• BIST 100

    10960,21%0,05
  • DOLAR

    40,75% 0,06
  • EURO

    47,74% 0,34
  • GRAM ALTIN

    4408,59% 0,56
  • Ç. ALTIN

    7076,76% 0,68

Meteoroloji'den 27 il için sarı kodlu uyarı

15 Nisan 2025, Salı 01:27
15 Nisan 2025, Salı 01:27
Meteoroloji
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 27 il için sarı kodlu uyarıda bulunarak, söz konusu illerde kar yağışının etkili olmasının beklendiğini, bazı şehirlerde ise zirai don riskine karşı başta üreticiler olmak üzere ilgili ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre: İç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu’nun doğusu, Orta Karadeniz'in doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile K.Maraş çevrelerinin aralıklı yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olması beklenen yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun batısında yağmur ve sağanak yağış, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve eğimli alanlarında çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde artmaya devam etmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu'da görülecek kar yağışlarının, bu akşam ile yarın (Salı) akşam saatleri arasında Erzurum, Bayburt ve Hakkari il geneli ile Erzincan doğu, Kars'ın batı, Van ve Bitlis'in güney, Siirt ve Şırnak'ın doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun (10-20, yer yer 20 cm üzeri) olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Rüzgarın, Doğu Akdeniz'in iç, İç Anadolu’nun güney ve doğu, Doğu Anadolu'nun batı, Batı ve Orta Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Marmara’nın güney ve doğusu, İç Anadolu, İç Ege, Göller Yöresi, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da zirai don hadisesi beklendiğinden tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından il ve ilçelere yönelik hazırlanan sıcaklık tahminlerini dikkatle takip etmeleri ve zirai don riskine karşı gerekli tedbirleri almaları gerekiyor.

MARMARA

Parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, Kahramanmaraş çevrelerinin aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin güney ve doğu kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in doğusu ve Doğu Karadeniz'in aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölgenin batısının yağmur ve karla karışık yağmurlu, doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışların Erzurum, Bayburt ve Hakkâri il geneli ile Erzincan doğu, Kars'ın batı, Van ve Bitlis'in güney, Siirt ve Şırnak'ın doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun (10-20, yer yer 20 cm üzeri) olması bekleniyor. Bölgenin yüksek ve eğimli alanlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin yüksek kesimlerinde yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: meteoroloji'den 27 il için sarı kodlu uyarı

Konya'da işçi servisinin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Memur-Sen Şırnak: Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz

İşgal yetkilileri, ülkelerin "iki devletli çözüm" çağrılarına meydan okuyor: "Güvenlik" baskısı şart!

Arap Dünyasından Netanyahu’nun “büyük israil” açıklamalarına tepki

Malatya'da otomobil ile pat pat çarpıştı: 3 yaralı

Macaristan ülke çapında en üst düzey sıcaklık uyarısını yayınladı

HMGS ile İYÖS başvuruları başladı

Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaretlerine tepki

HÜDA PAR Tarsus heyeti, İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü ziyaret etti

Bitlis’te dereye giren genç boğularak hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Terörsüz Türkiye" mesajı: 'Başaramazsınız' diyenlere kulak asmayacağız

Diyarbakır'da sulama kanalında kaybolan çocuk ölü bulundu

Bakan Tunç: Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Söylemez: Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz

Malatya'daki Kaptaj kaynağında su oranı yüzde 20 azaldı

Şanlıurfa’da sulama kanalında iki gün içinde iki ceset bulundu

Memur-Sen Mardin Temsilciliği: Kamu işvereninin sunduğu teklif, kamu görevlilerinde hayal kırıklığı oluşturmuştur

Memur-Sen’den Siirt'te protesto: “Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz”

Uzmanından uyarı: Güvensiz “Beyazlatıcı” kremler vücutta ciddi hasar oluşturabilir

Şanlıurfa’da elektrik direğinde akıma kapılan kişi ağır yaralandı.

Konya Umut Kervan'ından muhtaç ailelere yardım

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan "alt komisyon" önerisi

Netanyahu, "büyük israil" projesinin izinde!

Memur-Sen Bitlis Temsilciliği'nden basın açıklaması

Çocuklarda demir eksikliğine karşı etkili önlemler!

AK Parti Batman Merkez İlçe Başkanı Doğu’dan Gazetemize Ziyaret

Kuveyt: “israil” hariç hiçbir ülke vatandaşına giriş kısıtlaması yok

Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi'nde hayvanlarla rehabilitasyon başladı

Batman sürücü akademisi hizmette

İşgal soykırımında şehit ve yaralı sayısı 216 bini aştı!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya'da işçi servisinin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Memur-Sen Şırnak: Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz

İşgal yetkilileri, ülkelerin "iki devletli çözüm" çağrılarına meydan okuyor: "Güvenlik" baskısı şart!

Arap Dünyasından Netanyahu’nun “büyük israil” açıklamalarına tepki

Malatya'da otomobil ile pat pat çarpıştı: 3 yaralı

Macaristan ülke çapında en üst düzey sıcaklık uyarısını yayınladı

HMGS ile İYÖS başvuruları başladı