-
BIST 100
16260,10%0,87
-
DOLAR
44,33% 0,09
-
EURO
51,35% -0,20
-
GRAM ALTIN
6179,33% -1,55
-
Ç. ALTIN
10757,95% 0,00
MESOB Başkanı Keskin: Malatyalı esnafın vergi borcu silinmeli
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Deprem bölgesindeki mücbir sebep halinin sona erdirilmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, deprem sonrası şehirlerin karşılaştığı zorlukların yeterince göz önüne alınmadığını ve esnaflar
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, deprem bölgesindeki mücbir sebep halinin sona erdirilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Keskin, "Çökmüş bir şehirdeki esnafı, İstanbul ve Ankara’daki vergi ve prim uygulamalarıyla aynı şartlarda tutmak doğru değildir. Deprem bölgesindeki, büyük çoğunluğu konteynerde faaliyet gösteren esnafları bu şartlara tabi tutmak, iki ayağı kırılmış bir sporcuyu alçılı olarak diğer sporcularla eşit şartlarda maraton koşusuna sokmaya benziyor." dedi.
"Esnaf ayakta nasıl duracak?"
MESOB Başkanı Keskin şunları ifade etti: "Hükümetimiz tarafından ‘asrın felaketi’ olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinde şehri çökmüş olan ve halen kalıcı iş yerleri ile evlerine taşınamamış olan esnaf nasıl ayakta duracak? Malatya’da halen bir tane bile kalıcı iş yeri teslim edilmiş değildir. Devlet, 79 bin konut ve iş yerinden sadece şimdiye kadar 19 bin konut teslim ederken, kalıcı konut ve iş yerlerini tamamlamak için 2025 yılının sonuna tarih verirken, konteynerde faaliyet gösteren esnafın 2023 ve 2024 yılı vergilerini silinmesini beklerken, tüm vergi uygulamalarında normale dönülmesi üzücüdür, umutları kırıcı adımlardır."
"24 ay taksit esnafa çözüm değil"
Keskin, "24 ay taksit şartı getirilmiş olması deprem bölgesindeki esnaf için bir kolaylık değildir. Deprem olmasaydı zaten esnaf borcunu takır takır ödüyordu. Şimdi sermayesini, iş yerini ve evini kaybetmiş bu insanlara, 6 Şubat gibi asrın felaketi hiç yaşanmamış gibi hemen normal uygulamaya geçilmesi ile nasıl umut vermiş oldunuz? Ayrıca; taksit imkanı için başvuruda bulunan bir esnafın mevcut uygulamaya göre 50 bin TL'yi aşan borcu için teminat göstermesi gerekiyor, peki bu sorun nasıl aşılacak? Esnaf, geçici konteynerini teminat gösterse kabul edecek misiniz? Çünkü elde başka bir şey kalmadı." ifadelerini kaydetti.
"Mehmet Şimşek'i Malatya'ya davet ediyorum"
Keskin sözlerini şu şekilde noktaladı: "Hazine ve Maliye Bakanı'mız Sayın Mehmet Şimşek'i Malatya'ya davet ediyorum. Çökmüş bir şehirde ayakta nasıl durulduğunu gözleriyle görmelerini istiyorum. Sayın Bakan'ın hem iş yerini hem sermayesini hem de evini kaybetmiş olan on binlerce esnafın beklentisi olan 2023 ve 2024 yılı vergilerinin silinmesi yönünde adım atmasını bekliyoruz." (İLKHA)
HAMAS: Yerleşimcilerin saldırıları açık savaşa dönüştü
İran'dan geniş çaplı misilleme: Eilat, Dimona ve Tel Aviv'de patlamalar
Siyonistler, iki yaşındaki çocuğun bacağına çivi ve iğne soktu, vücudunda sigara söndürerek işkence etti
Dimona ve Arad'da cehennem: İran işgalcilerin hava savunmasını aştı
Muğla’da 43 bin araç kontrol edildi, çok sayıda kişi sorgulandı
Nijerya'da patlama: 8 ölü, çok sayıda yaralı
Diyarbakır'da kamyonet ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Malatya'da komşular arasında kavga: 1 yaralı
Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi programı kesin kayıt sonuçları açıklandı
İtalya’da yargı reformu reddedildi: İsandıktan “Hayır” çıktı
Bakan Fidan Alman mevkidaşı Wadephul ile telefonda görüştü
Bosna Hersek'te AB'ye protesto: Kamyonlar kontak kapattı
Bakan Gürlek HSK üyeleri ve personeliyle bir araya geldi
Siyonist rejimin Lübnan'a saldırıları devam ediyor: 1039 şehit, 2 bin 876 yaralı
Bakan Ersoy Kuzey Makedonyalı mevkidaşı Ljutkov ile görüştü
Beytepe Koleji'nden eğitimde öncü adım
Balıkesir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı
Orta Doğu'da müzakere çıkmazı! Trump: Anlaştık İran: Görüşmedik israil: Trump savaşı 9 Nisan'da bitirecek
Ticaret Bakanlığı: "Bayat ekmek 6 liradan satılıyor" iddiaları gerçeği yansıtmıyor
Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1 ölü
Büyük stratejik yanılgı: israilin İran planı duvara çarptı
Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü
Mardin’de seyir halindeki öğrenci servisi alev aldı
Mersin’de güvenlik ve asayiş toplantısı yapıldı
Kolombiya'da askeri uçak düştü: 90 kişi hayatını kaybetti
Ramazan Bayramı tatilinde 31 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
LGS başvuruları başladı
Ambulans uçak yenidoğan bebek için havalandı
Şırnak-Hakkâri kara yoluna çığ düştü
Mardin'de devrilen yolcu midibüsünde 13 kişi yaralandı
Yükleniyor







