• BIST 100

    16733,28%0,22
  • DOLAR

    43,87% 0,04
  • EURO

    51,91% 0,18
  • GRAM ALTIN

    7306,08% 0,56
  • Ç. ALTIN

    11830,46% -0,11

Mezopotamya Fuarı’na Türkiye’nin dört bir yanından gelen üreticiler: Hem kalite hem kültür buluşuyor

22 Kasım 2025, Cumartesi 15:06
22 Kasım 2025, Cumartesi 15:06
Mezopotamya Fuarı’na Türkiye’nin dört bir yanından gelen üreticiler: Hem kalite hem kültür buluşuyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Diyarbakır'da düzenlenen 7. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı, bu yıl da Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen üreticileri Diyarbakır halkıyla buluşturdu. Bingöl’den Hatay’a, Malatya’dan Trabzon’a kadar birçok üretici kendi yöresel lezzetlerini

Yöresel lezzetlerin buluştuğu 7. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı, Türkiye'nin dört bir yanından gelen üretici ve sektör temsilcilerini ağırlamaya devam ediyor. Fuara katılan üretici ve sektör temsilcileri, her yörenin lezzetlerini Diyarbakır'a taşıyarak hem ürünlerini tanıtma hem de mevcut müşteri ağını genişletme yarışı içerisine girmiş durumda.

Ürünlerinin tüm özellikleriyle beraber müşterileriyle paylaşan temsilciler, fuarda gördükleri satış ve rağbetten memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Emre Aybek

"Diyarbakır'dan çok güzel geri dönüşler alıyoruz"

Bingöl'den fuara katılan Emre Aybek, "Bingöl'den geliyoruz fuara kendi ürünlerimizi tanıtmak amacıyla geldik. Kavurma sucuk ve köfte imalatımız var. Ürünlerimiz sadece dana etinden yapılıyor kesinlikle içinde katı ve koruyucu maddeler yok zaten ondan dolayı ömürleri kısa. Hayvanlarımız yaylalardan geliyor. Bingöl'ün bitki çeşitliliği Türkiye'de 1'inci sırada yer alıyor bundan dolayı etlerimiz çok daha lezzetli oluyor. Etimiz ve balımızın tadı diğer bölgelere göre daha güzel. Fuara biz yaklaşık 6 yıldır geliyoruz ve her sene beklentimizi karşılıyor fuar. Vatandalar bizi güzel karşılıyor memnunuz. Bizim Diyarbakır'da Bingöl'den daha fazla müşterimiz var. Diyarbakır'dan çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Vatandaşlar burada kalitenin ve lezzetin kültürüne ve bilincine sahiptir. Güzle ve kaliteli ürünün fiyatına bakmadan tamamen sağlığı için en kadar önemli olduğuna bakar. Vatandaşlarımızı bekliyoruz." dedi.

Ali Zan

Hatay'ın meşhur künefesini Diyarbakır halkıyla buluşturan Ali Zan, "Diyarbakır'dan çok memnunuz. Diyarbakırlılar çok cana yakın insanlar. Bizde buraya Hatay'ın lezzetlerini getirdik. Hatay'dan zeytin yağı, künefe baharat, yeşillikler ve yemek çeşitleri olmak üzere kendi tarlamızdan ve damağımızdan birçok ürünü Diyarbakır halkına tattırmaya ageldik. Antakya künefemizde malzemeleri hem doğal hem de en güzeli. İlgi çok iyi. Hafta sonuna kadar inşallah daha fazla Diyarbakırlı vatandaşlarımızla tanışacağız ve onlarda gelip lezzetlerimizin tadına bakacaklar. Tüm Diyarbakır halkını fuarımıza bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Recep Akul

"Ürünlerimiz kendi üretimimiz"

Eğil ilçesinin bademlerini ziyaretçilerin tanımına sunan Diyarbakır'lı Recep Akul, "Genel olarak Eğil yöremizin bademi ve Siirt fıstığını bulunduruyoruz. Satışlardan da memnunuz. Bademlerimiz, Eğil yöremizin mahsulüdür. Tamamen doğaldır. Diğer kuruyemişlere oranla fiyatı da gayet uygundur. İnsanlarımız da kendi yöresinin ürünlerine ilgi gösteriyor." şeklinde konuştu.

Halit Söylemez

Çukurova'dan fuara katılım sağlayan Halit Söylemez ise stantında bulundurduğu ürünlerle ilgili şunları söyledi:

"Zeytin ve zeytinyağı ürünlerimizle Mezopotamya kültür fuarına geldik. Müşterilerin talebi güzel. Ürün olarak, zeytin, nar ekşisi, zeytin yağı ve şalgamımız var. Ürünlerimiz kendi üretimimiz. Ürünlerimizi Diyarbakır halkına tanıtmaya geldik. İnşallah güzel olur. Tüm halkımızı bekliyoruz."

Söylemez, "Fuara ilgi çok güzel, inşallah bu esnafa da yansır. Çünkü bu stantların kurulması oldukça maliyetli. Fuarlarda fiyatlar biraz düşürülse iyi olur. Çünkü gerçekten haddinden fazla ücret istiyorlar. Anlaşmaları nasıl bilmiyorum ama verdiğimiz bu fiyatlarla bizi kurtarmıyor. Yani yapmamız gereken ciroyu yapamıyoruz. Halktaki alım gücü düştüğünden biz de halk da zorlanıyoruz." diye belirtti.

Metehan Özdemir

"Müşterilerimize her konuda olduğu gibi fiyatta da yardımcı oluruz"

Balcı Metehan Özdemir ise, "Malatya'dan geliyoruz. Kovan süzmelerimiz, karakovan süzmelerimiz var. Karakovan, arının kendi peteğidir. Hem onun hem kendi süzmelerimizle Diyarbakır'a geldik, kısmetimizi arıyoruz. Daha önceki yıllarda da geldik. Rağbet, bu sene geçen yıllara göre düşük. Vatandaşlarımızı davet ediyoruz, inşallah gelirler. Zaten güzel ve kaliteli bal veriyoruz. Hepsi de denetimden geçmiş etiketli ballardır. Müşterilerimiz gelirse her konuda olduğu gibi fiyatta da yardımcı oluruz." ifadelerine yer verdi.

Mahmut Dilli

Karadeniz bölgesinin eşsiz lezzetlerini Diyarbakır'a taşıyan Mahmut Dilli, "Trabzon'dan katılıyorum. Ürünlerimiz; süt ürünleri babında tereyağı, peynir, muhlamalı peynir, tost peynir; kendi üretimimiz olan tam buğday ekmeğimiz ve çekirdekli galetamızın yanında Gümüşhane ürünleri olarak pestik ve küme var. Her sene olduğu gibi bu yıl da her zamanki kendi ürünümüz olan fıstık ezmesini getirdik, müşterilerin hizmetine sunduk. Yaklaşık 15 yıldır fuarlara katılıyoruz. Diyarbakır'da isim olarak tanınan bir firmayız. Onlar bizi, biz onları beğendiğimiz için tüm fuarlara katılıyoruz." diye kaydetti.

Feryadi Genenç

"Ürünlerimizi Diyarbakır için getirdik, herkesi bekleriz"

Kayısısıyla meşhur Malatya'nın ürünlerini tanıtan Feryadi Genenç, "Kaysımızı getirdik, halkımız gelip tadına baksın diye ürünlerimiz getirdik. Ürünlerimizi gören yaşlılar dayanmıyor, sindirim sistemleri için çok iyi. Şu an rağbet iyi, daha iyi olması yönünde bekliyoruz." dedi.

Satılmış Çorbacı

Yöresel lezzetlerin yanında ahşap ürünlerdeki el sanatını fuar ziyaretçileriyle buluşturan Satılmış Çorbacı ise Kastamonu'da hazırladığı özel ağaçlardan üretilmiş kaşık, kepçe, tas gibi mutfak ve süs eşyalarını standında satışa sundu.

Çorbacı, "Ölmüş ahşapları insanların kullanması için halkımızın hizmetine sunuyoruz. Zeytin, ceviz, şimşir gibi bakteri üretmeyen özel ağaçlardan el işçiliğiyle en doğal ve güzelini Diyarbakır için getirdik. Herkesi bekleriz. İlgi çok güzel. Yaklaşık 4 senedir buraya geliyorum, eski müşterilerin direkt gelip alıyor ama yeni müşterilerim fiyattan çekiniyorlar. Fakat el işçiliği olduğu için hem sağlıklı hem uzun ömürlü bakımından diğerlerinden daha ucuz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarpmasıyla ağır yaralandı

4 ilde eğitime kar tatili

Rusya'dan Küba uyarısı: Herkes itidalli davranmalı

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

İran ile ABD arasındaki müzakerelerin ikinci aşaması başladı

Kahramanmaraş'ta 4,7 büyüklüğünde deprem

İDEV'den "Maarifin Kalbinde Ramazan" etkinliklerinin hedef alınmasına tepki

İzmir barajlarında güncel doluluk oranları açıklandı

Şanlıurfa'da Küçüktepe sakinleri bozuk köy yolu nedeniyle yetkililere çağrıda bulundu

Şanlıurfa’da dolu yağışı günlük hayatı olumsuz etkiledi

İşgalcilerin bugünkü ihlalinde 3 Gazzeli şehit oldu

İkinci cemre suya düştü

Ukrayna'nın uyguladığı petrol ablukasına Macaristan'dan sert tepki

İzmir’de otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti

Gümüşhane’de eğitime kar engeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Başbakanı Üstel'i kabul etti

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 2 hükümlü yakalandı

Şanlıurfa’da gençlere dijital dolandırıcılık uyarısı

Şanlıurfa’da ücretsiz beslenme danışmanlığı hizmeti

Son veriler işgalin Batı Şeria'da çarpıcı toprak gaspını ortaya koydu

Malatya'da karla mücadele çalışmaları sürüyor

Danimarka erken seçim için sandık başına gidiyor

Eğitim-Bir-Sen’den çağrı: 2023 sözleşmeli öğretmenlerin mağduriyeti giderilsin

Ankaragücü’nden Gazze’de iftar: Üzülmeyin çocuklar…

Dünya Ekonomik Forumu Başkanı, "Epstein" bağlantıları sonrası istifa etti

95 günde hafız oldu

Bakan Kurum: COP31’de artık söz değil, eylem zamanı

AYM Başkanı Özkaya: Başvurular tamamen adalet odaklı değerlendiriliyor

İran Savunma Konseyi Sekreteri: ABD, nükleer silah konusuna odaklanmazsa anlaşma mümkün

Rusya ve Ukrayna arasında yeni cenaze takası

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarpmasıyla ağır yaralandı

4 ilde eğitime kar tatili

Rusya'dan Küba uyarısı: Herkes itidalli davranmalı

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

İran ile ABD arasındaki müzakerelerin ikinci aşaması başladı

Kahramanmaraş'ta 4,7 büyüklüğünde deprem

İDEV'den "Maarifin Kalbinde Ramazan" etkinliklerinin hedef alınmasına tepki