Tarih: 31.05.2024 10:40

Mezuniyet töreninde anlamlı tepki

Facebook Twitter Linked-in

Adıyaman’ın Kahta TP Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin mezuniyet töreninde öğrenciler, Gazze ve Refah’ta yaşanan katliamlara dikkat çekerek, insanlığın sınıfta kaldığını vurguladı.
TP Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde 2023-2024 eğitim öğretim yılında mezun olacak öğrenciler için düzenlenen törende öğrenciler, İsrail tarafından Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen katliama sessiz kalmadı.
Mezuniyet töreninde konuşan okul birincisi Sümeyye Mamiraş, Filistin halkına yönelik uygulanan insanlık dışı vahşetin sona ermesi gerektiğini belirterek, “Bugün burada sevinçlerimizi kursağımızda bırakan, Gazze ve Refah’ta yaşanan katliamlardan sonra bir kez daha gördük ki tüm insanlık sınıfta kalmış. Bizim mezuniyetimizin bir anlamı yok çünkü Gazze’de mezun olacak çocuklar kalmadı. Bombaların hedefi olan ve aralarında çocukların da olduğu sivillerin, sosyal medyada paylaşılan görüntüleri, katliamın boyutunu gözler önüne seriyor. Ey insanlık, siz nasıl yataklarınızda rahat uyuyabiliyorsunuz” dedi.
Öğrencilerin Filistin bayrağının olduğu balonlarla yürüyüş yapması izleyicilerden takdir topladı.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —