması ve geçmiş çabaların devamı niteliğinde daha etkili adımlarla sürmesini temenni ettiklerini belirten Ebu Ras, "Gazze'de yıkılan camilerin, yerle bir edilen şehirlerin yeniden ayağa kaldırılması için kalıcı destek şarttır. Ayrıca, özellikle Türkiye ile Filistin arasında, Gazze, Mescid-i Aksa ve Halil İbrahim Camii arasında kardeşlik köprülerinin güçlendirilmesini umut ediyoruz. Konferansımız kapsamında, Filistin'deki güncel gelişmelere dair özel bir bilgilendirme bölümü de yer alacak. Bu vesileyle, tüm katılımcılara, değerli âlimlere ve konuklara şükranlarımızı sunarız. Allah'tan niyazımız, bu ümmete nusret vermesi, mazlumlara zafer ihsan etmesi, zalimlerin elini mazlumların üzerinden çekmesi, Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşması ve Türkiye ile tüm İslam ülkelerinin huzur ve selamet içinde olmasıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Malatya'da bayram öncesi denetimler artırıldı
Ümmet sessiz, Mescid-i Aksa 19 gündür esir
Elektrikli araçlar seyir halindeyken şarj olacak projede başarı sağlandı
Cansuyu’ndan Halep’e Ramazan Desteği: 300 Bin Ekmek ve 2 TIR Giysi Dağıtıldı
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Daha özgür ve huzurlu bayramlar için dua edelim
BM: İran savaşı sürerse küresel açlık şiddetlenecek
Beyaz et, yumurta, nohut ve kuru fasulye ihracatı sınırlandırıldı
Keşm Adası neden hedefte? Hürmüz'de kritik düğüm
İşgal rejimi Batı Şeria’da çoğu esir eşi 16 kadını alıkoydu
Müftü Yardımcısı Kiraz: Kabirler yaşayanlar için ibret vesilesidir
Kastamonu’da denizlerde fırtına uyarısı
Çarşı ve pazarlarda bayram bereketi ve yoğunluğu yaşanıyor
Avrupa, Trump'ın yardım çağrısını neden reddetti?
Endonezya, artan riskler nedeniyle Gazze’ye asker gönderme planını erteledi
Niğde’de uyuşturucu operasyonu: 4 kişi tutuklandı
Kayseri’de 214 kilogram uyuşturucu hap ele geçirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı
Batman'da nesli tehlike altındaki toy kuşu kameralara yansıdı
Buşehr Nükleer Santrali'ne füze saldırısı: Uluslararası Atom Ajansı'ndan uyarı
Yeşilyurt'ta bayram öncesi temizlik seferberliği
Müftü Durmuş: Ramazan bir mekteptir, asıl olan sonrasını koruyabilmektir
Batman'da otel odasına narkotik baskını
Afyonkarahisar’da aranan 20 kişi yakalandı
Gaziantep'te 40 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
TÜİK dış ticaret endekslerini açıkladı: İhracat birim değeri arttı, miktar azaldı
Tarımsal girdi fiyat endeksi açıklandı: Yıllık artış yüzde 30,59
Şanlıurfa’da tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü: 3 yaralı
Siyonist rejim Lübnan'ın başkentinde bir binayı yerle bir etti
DMM dolandırıcılık mesajlarına karşı uyardı
Bakan Fidan Riyad’daki toplantıya katılacak
Yükleniyor







