• BIST 100

    9389,16%1,21
  • DOLAR

    39,12% -0,08
  • EURO

    44,83% 0,60
  • GRAM ALTIN

    4217,41% -0,09
  • Ç. ALTIN

    6745,48% 0,66

Milletvekili Demir: Deprem bölgesindeki alt yapı sorunu bir an önce giderilmeli

GÜNDEM 30.09.2024 00:18:32 0
Milletvekili Demir: Deprem bölgesindeki alt yapı sorunu bir an önce giderilmeli

Bir dizi ziyaretler kapsamında Kahramanmaraş’ın 12 Şubat ilçesinde bulunan Selimiye Mahallesindeki vatandaşlarla bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, deprem bölgelerindeki alt yapı sorununun bir an önce gi

Vatandaşların sorun ve sıkıntılarını birinci ağızdan dinleyerek sıkıntıların giderilmesine yönelik ziyaretlerine devam eden HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Kahramanmaraş’ın 12 Şubat ilçesinde bulunan Selimiye Mahallesindeki vatandaşlarla bir araya geldi.

HÜDA PAR Genel İstişare Kurulu Üyesi ve Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, HÜDA PAR Kahramanmaraş İl Başkanı Âdem Kılınç ve beraberindeki heyetle birlikte vatandaşları ziyaret eden Milletvekili Demir, 12 Şubat İlçesinde bulunan Selimiye Mahallesindeki vatandaşları ziyaret ederek sıkıntı, sorun ve taleplerini dinledi.

Milletvekili Demir, yaptığı açıklamada; “Kahramanmaraş'ın 12 Şubat ilçesine bağlı Selimiye Mahallesi’nin sakinleri ile bir aradayız. Burada kime dokunsak bin ah işitiyoruz, herkesin kendisine göre bir mağduriyeti, bir sıkıntısı var. Seçim sonrasında bölgenin tamamı gayri resmi bir şekilde imara açıldı ve binlerce konut yapıldı. Depremde şehir yıkıldığı için insanlar, güvenilir bölgelerde sakin tek katlı evler inşa etiller.” dedi.

“Mahallede altyapı çok ciddi bir sorun”

Selimiye Mahallesi’nin çok ciddi sorunları olduğunu dile getiren Milletvekili Demir, “Mahallenin en önemli sorunlarından birkaç tanesini sayacak olursak ki bunlar en fazla mağduriyet oluşturan sorunlardır. Selimiye Mahallesinde ve depremden etkilenen birçok bölgede altyapı çok ciddi bir sorun. Yollar,  kanalizasyonlar, elektrik ve su çok ciddi bir sorun haline gelmiş. İçme suyunun bulunulmasında sıkıntı yaşanıyor, kanalizasyon ve temiz şebeke suları yer yer birbirine karışıyor ve çok ciddi sağlık sorunlarını ortaya çıkarıyor.” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlar elektrik ve su aboneliği alamıyor”

Milletvekili Demir, “Selimiye Mahalle sakinlerinin yaşadığı bir diğer sıkıntı ise vatandaşlar elektrik ve su aboneliği alamıyor ve bu hizmetlerden yararlanamadığı için de ciddi bir mağduriyet yaşıyor. Burada bulunan vatandaşların büyük bir kısmı, şehirde bulunan evlerini depremden dolayı kaybetmişler, çocukları, yakınları ve akrabaları depremde hayatlarını kaybetmiş kişiler. Hâlihazırda yaralar halen acı iken vatandaşlarımız yetkililerin bu sıkıntılarını duymasını ve çözüm üretmesini istiyor.” dedi. 

“Depremin ardından yeniden inşa edilen binalarla ilgili çok ciddi bir belirsizlik var”

Yer yer karşılaştığı ve dinlediği sorunlardan bir tanesinin de depremin ardından yeniden inşa edilen binaların belirsizliği olduğunu ifade eden Milletvekili Demir, “Depremin ardından yeniden inşa edilen binalarla ilgili çok ciddi bir belirsizlik var. İnşa edilen binaların ne zaman biteceği, hak sahiplerine ne zaman teslim edileceği, para ödemelerinin nasıl olacağı bilinmiyor ve bu belirsizlik de vatandaşlarımızı hem üzüyor hem de geleceğe dair umutlarını ciddi bir anlamda gölgeliyor." diye belirtti.

“Rezerve ve alanlarla ilgili yaşanan sorunlar var”

Yine dile getirilen sıkıntılardan bir tanesinin de rezerve ve alanlarla ilgili yaşanan sorunlar olduğunu belirten Milletvekili Demir,  “Devlet bazı bölgelere el koymuş yani istimlak etmiş rezerve alan olarak ilan etmiş. Buralarda inşaatlar kalıcı konutlar yapmaya başlamış fakat bu noktalarda vatandaşlarımızın itirazlarına bakmamış. Belirlenen bedeller piyasaya göre çok düşük bir rakamda kalıyor bu çok ciddi bir mağduriyet oluşturuyor ve bir nevi insanların arazileri tarlaları ellerinden alınmış oluyor. Vatandaşlarımızla beraber bu sıkıntıları ifade etmek istedik ve basın mensuplarının da Selimiye Mahallesi’nin sorunlarını dile getirmesini ve bu tür sorunların çözülmesini temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Başkan Şahin’den Kurban Bayramı Mesajı

Başkan Çiftçi’den Kurban Bayramı Mesajı

BAMMED Başkanı Özcan’dan Bayram Mesajı: “Buruk Bir Sevinç Yaşıyoruz”

BAB-GED’ den Kurban Bayramı mesajı

Yahudi çeteler Filistinlilerin ev ve araçlarını ateşe verdi

ABD, BM'nin Gazze tasarısını veto etti

Kum ocağında göçük: 11 ölü

Siirt'te yıldırım çarpması sonucu çoban yaralandı

Nijerya'daki sellerde can kaybı artıyor

Çanakkale'de zincirleme kaza: 5 yaralı

Haribo ürünlerindeki uyuşturucu skandalı büyüyor

Ağrı'da jandarma tarafından 48 tim 194 personelle uygulama gerçekleştirildi

BM'den Gazze açıklaması: Kuzeyde tek bir hastane bile kalmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan telefon diplomasisi

Gazze'de siyonist vahşet: 54 bin 607 şehit

Trump ile Putin görüştü

Hırsızlık anı kameralara yansıdı

Siirt’te buğday tarlasında yangın: Hasat bekleyen ekinler kül oldu

BM Güvenlik Konseyi'nin 5 yeni geçici üyesi belli oldu

Siirt’te mayıs ayı güvenlik ve asayiş toplantısı yapıldı

İnfaz düzenlemesi kararı Resmi Gazete'de

Yetimler Vakfı Kurban Bayramı öncesi Cizre’de yetimleri sevindirdi

Güney Kore'nin yeni devlet başkanı Lee Jae-myung göreve başladı

Sağlık Bakanlığı'ndan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi uyarısı

Özel bireylerle çevre günü etkinliği düzenlendi

Gaziantep'te asayiş suçlarına karışan 4 bin 239 kişi yakalandı

Mardin'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Müftü Yardımcısı Aktan: Bayramlarda ziyaretleşme, hassaten yaşlıların ziyaret edilmesi önemlidir

Soykırımcı işgal rejimi, savunma ihracatında ikiyüzlü Batı ve Arap ülkeleri sayesinde rekor kırdı!

Esnaf işlerin durgunluğundan, vatandaş ise alım gücünün düşüklüğünden yakınıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ