-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,18% 0,16
-
EURO
50,54% -0,75
-
GRAM ALTIN
7153,70% -0,72
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
MESOB Başkanı Keskin: Malatyalı esnafın vergi borcu silinmeli
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Deprem bölgesindeki mücbir sebep halinin sona erdirilmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, deprem sonrası şehirlerin karşılaştığı zorlukların yeterince göz önüne alınmadığını ve esnaflar
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, deprem bölgesindeki mücbir sebep halinin sona erdirilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Keskin, "Çökmüş bir şehirdeki esnafı, İstanbul ve Ankara’daki vergi ve prim uygulamalarıyla aynı şartlarda tutmak doğru değildir. Deprem bölgesindeki, büyük çoğunluğu konteynerde faaliyet gösteren esnafları bu şartlara tabi tutmak, iki ayağı kırılmış bir sporcuyu alçılı olarak diğer sporcularla eşit şartlarda maraton koşusuna sokmaya benziyor." dedi.
"Esnaf ayakta nasıl duracak?"
MESOB Başkanı Keskin şunları ifade etti: "Hükümetimiz tarafından ‘asrın felaketi’ olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinde şehri çökmüş olan ve halen kalıcı iş yerleri ile evlerine taşınamamış olan esnaf nasıl ayakta duracak? Malatya’da halen bir tane bile kalıcı iş yeri teslim edilmiş değildir. Devlet, 79 bin konut ve iş yerinden sadece şimdiye kadar 19 bin konut teslim ederken, kalıcı konut ve iş yerlerini tamamlamak için 2025 yılının sonuna tarih verirken, konteynerde faaliyet gösteren esnafın 2023 ve 2024 yılı vergilerini silinmesini beklerken, tüm vergi uygulamalarında normale dönülmesi üzücüdür, umutları kırıcı adımlardır."
"24 ay taksit esnafa çözüm değil"
Keskin, "24 ay taksit şartı getirilmiş olması deprem bölgesindeki esnaf için bir kolaylık değildir. Deprem olmasaydı zaten esnaf borcunu takır takır ödüyordu. Şimdi sermayesini, iş yerini ve evini kaybetmiş bu insanlara, 6 Şubat gibi asrın felaketi hiç yaşanmamış gibi hemen normal uygulamaya geçilmesi ile nasıl umut vermiş oldunuz? Ayrıca; taksit imkanı için başvuruda bulunan bir esnafın mevcut uygulamaya göre 50 bin TL'yi aşan borcu için teminat göstermesi gerekiyor, peki bu sorun nasıl aşılacak? Esnaf, geçici konteynerini teminat gösterse kabul edecek misiniz? Çünkü elde başka bir şey kalmadı." ifadelerini kaydetti.
"Mehmet Şimşek'i Malatya'ya davet ediyorum"
Keskin sözlerini şu şekilde noktaladı: "Hazine ve Maliye Bakanı'mız Sayın Mehmet Şimşek'i Malatya'ya davet ediyorum. Çökmüş bir şehirde ayakta nasıl durulduğunu gözleriyle görmelerini istiyorum. Sayın Bakan'ın hem iş yerini hem sermayesini hem de evini kaybetmiş olan on binlerce esnafın beklentisi olan 2023 ve 2024 yılı vergilerinin silinmesi yönünde adım atmasını bekliyoruz." (İLKHA)
Malatya'da otomobil ile kamyon çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Batmanlılar Kudüs için tek ses oldu: Kudüs ve Aksa özgür olmalı
BM: Gazze'ye yönelik tüm insani yardım hareketleri engellendi
Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı
Tekne orucu tutan minikler aileleri için güllaç hazırladı
Zonguldak'ta işçi taşıyan midibüsle otomobil çarpıştı: 13 yaralı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan bölgedeki gerilime ilişkin diplomasi çağrısı
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile Sisi görüştü
Tayvan açıklarında 5,7 büyüklüğünde deprem
Lübnan'a yönelik siyonistlerin saldırılarında 773 şehit, 1993 yaralı
ABD, Irak'ta düşen uçaktaki 6 askerinin öldüğünü doğruladı
Almanya'dan ABD’nin Rus petrolü kararına tepki
Yeni ses sistemi cezaları esnafı zorluyor
Tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılıyor
HSK kararıyla Yargıtay için 8 yeni üye seçimi yapıldı
Malatya'da traktör devrildi: 2 yaralı
Dünya Kudüs Günü'nde Bitlis'ten çağrı: Mesele sadece Filistin değil, ümmetin varlık mücadelesidir
Hacı adaylarının kafile ve uçuş bilgileri belli oldu!
YKS'ye 2 milyon 425 bin aday başvurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni Cerrahpaşa, yüksek standartlı sağlık hizmeti sunacak
Yılmaz: Ekonomide en kötü şey belirsizliktir; öngörülebilirliği sağlayan ülkeler bu dönemden daha güçlü çıkacaktır
Bangladeş Dışişleri Bakanı Rahman, Türkiye'ye geliyor
Endonezya'daki D-8 zirvesi ertelendi
HÜDA PAR Milletvekili Demir: Filistin ve Kudüs, asla siyonizmin vatanı olmayacaktır
Siirt’te Ramazan ayında sağlık programı yoğun ilgi gördü
Yükseköğretim Kurumları Sınavı için 2 milyon 425 bin 560 aday başvuru yaptı
Dünya Kudüs Günü'nde İzmir’den Kudüs ve Mescid-i Aksa için çağrı
Şanlıurfa’da 'Dünya Kudüs Günü' açıklaması: Küresel barış, Kudüs'ün özgürlüğüne bağlı
132 yıllık Asmalı Mescit restorasyonun ardından yeniden ibadete açıldı
Umut Kervanı Van’da Ramazan ayında da yardımlarını sürdürüyor
Yükleniyor






