Mezitli Belediyesi Gönüllü Evi, depremzede aileye kucak açtı

Tarih: 07.02.2023 16:00
Mezitli Belediyesi Gönüllü Evi, depremzede aileye kucak açtı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Mezitli Belediyesi Gönüllü Evi, depremzede aileye kucak açtı

MERSİN (İHA) – Kahramanmaraş’ta meydana gelen depreme Hatay’da yakalanan Çevikkol Ailesi, kendi imkanlarıyla göçüğün altından çıkarak Mersin’e geldi. Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi Gönüllü Evi, Çevikkol Ailesine kucak açtı.
Mezitli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, depreme Antakya Kuzeytepe Mahallesinde bulunan evlerinde uykuda yakalanan 3 çocuklu Çevikkol Ailesi, felaketi yaşadı. Evleri tamamen yıkılan baba İlker Mazlum Çevikkol, anne Gökben Çevikkol ile çocukları 9 yaşındaki Besim, 7 yaşındaki Nadircan ve 2 yaşındaki Zeynep, şans eseri birinci katta oluşan boşlukta sıkışıp kaldı. Bir süre yardım gelmesini bekleyen aile, daha sonra kendi imkanlarıyla enkazdan çıkmanın yolunu aradı. Enkazdan yol açmak için çabalayan aile nihayet yaşamla bağlarını sağlayan pencereye ulaşmayı başardı. Bir anda ayaklarında terlik bile olmadan pijamalarıyla yıkılan bir kentin ortasında kalakalan Çevikkol Ailesini, baba İlker Mazlum Çevikkol, dostlarının yardımıyla depremden gidebildikleri en uzakta olacakları Mezitli’ye ulaştırdı. Kendisi de ailesinin geride kalanını kurtarabilmek adına Antakya’da kaldı.
Mezitli’de barınmak için arayışa geçen ailenin imdadına Mezitli Belediyesi Viranşehir Gönüllü Evi yetişti. Gönüllü Evi Sorumlusu Leyla Ercan’ın, barınabilmeleri için gereken gıda ve eşyaları temin ettiği Çevikkol Ailesi burada yaşamaya başladı. Mezitli Belediyesi tarafından ihtiyaçları karşılanan depremzedeler yaşadıkları felaketin izlerini silmeye çalışıyor.
Kendilerine kapılarını açarak barınmalarını sağlayan, ihtiyaçlarını gideren Mezitli Belediyesi ekibine ve Gönüllü Evi Sorumlusu Leyla Ercan‘a teşekkür eden Gökben Çelikkol, “Allah kimseye böyle bir acı ve korkuyu yaşatmasın. Adeta ikinci kez yaşama döndük. Çok zor şartlarda ayakta kalmaya çalışsak da sağ salim kurtulmuş olmamıza seviniyoruz. Oğlum Nadircan’ın bugün doğum günü ve yeni yaşına burada girdi. Kısa sürede memleketimizde yaraların sarılarak mutlu yaşamımıza geri dönmeyi bekliyoruz” dedi.
[gallery ids=',86440,86441,86442']

Bakan Yumaklı: 7 büyük yangın kontrol altına alındı

HAMAS'ın yanıtı Tel Aviv'de: Esir takası ve askeri çekilme başlıklarında sorun

CHP'li Manavgat Belediye'sine rüşvet operasyonu: Baklava kutusunda 110 bin Euro

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk soruşturması: 60 tutuklama

Ukrayna'da Zaporijya Nükleer Güç Santrali alarmı

ABD'de sel felaketi: Afet durumu ilan edildi

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım için kullanıyor

Polonya Rusya'ya nota verdi

California alevlere teslim: 52 bin dönüm küle döndü

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla istişare ettiğini duyurdu

UNRWA: Gazzeliler açlıktan sokaklarda bayılıyor

Hatay'da orman yangını rüzgarın etkisiyle yayılıyor

İran: israil'e attığımız 2 binden fazla füze ve İHA'nın çoğu hedefini başarıyla vurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Orman yangınları nedeniyle 10 kişi tutuklandı

Manisa'da orman yangını

Dinç: Fevziye Şenoğlu’nun Mersin Limanı’ndaki eylem sırasında gözaltına alınması meselesinin takipçisiyiz

Gazze'de can kaybı 57 bini aştı

Almanya'dan Ukrayna için Patriot adımı

İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda 45 kişi tutuklandı

BM: Gazze'de yardım dağıtım noktaları çevresinde bir ayda 613 kişi katledildi

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıdaki kayısı ağacı kül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 maddeyi karara bağladı

Siirt’te doğal gaz altyapısı genişletiliyor

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Gazze için tüm İslam ülkeleri derhal harekete geçmeli

Karadaği, Müslüman devlet liderlerine Filistin için bir "İslami İttifak" önerdiğini açıkladı

Adıyaman'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya savaşın en büyük hava saldırısı

Bakan Bayraktar: Bütçe imkânları nispetinde enerji desteklerine devam edeceğiz

Yükleniyor