• BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Mezitli Belediyesi depremzedeleri ağırlamaya devam ediyor

16 Şubat 2023, Perşembe 05:35
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Mezitli Belediyesi depremzedeleri ağırlamaya devam ediyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mezitli Belediyesi depremzedeleri ağırlamaya devam ediyor

Mersin’in Mezitli Belediyesi Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinden dolayı ilçeye gelen depremzedeleri ağırlamaya devam ediyor.
Nilüfer Belediyesi eski başkanı, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’dan gelen bir grup siyasetçi ve gazeteci Yüksel Baysal ile birlikte Mezitli Belediyesini ziyaret ederek, depremzedelere yönelik çalışmaları inceledi. Yardımların ayrıştırılması ve paketlenmesinden depremzedelere ulaşmasına kadar geçen süreci değerlendiren ziyaretçiler, yapılan sistemli çalışmanın Türkiye’ye örnek olması gerektiğini söyledi. Söz konusu heyet, depremzede kayıtlarının yapıldığı halk masası, gıda paketleme, temizleme ve ayrıştırma birimlerinin yanında oyuncak, hijyen, battaniye, kıyafet çadırlarını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

'84 milyon insanımız etkilendi'
Mezitli Belediyesinin kısa bir sürede organize olarak 50 bini aşkın kişiye dokunmuş olmasının son derece önemli olduğuna değinen Mustafa Bozbey, 'Başkanımızı ve çalışma arkadaşlarını yürekten kutluyorum. Depremzedeler için çok güzel ve düzenli bir ortam kurulduğunu görmüş olmak bizleri çok mutlu etti. Maalesef deprem sadece 10 ilde olsa da 84 milyon insanımızı etkiledi. Gerçekten ülke olarak son derece kötü günlerden geçiyoruz. Ama dayanışmanın en üst noktada olduğunu görmek acımızı biraz da olsa hafifletiyor. Başkanımız Neşet Tarhan zaten yaptığı başarılı çalışmalarla gündemimizdeydi. Şimdi depremzedeler için nitelikli bir ortam oluşturmasını son derece önemsiyorum. Her türlü detay tüm yönleri ile düşünülmüş. Çadırlar, başvurular, dağıtılacak malzemelerin hazırlanması çok doğru kurgulanmış' dedi.

'Pratik çözümler üretilmesi gerekiyor'
Tüm ülkemizi yasa boğan bir olayın yaşandığına değinen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise 'Maalesef deprem yaşandı. Artık şöyle oldu böyle oldu demeden ders almamız gerekiyor. Madalyonun bir yüzü yaşanan acı olay. Maalesef 35 bini aşkın insanı kaybettik. Ama madalyonun bir başka yönü de daha güvenli olarak gördükleri Mersin’e yaşanan göç. Bunun iki yönü var; birincisi Mersin’de hasar olmadığını düşünmeleri, ikincisi de akrabalık ilişkileri nedeniyle aidiyet duygusuyla geliyorlar. Burada da merkezi idareden destek bekliyorlar. Ancak merkezi idareden nasıl bir destek geleceğini hiçbirimiz bilmiyoruz. Biz elimizden geldiğince desteklemeye çalışıyoruz ama bizim de aşamayacağımız sorunlar var. Yarın okul sorunu, iş sorunu başlayacak. Biz küçük çaplı da olsa iş konusunda girişimler yapıyoruz ama elbette yeterli değil. Merkezi hükümetin çok acil ciddi ve pratik çözümler üretmesi gerekiyor. Hem teknik anlamda hem de insan odaklı projeler geliştirmeliyiz' şeklinde konuştu.

'Mezitli’de gördüğüm manzaradan etkilendim'
Gazeteci Yüksel Baysal ise Mezitli’de gördüğü sistemli çalışmanın örnek alınması gerektiğine vurgulayarak, 'İşimiz gereği pek çok yerde yapılan çalışmaları görme şansımız var. Mezitli’de gördüğüm manzaradan çok etkilendim. Mezitli Belediyesini örnek bir belediye olarak gördüm. En düzenli ve en sistemli çalışan kurumun Mezitli Belediyesi olduğunu gururla söylüyorum. Gönüllülerle, çalışanlarıyla Türkiye’ye örnek alınacak bir programlama yapılmış. Başkanımıza, ekibine ve tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum' diye konuştu.
[gallery ids=',124466,124467,124468']

Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Erakçi ile görüştü

Siyonist işgalciler Lübnan'a yoğun hava saldırıları düzenledi

Sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil takla attı: 3 yaralı

Çin'den AB'ye misilleme

ABD'de meydana gelen selde 67 ölü, 11 kayıp

Almanya'da orman yangınları kontrol altına alınamıyor

BRICS zirvesi ortak bildirisi: israil tüm Filistin topraklarından çekilmeli

Kovancılar-Bingöl kara yolunda kaza: 1 yaralı

Çankırı'da orman yangını

Umut Kervanı’ndan kaybolan Alzheimer hastası için arama desteği

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye son saldırılarında 77 şehit

Elazığ'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Rusya: Ukrayna'da Patriot hava savunma sistemi imha edildi

Bolu'da orman yangını

Rutte: Çin'in Tayvan'a saldırması çatışmaları tetikler

ABD'den Ukrayna’ya patriot gönderme sinyali

HÜDA PAR heyeti Elazığ'da vatandaşların sorunlarını dinledi

İşgalin bugünkü saldırılarında 61 kişi şehit oldu

Mersin'de katliam gibi kaza: 5 ölü, 1 yaralı

Macron, İngiltere’ye gidiyor

Pençe-Kilit Harekât bölgesinde 5 asker metan gazından hayatını kaybetti

Rusya iki yerleşim birimini daha ele geçirdiğini duyurdu

Batı Şeria'da işgal saldırıları: 2 şehit

Brezilya'da BRICS Zirvesi

Peygamber Efendimize yapılan hakaret lanetlendi

Minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 12 yaralı

İşgal medyası: HAMAS, 7 Ekim’den 3 ay sonra "8200 İstihbarat Üssüne" ulaşmaya çalıştı

Avusturya'da uçak kazası: 4 ölü

Diyarbakır'da asfalt yüklü kamyon devrildi

Gazze'deki hükümetten ABD merkezli şirketin Gazze planlarına tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Erakçi ile görüştü

Siyonist işgalciler Lübnan'a yoğun hava saldırıları düzenledi

Sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil takla attı: 3 yaralı

Çin'den AB'ye misilleme

ABD'de meydana gelen selde 67 ölü, 11 kayıp

Almanya'da orman yangınları kontrol altına alınamıyor

BRICS zirvesi ortak bildirisi: israil tüm Filistin topraklarından çekilmeli