• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,97% 0,11
  • EURO

    41,09% 0,07
  • GRAM ALTIN

    3764,67% 0,91
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 1,51

Meteorolojiden kar ve sağanak uyarısı

GÜNDEM 15.12.2024 21:14:31 0
Meteorolojiden kar ve sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan hava durumu raporuna göre; yarın ülkenin büyük bir kesiminde kar ve sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazartesi gününe ait haritalı hava durumu raporunu paylaştı. Buna göre; yarın ülkenin birçok kesiminde kar ve sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Mersin, Giresun, Trabzon ve Gümüşhane çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege kıyıları, Batı Karadeniz kıyıları ile Manisa, Denizli, Burdur ve Antalya çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Bilecik, Uşak, Kütahya, Isparta, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Çorum çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun dik ve eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklıklarının 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

Yağışların, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege kıyıları, Batı Karadeniz kıyıları ile Manisa, Denizli, Burdur ve Antalya çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Bilecik, Uşak, Kütahya, Isparta, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Çorum çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek, ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, heyelan, kar yağışı olan dik ve eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi ile buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rüzgârın, Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve kar savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun dik ve eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi ile buzlanma, don ve ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Bilecik çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, güney ve doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, bölgenin güneyinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Manisa ve Denizli çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölge genelinde (Afyonkarahisar hariç) yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Burdur, Antalya ve Mersin çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Isparta çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın,, Batı Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Eskişehir, Ankara ve Çankırı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları yağmur ve sağanak, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölge genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon çevrelerinin yağmur ve sağanak, Çorum, Amasya, Tokat ve Gümüşhane çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğusunun yükseklerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: meteorolojiden kar ve sağanak uyarısı

Ramazanda teravihe devam eden çocuklar ödüllendirildi

HÜDA PAR Milletvekili Demir: 57 İslam ülkesi Mescid-i Aksa'yı kendi haline bıraktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e: Mandacılık talep ediyor

İşgalci ABD'den Yemen'e 77 hava saldırısı: 1 şehit, 10 yaralı

İki otomobil çarpıştı: 2 ölü, 4 yaralı

Ramazan Bayramı tatilinde köprü ve otoyollar ücretsiz olacak

Rusya’dan nükleer denizaltı adımı

Malatya'da bıçaklı kavga: 5 yaralı

Antalya'da ‘Dünya Kudüs Günü’ etkinliği

Kocaeli’ de “Dünya Kudüs Haftası” münasebetiyle basın açıklaması düzenlendi

ABD’de kızamık vakalarında artış

Suriye ile Lübnan arasında sınır anlaşması

Gazze'de siyonist vahşet: Şehit sayısı 50 bin 251'e yükseldi

Son teravih namazında "Dede-Torun Buluşması" etkinliği

Meteorolojiden sağanak yağış ve fırtına uyarısı

Hawaii'deki Kilauea Yanardağı'nda patlama 

Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği: Kudüs, Müslümanlar için, bir varlık yokluk savaşıdır

Müebbet hapis cezasına çarptırılan firari 10 yıl sonra yakalandı

Amasya'da feci kaza: 5 yaralı

Nepal'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Filistin’in Acısını Yüreğimizde Hissediyoruz

Tayland'da gökdelen inşaatı çöktü: 10 ölü

Trump, Grönland'a göz dikti

Peygamber Sevdalıları Karaman'da ‘Dünya Kudüs Günü’ münasebetiyle basın açıklaması düzenledi

‘Dünya Kudüs Günü’ münasebetiyle Silvan'da basın açıklaması

Rusya Kursk bölgesinde ilerlemeye devam ediyor

74 kişiye provokatif eylemlerden iddianame hazırlandı

Kütahya'nın Gediz ilçesinde orman yangını

Güney Kore'de orman yangınları kontrol altına alındı

Kalibaf: İran’a saldırı olursa bütün bölge patlayacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ