Tarih: 19.10.2024 11:05

MHRS'den randevu alamayan vatandaştan yetkililere çağrı

Facebook Twitter Linked-in

Göz muayenesi için yaklaşık 2 aydır Malatya merkezdeki hastanelerden MRHS ve online üzerinden randevu alamadığını, hastaneye gittiğinde ise randevusu olmadığı için doktorların kendisine bakamadığını söyleyen İsmet Erkuş, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için başta Sağlık Bakanı olmak üzere tüm yetkililere çağrıda bulundu.

Kendisi gibi çok sayıda kişinin bu şekilde mağdur olduğunu ve randevu buladıkları için özel hastanelere gitmek zorunda kaldıklarına dikkat çeken Erkuş, halkın mağduriyet yaşamaması için başta Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu olmak üzere tüm yetkililerden MRHS sistemine çözüm bulunması çağrısında bulundu.

"Yaklaşık 2 aydır göz polikliniği için randevu bulamıyorum"

Erkuş, "Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Battalgazi Devlet Hastanesinden MRHS üzeri, Turgut Özal Tıp Merkezi içinde online üzerinden yaklaşık 2 aydır MRHS üzerinden göz polikliniği için randevu almaya çalışıyorum ama randevu bulamıyorum. Hastaneye geldiğim zaman, 'biz randevusuz muayene yapamıyoruz.' diyorlar. Randevu alamadığım için muayene olamıyorum. Bu durumu sosyal medya hesaplarımda paylaştım. Sağlık Bakanlığı Sosyal Medya Sorumlusu beni aradı. T.C. bilgilerimi aldı. Randevu almaya çalıştı ama o da randevu olmadığını ara ara takip etmemi söyledi. Yani kime sorarsak ara ara takip edin diyorlar. Biz günümüzü MRHS'de randevu almaya çalışmak için mi geçireceğiz?" diye sordu.

"İnsanlar randevu alamadığı için de özel hastanelere gitmek zorunda kalıyor!"

Ehliyet değişimi için Aile Hekimine gittiğini aile hekiminin göz muayenesi için göz doktoruna sevk ettiğini belirten Erkuş, "Şimdi de ehliyetimi değiştirme gereği oldu. Aile hekimine gittim. Gözlük kullandığım için tabii ki beni göz doktoruna sevk etti. Bugün tekrar hastaneye geldim. Dedim belki sevk nedeniyle işte göz muayenesi olurum. Hem gözlüğümü alırım hem de ehliyetimi de değiştirmiş olurum. Geldiğimde tek doktor olduğu söylendi. Sevkli olsam dahi muayene olamayacağım bilgisi verildi. Randevu alamadığı için de özel hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Özel hastanelerin muayenesi de bin liradan başlıyor. Röntgendir, MR'dır, derken bir muayene 5 bin ila 10 bin lirayı buluyor. Bu şekilde ben dahil insanlarımız mağdur oluyor" diye dikkat çekti.

Yetkililerin randevu sistemine bir çözüm bulmasını istiyoruz"

Sağlık sistemine bir çözüm bulunması gerektiğini söyleyen Erkuş, "İnsanlar randevu bulamadığı için mağdur oluyor. Bu mağduriyetlerin yaşanmaması için Sağlık Bakanlığı'ndan ve devlet yetkililerinden halk olarak talebimiz, randevu sistemine (MRHS) bir çözüm bulmalarıdır" dedi. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —