• BIST 100

    14765,59%0,37
  • DOLAR

    43,12% 0,22
  • EURO

    50,28% 0,13
  • GRAM ALTIN

    6206,32% 0,20
  • Ç. ALTIN

    10070,24% 0,00

Mesane Kanseri toplantısı

27 Ocak 2024, Cumartesi 09:30
27 Ocak 2024, Cumartesi 09:30
Mesane Kanseri toplantısı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mesane Kanseri toplantısı

Medical Point Gaziantep Hastanesi sponsor olduğu, Türkiye Üroloji Derneği Güneydoğu şubesi tarafından düzenlenen mesane kanseri toplantısı ve yemek etkinliği Gaziantep’te bir otelde gerçekleştirildi.
Türkiye Üroloji Derneği Güneydoğu şubesi tarafından düzenlenen Mesane kanseri toplantısına Gaziantep’ten ve çevre illerden çok sayıda üroloji uzmanı katıldı. Mesane kanseri tedavilerinde son gelişmeler değerlendirildi.
Toplantı açılış konuşması Medical Point Gaziantep Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin tarafından yapıldı. Medical Point Gaziantep Hastanesi Üroloji Uzmanı ve Türkiye Üroloji Derneği (TÜD) Güneydoğu Anadolu Şube Başkanı Doç. Dr. Mehmet Solakhan, mesane kanseri hakkında kısa bilgilendirme yaptı.

“Sigara, mesane kanserinin oluşumundaki bilinen en büyük risk faktörüdür”
Sigaranın mesane kanserinin oluşumunda büyük risk taşıdığını söyleyen Doç. Dr. Mehmet Solakhan, “Mesane, böbreklerden süzülen idrarı depolayan ve kasılarak idrarın vücut dışına atılmasını sağlayan organımızdır. 50 yaş ve üstü erkekler daha yüksek bir mesane kanseri riski taşır. Sigara, mesane kanserinin oluşumundaki bilinen en büyük risk faktörüdür. Sigara içenlerin içmeyenlere kıyasla 2-6 kat daha fazla mesane kanseri riski altında olduğu yapılan çalışmalarla ortaya konmuştur. Kimi meslek gruplarında kullanılan veya maruz kalınan organik kimyasal ve boyalar gibi maddelerin mesane kanseri riskini arttırabileceği gösterilmiştir. Mesane kanseri en sık, idrarda ağrısız kanama ile kendini gösterir” dedi.
Mesane Kanseri toplantısında, Medical Point Gaziantep Hastanesi hekimleri yaptıkları sunumlarıyla bilgilendirmede bulundular.

“Mesane kanserlerinin tedavisinde yeni bir umut”
Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Barut mesane kanserinde mesane içine verilen ilaç tedavilerindeki son gelişmeleri anlattı. Radyasyon Onkolojisi Uzm. Dr. Ali İhsan Şeran, mesane kanserinde radyoterapi ile ilgili bilgilendirdi. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Alper Sevinç Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde Klinik Araştırmalar Merkezi’nde uygulanan klinik çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaptı. Gaziantep’te sadece Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde uygulanan Faz 3 klinik araştırmanın mesane kanserlerinin tedavisinde yeni bir umut olabileceğini belirtti.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Bilim Dalından Prof. Dr. Sakıp Erturhan metastatik mesane kanserlerinde cerrahi tedavinin önemini anlatan sunumunu gerçekleştirdi. Medical Point Gaziantep Hastanesi Üroloji Doç. Dr. Mehmet Solakhan, toplantının son derece verimli ve yüksek katılımlı bir toplantı olduğunu belirterek, 'Mesane kanseri konusunda meslektaşlarımızla bilgi alışverişinin gerçekleştiği eğitici bir toplantı oldu” diye konuştu.

Erzurum Valiliği 2024-2025 asayiş verilerini paylaştı

En düşük emekli aylığının yükseltilmesine ilişkin teklif TBMM'ye sunulacak

Nestle marka bebek mamaları 50 ülkeden toplatılıyor

Isparta’da 4 bin dolarlık cüzdanın sahibi bulundu

Bolu'da tır ile hafif ticari araç çarpıştı: 3 yaralı

Malatya'da okullar kar nedeniyle tatil edildi

Rusya Dnipropetrovsk bölgesinde ilerleyişini sürdürüyor

Suriye'ye doğal gaz akışı başladı

Bakan Yerlikaya UNRWA Genel Komiseri Lazzarini ile görüştü

Elazığ'da eğitime kar engeli

HAMAS: İşgal, ateşkesin ikinci aşamasını engellemek için Gazze'ye saldırılar düzenliyor

Bolu İl Tüketici Hakem Heyeti’ne geçen yıl 2 bin 814 başvuru yapıldı

81 ilin Milli Eğitim Müdürü Antalya'da toplandı

Malatya'da çıkan yangında bir ev tamamen yandı

Bakan Yumaklı: İçme ve kullanma suyunun sorumluluğu belediyelere aittir

Erivan-Bakü hattında yeni ticaret dönemi

Bursa’da fırtına nedeniyle asma tavan çöktü: 2 kişi son anda kurtuldu

JETCO toplantısında Eylem Planı ve Karşılıklı Tanıma Anlaşması imzalandı

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda kritik gelişme

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Ishak Dar ile görüştü

İçişleri Bakanlığı’ndan kuvvetli rüzgar, kar ve sağanak uyarısı

Tunceli'de eğitime ara verildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'da 100 bin sosyal konut inşa edeceğiz

Bulgaristan'da şiddetli yağışlar etkili oldu yerleşim yerleri su altında kaldı

MEB, Akademi Giriş Sınavı ve ÖABT’nin yapısı ile uygulama esaslarını güncelledi

Polonya'dan İHA kalkanı projesi

Siirt’te sağlık çalışanlarına verem farkındalık eğitimi

DMM’den Kahramanmaraş’taki sirenlerin çalmasıyla ilgili iddialara yalanlama

Siirt fıstığında taban gübresi zamanı: Uzmanlardan üreticilere uyarı

Irak, Batı Kurna-2 operasyonlarının kontrolünü yerel bir şirkete devretti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Erzurum Valiliği 2024-2025 asayiş verilerini paylaştı

En düşük emekli aylığının yükseltilmesine ilişkin teklif TBMM'ye sunulacak

Nestle marka bebek mamaları 50 ülkeden toplatılıyor

Isparta’da 4 bin dolarlık cüzdanın sahibi bulundu

Bolu'da tır ile hafif ticari araç çarpıştı: 3 yaralı

Malatya'da okullar kar nedeniyle tatil edildi

Rusya Dnipropetrovsk bölgesinde ilerleyişini sürdürüyor