• BIST 100

    10622,47%-1,54
  • DOLAR

    42,23% 0,00
  • EURO

    49,03% 0,40
  • GRAM ALTIN

    5624,02% 0,75
  • Ç. ALTIN

    9304,15% 1,40

Mevlid-i Nebi etkinlikleri başlıyor: Peygamber Sevdalıları, Hazreti Muhammed'in direniş ruhu ile meydanlarda olacak

22 Mart 2025, Cumartesi 11:34
22 Mart 2025, Cumartesi 11:34
Mevlid-i Nebi etkinlikleri başlıyor: Peygamber Sevdalıları, Hazreti Muhammed
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Hazreti Muhammed'i anma ve sünnetini yaşama adına düzenlenecek olan Mevlid-i Nebi etkinliklerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Etkinlik takvimini açıklayan Vakıf, bu yılki etkinliklerin, Peygamber Efendimizin direnişçi r

Peygamber Sevdalıları Vakfı, her yıl yüzbinlerce Peygamber aşığının katılım gösterdiği Mevlid-i Nebi etkinliklerinin bu yıl ki takvimini açıkladı.

Vakıf, bu seneki Mevlid-i Nebi etkinliklerinde, "Direniş Önderi Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem)" temasını işleyecek.

Etkinliklerde, Peygamber Efendimizin, Müslümanları koruma konusunda gösterdiği kararlılık ve zulme karşı verdiği mücadeleler vurgulanacak. Ayrıca, İslam'ın tarihindeki kutlu zaferler ve direnişin örnekleri de etkinliklerin odağında olacak.

Bu kutlu etkinliklerin, Peygamber Efendimizin yolunun kurtuluşa giden tek yol olduğu mesajını geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflediğini belirten Peygamber Sevdalıları Vakfı, şimdiden etkinliklere tüm halkı davet etti.

Düzenlenecek etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed'i anlama ve sünnetini yaşama adına yurdun farklı noktalarında etkinliklerin düzenleneceği kutlu bir mevsime girdiklerini belirtti.

"Meydanlar Muhammedî sevda ile dolup taşacak"

"Meydanlar Muhammedî sevda ile dolup taşacak, sevdalılar salâvat ve tekbirlerle yeri ve göğü inletecek" diyen Şimşek, "Muhammedî sevda ilden ile doğudan batıya ülke topraklarını karış karış dolaşacak. Caddeler, sokaklar O’nun mübarek adıyla süslenecek, manevi bir iklime hasret kalan meydanlar O’nu anan yüz binlerle anlam kazanacak. Halkımızı, Peygamber sevdasıyla buluşturacak ve birleştirecek bu kutlu ve nurlu mevsime bizleri ulaştıran Rabbimiz sonsuz kerem sahibidir." dedi.

"Yüzbinler direniş önderini tanıyacak"

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak, Mevlid-i Nebi etkinliklerine Bismillah diyerek start verdiklerini ifade eden Şimşek, şunları söyledi:

"Bu seneki temamız, 'Direniş Önderi Hazreti Muhammed (sav)' olacaktır. Temamız direniştir. Direniş; Kutlu ve yakın zaferlerin müjdesidir. Müslüman coğrafyalara dayatılan, vicdan ve insafı rafa kaldıran, amansız ve orantısız bir savaşın karşılığı ancak kutlu bir direniştir. Tarihte bilinen nice soykırımlara merhamet okutan son saldırılar, zalimin merhametsiz ve kirli yüzünün maskelenmez bir tezahürüdür. Direniş önderi Hazreti Muhammed’in (sav), Müslümanları korumadaki yaklaşımı ve zalimlerle mücadele hususundaki kararlılığı; izzet ve şeref sahibi her Müslümanın kuşanması gereken esaslı bir düsturdur. Bu direnişin örnekliği; Bedir’in izzetinde, Uhud’un imtihanında, Ahzap Ordularına karşı sebatın ruhunda saklıdır."

"O’nun yolu direniş ve zulme kıyam yoluydu"

Herkes direniş önderi Hazreti Muhammed’in rehberliğine teslim olmak zorunda olduğunu vurgulayan Şimşek, "Çünkü O’nun yolu direniş ve zulme kıyam yoluydu. Adalet ve hakkı hâkim kılma yoluydu. Mazlumları, ezilenleri adalet ve özgürlüğe kavuşturacak, haklıların hakkını verecek tek yol Peygamberin yoludur. Ancak Hazreti Muhammed’in (sav) rehberliği dünyaya adalet ve barışı getirir, hak ve hakikati üstün kılar. İşte Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bu gerçeği, direniş önderi Hazreti Muhammed’in yolunun kurtuluşa götürecek tek yol olduğu gerçeğini inşallah bu etkinliklerde sunmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Etkinlik takvimi

Düzenleyecekleri etkinliklere tüm halkı davet ettiklerini dile getiren Şimşek, "Düzenleyeceğimiz etkinliklerin ilkini, 6 Nisan Pazar günü Şırnak Cizre’de gerçekleştireceğiz. 13 Nisan Pazar günü Batman ve Gaziantep, 20 Nisan Pazar günü Diyarbakır, 27 Nisan Pazar günü ise Van, Adana ve İstanbul’da etkinlikler düzenleyeceğiz. Tüm Peygamber Sevdalılarını, O’nun sünnetine bağlı tüm kardeşlerimizi, halkımızı erkek, kadın, genç, yaşlı, çocuk demeden yüzbinler halinde meydanları, alanları doldurmaya davet ediyoruz." dedi. (İLKHA)

Diyarbakır’da silahlı saldırı: 1 ölü

Yunan'da çiftçilerden hükümet aleyhine protesto

Malatya'da baraka yangını

Diyarbakır’da viyadük faciasında ölen işçilerin cenazesi toprağa verildi

Rusya: Ukrayna ve İngiltere'nin MiG-31 tipi savaş uçağı kaçırma planı engellendi

BM: israil, ateşkese rağmen Gazze'ye yeterli insani yardım ulaşmasına izin vermiyor

Bakan Bayraktar Konya’daki enerji yatırımlarını değerlendirdi

Rusya: Zaporijya’da bir yerleşim yeri daha ele geçirildi

Dışişleri Bakanlığı Pakistan'daki saldırıyı kınadı

Mersin’de "Geleceğe Nefes" temasıyla fidanlar toprakla buluştu

Malatya'da bir şahıs evinde ölü bulundu

Rus İHA'ları Ukrayna'nın enerji tesislerini vurdu

ABD'de Dulles Uluslararası Havalimanı'nda kaza: 18 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ile görüştü

Mardin’de "Geleceğe Nefes" temasıyla 5 bin fidan toprakla buluştu

Gaziantep’te ruhsatsız silah ve uyuşturucu ele geçirildi: 5 şüpheli yakalandı

Gaziantep’te silah ve uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Çin'de Hongqi Köprüsü'nde çökme

Aksaray’da kaçakçılık operasyonu: 4 gözaltı

Hırsızlık suçundan 13 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Malatya'da TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Irak’ta genel seçimler için oy kullanma işlemi sona erdi

İran: ABD ve israil'in casusluk şebekesi çökertildi

Adıyaman'da iki otomobil çarpıştı: 9 yaralı

Bangladeş 11 farklı noktada meydana gelen el yapımı bomba saldırılarıyla sarsıldı

Başsavcılıktan "CHP için kapatma talebi" iddialarına açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz askeri kargo uçağını düşmesine ilişkin Azerbaycan Başbakanı'yla görüştü

Filipinler'de tayfun felaketi: 250 ölü, 112 kayıp

ABD'de yardım uçağı gölete düştü: 2 ölü

Tayland-Malezya sınırında göçmen teknesi battı: 21 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakır’da silahlı saldırı: 1 ölü

Yunan'da çiftçilerden hükümet aleyhine protesto

Malatya'da baraka yangını

Diyarbakır’da viyadük faciasında ölen işçilerin cenazesi toprağa verildi

Rusya: Ukrayna ve İngiltere'nin MiG-31 tipi savaş uçağı kaçırma planı engellendi

BM: israil, ateşkese rağmen Gazze'ye yeterli insani yardım ulaşmasına izin vermiyor

Bakan Bayraktar Konya’daki enerji yatırımlarını değerlendirdi