• BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64

Milletvekili Demir: Deprem bölgesindeki alt yapı sorunu bir an önce giderilmeli

GÜNDEM 30.09.2024 00:18:32 0
Milletvekili Demir: Deprem bölgesindeki alt yapı sorunu bir an önce giderilmeli

Bir dizi ziyaretler kapsamında Kahramanmaraş’ın 12 Şubat ilçesinde bulunan Selimiye Mahallesindeki vatandaşlarla bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, deprem bölgelerindeki alt yapı sorununun bir an önce gi

Vatandaşların sorun ve sıkıntılarını birinci ağızdan dinleyerek sıkıntıların giderilmesine yönelik ziyaretlerine devam eden HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Kahramanmaraş’ın 12 Şubat ilçesinde bulunan Selimiye Mahallesindeki vatandaşlarla bir araya geldi.

HÜDA PAR Genel İstişare Kurulu Üyesi ve Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, HÜDA PAR Kahramanmaraş İl Başkanı Âdem Kılınç ve beraberindeki heyetle birlikte vatandaşları ziyaret eden Milletvekili Demir, 12 Şubat İlçesinde bulunan Selimiye Mahallesindeki vatandaşları ziyaret ederek sıkıntı, sorun ve taleplerini dinledi.

Milletvekili Demir, yaptığı açıklamada; “Kahramanmaraş'ın 12 Şubat ilçesine bağlı Selimiye Mahallesi’nin sakinleri ile bir aradayız. Burada kime dokunsak bin ah işitiyoruz, herkesin kendisine göre bir mağduriyeti, bir sıkıntısı var. Seçim sonrasında bölgenin tamamı gayri resmi bir şekilde imara açıldı ve binlerce konut yapıldı. Depremde şehir yıkıldığı için insanlar, güvenilir bölgelerde sakin tek katlı evler inşa etiller.” dedi.

“Mahallede altyapı çok ciddi bir sorun”

Selimiye Mahallesi’nin çok ciddi sorunları olduğunu dile getiren Milletvekili Demir, “Mahallenin en önemli sorunlarından birkaç tanesini sayacak olursak ki bunlar en fazla mağduriyet oluşturan sorunlardır. Selimiye Mahallesinde ve depremden etkilenen birçok bölgede altyapı çok ciddi bir sorun. Yollar,  kanalizasyonlar, elektrik ve su çok ciddi bir sorun haline gelmiş. İçme suyunun bulunulmasında sıkıntı yaşanıyor, kanalizasyon ve temiz şebeke suları yer yer birbirine karışıyor ve çok ciddi sağlık sorunlarını ortaya çıkarıyor.” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlar elektrik ve su aboneliği alamıyor”

Milletvekili Demir, “Selimiye Mahalle sakinlerinin yaşadığı bir diğer sıkıntı ise vatandaşlar elektrik ve su aboneliği alamıyor ve bu hizmetlerden yararlanamadığı için de ciddi bir mağduriyet yaşıyor. Burada bulunan vatandaşların büyük bir kısmı, şehirde bulunan evlerini depremden dolayı kaybetmişler, çocukları, yakınları ve akrabaları depremde hayatlarını kaybetmiş kişiler. Hâlihazırda yaralar halen acı iken vatandaşlarımız yetkililerin bu sıkıntılarını duymasını ve çözüm üretmesini istiyor.” dedi. 

“Depremin ardından yeniden inşa edilen binalarla ilgili çok ciddi bir belirsizlik var”

Yer yer karşılaştığı ve dinlediği sorunlardan bir tanesinin de depremin ardından yeniden inşa edilen binaların belirsizliği olduğunu ifade eden Milletvekili Demir, “Depremin ardından yeniden inşa edilen binalarla ilgili çok ciddi bir belirsizlik var. İnşa edilen binaların ne zaman biteceği, hak sahiplerine ne zaman teslim edileceği, para ödemelerinin nasıl olacağı bilinmiyor ve bu belirsizlik de vatandaşlarımızı hem üzüyor hem de geleceğe dair umutlarını ciddi bir anlamda gölgeliyor." diye belirtti.

“Rezerve ve alanlarla ilgili yaşanan sorunlar var”

Yine dile getirilen sıkıntılardan bir tanesinin de rezerve ve alanlarla ilgili yaşanan sorunlar olduğunu belirten Milletvekili Demir,  “Devlet bazı bölgelere el koymuş yani istimlak etmiş rezerve alan olarak ilan etmiş. Buralarda inşaatlar kalıcı konutlar yapmaya başlamış fakat bu noktalarda vatandaşlarımızın itirazlarına bakmamış. Belirlenen bedeller piyasaya göre çok düşük bir rakamda kalıyor bu çok ciddi bir mağduriyet oluşturuyor ve bir nevi insanların arazileri tarlaları ellerinden alınmış oluyor. Vatandaşlarımızla beraber bu sıkıntıları ifade etmek istedik ve basın mensuplarının da Selimiye Mahallesi’nin sorunlarını dile getirmesini ve bu tür sorunların çözülmesini temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)


Kabine bugün toplanıyor

Tekirdağ'da sağanak etkili oldu

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 ölü

Askeri araç ile otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Malatya Valisi Yavuz, tarihi ve kültürel yerleri inceledi

Milletvekili Demir: Deprem bölgesindeki alt yapı sorunu bir an önce giderilmeli

Malatya’da bıçaklı kavga: 1 yaralı

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

"Almanya ile sığınmacı/mülteci anlaşması" iddiaları yalanlandı

Siyonist işgalciler Lübnan'ın ardından Yemen'e de saldırdı: 4 ölü, 29 yaralı

Siyonist işgalciler Lübnan'da sivillere saldırdı: 36 ölü, 57 yaralı

Trakya'da sağanak etkili oldu

Avusturya'da FPÖ seçimi önde götürüyor

John Kasırgası Meksika'yı vurdu: 22 ölü

Güney Afrika'da silahlı saldırı: 17 ölü

Pakistan'da silahlı saldırı: 7 ölü, 1 yaralı

"Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin finali Diyarbakır'da gerçekleşti

Uşak'ta orman yangını

Şehid Molla Şükrü ve Şehid Molla Muhittin kabirleri başında anıldı

Lübnan Başbakanı Mikati: Ülke tarihinin en büyük göç dalgası yaşanıyor

"Selahaddin'den Aksa Tufanına" programında Kudüs davasına sahip çıkma çağrısı

Bursa'da çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü

Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü

Sakarya'da zincirleme kaza: 1 ölü, 3 yaralı

İşgal uçakları, Yemen'e büyük bir saldırı düzenledi

İstanbul'da kadınlar Aksa Tufanı ve Gazze'ye destek için bir araya geldi

İstanbul'da için sağanak uyarısı

Hindistan'da polise saldırı: 5 yaralı

MSB: Hudutlardan geçmeye çalışan 12 kişi yakalandı

Afrika'da bu yıl 31 bin şüpheli mpox vakası tespit edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku