Midyatlılar Kudüs ve Mescid-i Aksa için buluştu

Tarih: 28.03.2025 17:08 Güncelleme: 28.03.2025 17:08
Midyatlılar Kudüs ve Mescid-i Aksa için buluştu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Mardin’in Midyat ilçesinde, sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen Dünya Kudüs Günü etkinliği, Hacı Kasım Altunkaya Camii’nde gerçekleştirildi.

Mardin’in Midyat ilçesinde, Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Özgür Kudüs Platformu tarafından organize edilen Dünya Kudüs Günü etkinliği gerçekleştirildi.

Kudüs’ün özgürlüğü ve Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu için duaların edildiği basın açıklamasında, Filistin halkına destek mesajları verildi.

Kalabalığa hitaben konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı temsilcileri, Kudüs’ün Müslümanların ortak davası olduğunu belirterek, dünya Müslümanlarını bu kutsal emanetin özgürlüğü için mücadeleye davet etti.

Hacı Kasım Altunkaya Camii’nde cuma namazı sonrası düzenlenen basın açıklamasını Midyat Peygamber Sevdalıları yetkilisi Selahattin Yeniay okudu.

Kudüs'ün, ümmetin iman ve izzet davası olduğunu vurgulayan Yeniay, “Bir gece, kendisine bazı ayetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Haram’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir. Kudüs, ümmetin iman ve izzet davasıdır. O, yeryüzünün en mukaddes şehirlerinden biridir. Peygamberlerin ayak bastığı, vahyin nazil olduğu, İslam’ın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın bulunduğu yerdir. Bugün, Kudüs zalim işgalcilerin kirli elleri altında inim inim inlemekte, Filistin halkı zulüm ve katliamlarla karşı karşıya bırakılmaktadır. Bizler, bu davaya sahip çıkmalı ve Kudüs’ün özgürlüğü için mücadele etmeliyiz.” dedi.

Yeniay, Müslümanları boykot, maddi ve manevi destek yollarıyla Kudüs davasına sahip çıkmaya çağırarak şu ifadeleri kullandı:

“Mescid-i Aksa’ya gidin ve orada namaz kılın. Eğer oraya gidemezseniz, kandillerinde yakılmak üzere zeytinyağı gönderin. Bugün Kudüs’e gidip orada namaz kılamıyorsak, elimizden geleni yapmak zorundayız. Dualarımızla, boykotlarımızla, Filistinli kardeşlerimize her türlü desteği vererek bu mücadelede yanlarında olmalıyız. Bu bir varlık-yokluk savaşıdır. Kudüs özgürlüğüne kavuşmadan, ümmet izzetine kavuşamaz. Buradan, bu meydandan, tüm İslam dünyasına sesleniyoruz. Artık uyanma, silkinme zamanıdır. Kudüs, yetim bırakılmamalıdır. Peygamberimizin emaneti olan Mescid-i Aksa esaret altında kalamaz. Tüm Müslümanları bu davaya sahip çıkmaya, Filistin halkının direnişine destek vermeye davet ediyoruz.”

Programın sonunda katılımcılar, ellerini semaya açarak Filistin halkının direnişinin zaferle sonuçlanması için dua etti. (İLKHA)

 

Kur’an Nesli Platformu’ndan Aşura Günü açıklaması: “Kerbela’yı doğru anlayalım, Gazze’yi yalnız bırakmayalım”

3 ayrı suç örgütüne operasyon: 19 gözaltı

Altın fiyatları yükselişte

Kocaeli valiliğinden duyuru: Saat 15.00'te sirenler çalacak

Tarsus Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı

Döviz kurlarında son durum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'a gitti

Gazze Sivil Savunma Teşkilatı: İşgalciler, yardım çığlıklarına rağmen sağ kurtulanlara ulaşmamızı engelliyor

YDS ve ALES bu hafta sonu yapılacak

Dış ticaret mevzuatına aykırı davranan firmalara 5,9 milyar TL ceza

Batman'da uyuşturucu operasyonu: Tırda 27 kilogram skunk ele geçirildi

Doğa Göz Ardı Edildi, Emisyon Ticareti Öne Çıktı!

Trump'ın "Timsah Alkatrazı"na ilk göçmen tutuklular ulaştı!

Josep Borrell: Amerikalı paralı askerler Gazze'de bir ayda 550 Filistinliyi öldürdü

Brent petrolde düşüş

Meteoroloji uyardı: 2 ilde çok kuvvetli yağış

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım silahına dönüştürdü

Başkan Altun’dan kurum ziyaretleri

Batman Belediyesi’nden üstyapıda rekor çalışma: 145 bin metrekare parke döşendi

Çin ve Almanya'nın stratejik diyalog turları sürüyor

Yaralı halde bulunan şahin koruma altına alındı

Han Yunus'ta "güvenlik olayı": Kassam işgalcileri havanlarla vurdu

Peygamber Sevdalıları Vakfından Aşura Günü mesajı

Nijerya'daki saldırılarda 28 kişi hayatını kaybetti

Batman'da silahla yağma suçundan aranan şahıs yakalandı

Benzin, motorin ve otogaza ÖTV zammı

Yahudi çeteler Nablus'ta Filistinlilere saldırdı: Yaralılar var

Gazze'de soykırımın 637'nci günü: Çadır kampları vuruldu, onlarca şehit var

Ensarullah Hareketinden işgal rejimine sert mesaj: "Operasyonlarımız devam edecek"

HAMAS: Gazze’deki ateşkes teklifiyle ilgili direniş ve liderlerle istişarelerimiz sürüyor

Yükleniyor