• BIST 100

    11220,22%1,89
  • DOLAR

    41,59% 0,08
  • EURO

    48,87% 0,28
  • GRAM ALTIN

    5168,80% 0,07
  • Ç. ALTIN

    8498,94% 0,00

Meslek lisesinde depremzedeler için soba üretiliyor

21 Şubat 2023, Salı 15:45
21 Şubat 2023, Salı 15:45
Meslek lisesinde depremzedeler için soba üretiliyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Meslek lisesinde depremzedeler için soba üretiliyor

Çankırı’daki bir meslek lisesinde, çadır kentlerde yaşayan depremzede vatandaşlar için odun sobası üretiliyor.
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremler, 11 ilde büyük yıkıma sebep oldu. Deprem bölgelerinde evleri yıkılan ve büyük ölçüde hasar gören vatandaşlar için AFAD tarafından çadır ve konteyner kentler kuruldu. Ülke genelinde başlatılan yardım kampanyasına Çankırı’dan da büyük destek geldi. Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojisi alanında görev yapan idareci, öğretmen ve öğrenciler, depremzede vatandaşlar için soba üretimine başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, depremzede vatandaşların ısınma ihtiyacını karşılamak için meslek lisesinde öğretmenler tarafından soba üretimlerinin devam ettiğini söyledi.

'Tır vasıtasıyla hem sobalarımız hem de odunlar bölgeye intikal ettirilecek'
Üretimi tamamlanan odun sobalarını yakın zamanda deprem bölgelerine ulaştıracaklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, 'Aynı zamanda sobalarla birlikte bölgemizdeki vatandaşlarımızın odunlarını da hazırladık şu an. Bir tır vasıtasıyla hem sobalarımız hem de odunlar bölgeye intikal ettirilecek. Çankırı bölgesinden Adıyaman Besni’ye 3 binin üzerinde farklı kurum ve kuruluşların katkısıyla da soba ve elektrikli süpürge gibi ısınma ihtiyaçlarını karşılayacak malzeme ve materyaller ulaştırıldı' dedi.

'Acılar paylaşıldıkça hafifleyecek'
Meslek lisesi idarecilerine ve öğretmenlerine teşekkür eden Öztürk, 'Meslek lisesinde emek veren başta okul müdürümüz ve öğretmenlerimiz olmak üzere alan şeflerimiz ve alanda görev yapan öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize şükranlarımızı ifade ediyoruz. Acılar paylaşıldıkça hafifleyecek, yaralarımızı hep birlikte saracağız. Bunun için ben tüm ülkemize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ailelerimizden can kayıplarımız var. Onlara da başsağlığı diliyorum. Allah bir daha bu memlekete böyle felaketler yaşatmasın diyorum' şeklinde konuştu.
Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Şayık ise, depremzede vatandaşlar için soba ürettiklerini belirterek, gönüllü öğretmen ve personel ile birlikte çalışmalara devam ettiğini kaydetti.

'Yoğun bir çalışma dönemine girdik'
Kimya bölümünde de sıvı sabun üretimini başlattıklarını anlatan Şayık, 'Yoğun bir çalışma dönemine girdik ve bir hafta içerisinde 100 tane deprem çadırı sobasını imalatını gerçekleştirdik. En kısa sürede Milli Eğitim Müdürlüğümüz kanalıyla da bölgedeki depremzedelerimize ulaştırılmasını sağlayacağız inşallah. Bunun yanında yine elimizden geldiğince kimya teknolojisi alanımızla ilgili olarak da şu an için özellikle ihtiyaç duyulan sıvı sabun imalatını da gerçekleştiriyoruz. Üzerimize düşen hangi görev varsa da elimizden geldiğince yapmaya hazırız. Tekrar Kahramanmaraş ve diğer 10 tane ili etkileyen depremzedelerimize geçmiş olsun diliyoruz. Vefat edenlere başsağlığı diliyoruz. Allah rahmet eylesin. Geride kalanlara da sabırlar versin diliyoruz' diye konuştu.

Konya’da Sumud Filosu için nöbet: Mevlâna Meydanı’nda binlerce kişi toplandı

Siirt’te STK ve siyasi temsilcilerden ortak çağrı: “Somut adımlar bekliyoruz”

İstanbul'da binler Sumud Filosu için toplandı

Diyarbakırlılar Sumud Filosuna sahip çıktı, meydanlara indi

Kolombiya, israilli diplomatları sınır dışı etti

Kolombiya'dan Sumud Filosu saldırısı sonrası dikkat çeken adım

Küresel Sumud Filosu'na yapılan saldırıya Bitlis'ten tepki

Bursa Küresel Sumud Filosu için meydanlarda

Mardin halkı Sumud Filosu için meydanlarda bir araya geldi

Siirt'te halk, Sumud Filosuna saldırıyı protesto etti

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Sumud Filosu’na yapılacak her saldırı uluslararası hukuk ihlalidir

Şırnak'ta vatandaşlar Sumud Filosu’na destek için sokaklara çıktı

Yapıcıoğlu: Terör rejimi bir kez daha korsanlık yapıyor

İşgal rejimi toplamda 7 gemiye müdahale etti, Türkiye'den Sumud Filosuna katılan 9 kişi gözaltına alındı

Şanlıurfa’da Sumud Filosuna destek nöbeti

HAMAS: Sumud Filosu'na müdahale dünya halklarının öfkesini artıracaktır

İtalya cuma günü Sumud Filosu’na destek için greve gidiyor

Batman halkı, işgalcilerin Sumud Filosu'na saldırısı için toplandı

Türkiye halkı işgalcilerin saldırdığı Sumud Filosuna destek için meydanlarda

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Saldırıyı kınıyor ve lanetliyorum

İletişim Başkanı Duran: israilin filoya müdahalesi, tarihe kara bir leke olarak geçecek

AK Parti Sözcüsü Çelik: israilin Sumud Filosu’na saldırısı tüm insanlığa düşmanlıktır

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan'dan Gazze nöbetine destek ziyareti

Türkiye'den Küresel Sumud Filosu'na yönelik işgal saldırısına tepki: "Terör eylemidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası mesajı

İşgal rejimi Küresel Sumud Filosuna ait 3 gemiye müdahale etti

İşgalci siyonistler Küresel Sumud Filosu'na müdahale ediyor

Gazze’de şehit olan gazeteci sayısı 254’e yükseldi

HAMAS: Almanya'da gözaltına alınanlarla bir bağlantımız yok

Bualoi tayfunu Vietnam’da etkisini sürdürüyor: 29 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya’da Sumud Filosu için nöbet: Mevlâna Meydanı’nda binlerce kişi toplandı

Siirt’te STK ve siyasi temsilcilerden ortak çağrı: “Somut adımlar bekliyoruz”

İstanbul'da binler Sumud Filosu için toplandı

Diyarbakırlılar Sumud Filosuna sahip çıktı, meydanlara indi

Kolombiya, israilli diplomatları sınır dışı etti

Kolombiya'dan Sumud Filosu saldırısı sonrası dikkat çeken adım

Küresel Sumud Filosu'na yapılan saldırıya Bitlis'ten tepki