MESOB Başkanı Keskin: Malatyalı esnafın vergi borcu silinmeli

Tarih: 02.12.2024 14:24 Güncelleme: 02.12.2024 14:24
MESOB Başkanı Keskin: Malatyalı esnafın vergi borcu silinmeli
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Deprem bölgesindeki mücbir sebep halinin sona erdirilmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, deprem sonrası şehirlerin karşılaştığı zorlukların yeterince göz önüne alınmadığını ve esnaflar

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, deprem bölgesindeki mücbir sebep halinin sona erdirilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Keskin, "Çökmüş bir şehirdeki esnafı, İstanbul ve Ankara’daki vergi ve prim uygulamalarıyla aynı şartlarda tutmak doğru değildir. Deprem bölgesindeki, büyük çoğunluğu konteynerde faaliyet gösteren esnafları bu şartlara tabi tutmak, iki ayağı kırılmış bir sporcuyu alçılı olarak diğer sporcularla eşit şartlarda maraton koşusuna sokmaya benziyor." dedi.

"Esnaf ayakta nasıl duracak?"

MESOB Başkanı Keskin şunları ifade etti: "Hükümetimiz tarafından ‘asrın felaketi’ olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinde şehri çökmüş olan ve halen kalıcı iş yerleri ile evlerine taşınamamış olan esnaf nasıl ayakta duracak? Malatya’da halen bir tane bile kalıcı iş yeri teslim edilmiş değildir. Devlet, 79 bin konut ve iş yerinden sadece şimdiye kadar 19 bin konut teslim ederken, kalıcı konut ve iş yerlerini tamamlamak için 2025 yılının sonuna tarih verirken, konteynerde faaliyet gösteren esnafın 2023 ve 2024 yılı vergilerini silinmesini beklerken, tüm vergi uygulamalarında normale dönülmesi üzücüdür, umutları kırıcı adımlardır."

"24 ay taksit esnafa çözüm değil"

Keskin, "24 ay taksit şartı getirilmiş olması deprem bölgesindeki esnaf için bir kolaylık değildir. Deprem olmasaydı zaten esnaf borcunu takır takır ödüyordu. Şimdi sermayesini, iş yerini ve evini kaybetmiş bu insanlara, 6 Şubat gibi asrın felaketi hiç yaşanmamış gibi hemen normal uygulamaya geçilmesi ile nasıl umut vermiş oldunuz? Ayrıca; taksit imkanı için başvuruda bulunan bir esnafın mevcut uygulamaya göre 50 bin TL'yi aşan borcu için teminat göstermesi gerekiyor, peki bu sorun nasıl aşılacak? Esnaf, geçici konteynerini teminat gösterse kabul edecek misiniz?  Çünkü elde başka bir şey kalmadı." ifadelerini kaydetti.

"Mehmet Şimşek'i Malatya'ya davet ediyorum"

Keskin sözlerini şu şekilde noktaladı: "Hazine ve Maliye Bakanı'mız Sayın Mehmet Şimşek'i Malatya'ya davet ediyorum. Çökmüş bir şehirde ayakta nasıl durulduğunu gözleriyle görmelerini istiyorum. Sayın Bakan'ın hem iş yerini hem sermayesini hem de evini kaybetmiş olan on binlerce esnafın beklentisi olan 2023 ve 2024 yılı vergilerinin silinmesi yönünde adım atmasını bekliyoruz." (İLKHA)

Yozgat'ta feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Çin'de şiddetli yağış ve su baskını

Silivri'de ormanlık alanda yangın

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Dini değerlere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmamalı

İran hava sahasını yeniden kapattı

Gaziantep'te uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Sürekli elektrik kesintileri Aydın ailesinin hayatını tehdit ediyor

Araç tavanında yolculuk yapan şahsa ceza kesildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 15 gözaltı

Okkalı: Camiler sadece yazın değil, yıl boyunca çocuklarla dolmalı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'dan orman yangını uyarısı

HÜDA PAR’dan emekli maaşı hakkında kanun teklifi: Asgari ücretin altında olmasın

Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik

Demir: Bu olay (Hz. Muhammed'e hakaret) teklifimizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu

Güney Kore'den Polanya'ya 6 milyar dolarlık tank satışı

Söylemez: Maaşlar, açlık ve yoksulluk sınırı arasında sıkıştı

DMM'den "doğalgaz fiyatları" hakkındaki kıyaslara açıklama

Girit’te orman yangını

Antalya'daki orman yangınlarında 53 hektarlık alan zarar gördü

Şırnak’ta Hz. Nuh'u anma etkinliği düzenlenecek

Güney Kore'nin yeni başbakanı belli oldu

Batman'da kuaförler dernekleşti: Mesleki sorunlara ortak çözüm arayışı

Sultangazi Kent Ormanı'ndaki yangın kontrol altına alındı

Merkez Bsı rezervleri azaldı

Bingöl Umut Kervanı’ndan 8 milyon TL’lik yardım

Endonezya'da feribot kazası: 4 ölü, 38 kayıp

Endonezya, Gazze'deki Endonezya hastanesinin müdürünü katleden işgal rejimini kınadı

Bingöl’de işgücü uyum programı başvurularında yarın son gün

Suudi ordusu ilk THAAD füze savunma ünitesini konuşlandırdı

Cizre Müftüsü Baran: 7'den 70'e herkesi yaz Kur’an kursuna bekliyoruz

Yükleniyor