• BIST 100

    9523,31%-1,41
  • DOLAR

    37,92% -0,06
  • EURO

    41,17% 0,41
  • GRAM ALTIN

    3806,30% 0,19
  • Ç. ALTIN

    6190,39% 1,97

Mesafe tanımayan fedakar diş doktoru, kendini köy çocuklarına adadı

GÜNDEM 2.05.2023 11:50:03 0
Mesafe tanımayan fedakar diş doktoru, kendini köy çocuklarına adadı

Mesafe tanımayan fedakar diş doktoru, kendini köy çocuklarına adadı

İstanbul’da 30 yıl hastalara hizmet verdikten sonra emekli olan Dt. Özlem Bolkan, Doğu ve Güneydoğu’da dağ taş dinlemeden, patika yollarda köy köy dolaşarak kırsalda yaşayan çocuklara diş sağlığı hizmeti sunuyor.
Yıllarca İstanbul’da çeşitli hastanelerde diş doktorluğu yaptıktan sonra emekliliğinden sonra başta Avrupa ve Amerika olmak üzere yurt dışında çeşitli ülkeleri gezen Bolkan, Türkiye’ye dönerek dezavantajlı köy okullarında eğitim gören çocuklara diş sağlığı hakkında eğitimler verip, diş ile ilgili çeşitli hizmetler sunuyor. Dt. Özlem Bolkan, küçük büyük herkesin takdirini kazandı.
Kırsalda öğretmenlik yapan öğretmenlerin destekleriyle kırsaldaki öğrencilere yağmur, çamur, kar demeden, bazen patika yollarda kilometrelerce yürüyerek çocuklara ulaşan Dt. Özlem Bolkan, orada çocukların dişlerini kontrol ettikten sonra, diş sağlığı hakkında bilgilendirme yaparak beraberinde getirdiği diş sağlığı setini hediye ediyor.

“Ülkemizdeki diş fırçalama oranının düşük olması beni bu işe teşvik etti”
Yıllarca diş doktorluğu yaptıktan sonra yurt dışında çeşitli ülkelerdeki girişimlerinin ardından yaptığı çalışmalarında Türkiye’deki diş fırçalama oranının düşük olduğunu görüp, ülkeye dönerek bu alanda çalışmalar yürüttüğünü belirten emekli Dt. Özlem Bolkan, ”Ülkemizdeki diş fırçalama oranının çok düşük olması beni bu ananda çalışmalar yürütmeye teşvik etti. Ülkemizde her 4 kişiden sadece bir kişi dişlerini fırçalayabiliyor. Sağlıklı yaşamın sağlıklı alışkanlıkların kazanımıyla ortaya çıktığını biliyoruz. Ben bu farkındalığı yaymaya çalışıyorum. Küçük yaşta elde edilen alışkanlıklar, daha sonra hayatın her alanında uygulanıyor. Bu sağlıklı alışkanlıklar hayatı kolaylaştırarak sağlıklı bir yaşama neden oluyor. Kırsalda dezavantajlı çocuklara tiyatro etkinlikleri ve eğlenceli anlatımlarla ulaşmaya çalışıyoruz. İhtiyaç duyduğumuz materyalleri sağladıktan sonra öğretmenlerimizin rehberliğinde çocuklara ulaşarak çeşitli eğitimler veriyoruz. Köy okullarında çocuklarımıza ulaştıkça, onların yüzlerindeki gülümsemeleri gördükçe daha fazla köye ulaşmak istiyoruz. Salgın döneminde de bu alanda onların ilgisini çekmek için kuklalar ile birlikte hazırladığımız çeşitli videoları izleyen bazı çocuklar, beni görünce hemen tanıyor. Beni sevinçle karşılamaları beni hem mutlu ediyor, hem de bu işe daha fazla itiyor” dedi.

“Özlem hoca sayesinde çocuklarda sağlıklı kazanımlar oluştu”
Batman’ın Sason ilçesine bağlı Çınarlı köy okulunda öğretmenlik yapan Meltem Gizem Tunalı, “Bu köy okulunda öğretmenlik yapıyorum. Özlem hocanın kilometrelerce uzaktan gelip bu köy okulunda öğrencilerimize diş sağlığı hakkında hizmet vermesi bizleri mutlu ediyor. Öğrencilerimiz eğlenerek diş sağlığını öğreniyor. Burada köylerin uzak olması nedeniyle çocuklarımız sürekli istedikleri zaman sağlık hizmetlerine ulaşamıyor. Özlem hoca ve ekibi buralara kadar gelerek, çocuklarımızı bilinçlendirerek onlara bu alanda ihtiyaç duyabileceği malzemeleri temin ediyor. Hocamıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Rus askeri uçağı düştü: Bir ölü

WhatsApp hesabınızı saldırılara karşı nasıl korursunuz?

Ramazan Bayramı'nda Bursa'da binlerce kişiye trafik cezası kesildi

Türkiye’den siyonist bakanın Mescid-i Aksa baskınına tepki

Diyabetlilerde topuk çatlağı kangrene kadar gidebiliyor!

Balıklıgöl'ün ikizinde sona doğru gelindi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde hortum hasara yol açtı 

Bingöl’de sahipsiz hayvanlar için yeni adımlar

Endonezya'daki yanardağ kül püskürttü

Siirt’te çatıdan düşen kadın ağır yaralandı

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut’tan CHP’nin boykot çağrılarına tepki

Bakan Yerlikaya: Esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz

Uludağ’daki otel yangınında ölü sayısı 3’e yükseldi

Bingöl-Erzurum karayolunda trafik kazası: 5 yaralı

Japonya'da 6.2 büyüklüğünde deprem

İtafiye ekipleri minik kediyi bulunduğu yerden kurtardı

Batman Valiliği seyircisiz oynanan maçta stadyum keyfi yaşattı

Hintliler 2024 yılında siber suçlardan 2,67 milyar dolar kaybetti

Özbekistan ile İran, ticaret ve ekonomik iş birliğini artıracak

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 50 bin 423'e ulaştı

DEİK Başkanı Olpak: Boykotlarda sadece şirketler değil ülke ekonomisi de yara alır

Bakan Tekin'den boykot tepkisi

Elazığ’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Sağlık Bakanlığı’ndan Dünya Otizm Farkındalık Günü paylaşımı

ECB Başkanı: ABD tarifeleri dünyaya zarar veriyor:

BM, işgal kuvvetlerinin Refah'ta 14 insani yardım görevlisini infaz etmesini kınadı

Malatya'da boykot çağrılarına karşı "indirim" uygulaması

Rusya: Ukrayna krizinin temel nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışacağız

Küçük çocuklar, bayram harçlıklarını Gazze için bağışladı

İşgalciler yine sivilleri bombaladı: 19 şehid

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ