• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,27% -0,03
  • EURO

    44,86% -0,20
  • GRAM ALTIN

    4240,20% 0,09
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Milletvekili Demir: Deprem bölgesindeki alt yapı sorunu bir an önce giderilmeli

GÜNDEM 30.09.2024 00:18:32 0
Milletvekili Demir: Deprem bölgesindeki alt yapı sorunu bir an önce giderilmeli

Bir dizi ziyaretler kapsamında Kahramanmaraş’ın 12 Şubat ilçesinde bulunan Selimiye Mahallesindeki vatandaşlarla bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, deprem bölgelerindeki alt yapı sorununun bir an önce gi

Vatandaşların sorun ve sıkıntılarını birinci ağızdan dinleyerek sıkıntıların giderilmesine yönelik ziyaretlerine devam eden HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Kahramanmaraş’ın 12 Şubat ilçesinde bulunan Selimiye Mahallesindeki vatandaşlarla bir araya geldi.

HÜDA PAR Genel İstişare Kurulu Üyesi ve Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, HÜDA PAR Kahramanmaraş İl Başkanı Âdem Kılınç ve beraberindeki heyetle birlikte vatandaşları ziyaret eden Milletvekili Demir, 12 Şubat İlçesinde bulunan Selimiye Mahallesindeki vatandaşları ziyaret ederek sıkıntı, sorun ve taleplerini dinledi.

Milletvekili Demir, yaptığı açıklamada; “Kahramanmaraş'ın 12 Şubat ilçesine bağlı Selimiye Mahallesi’nin sakinleri ile bir aradayız. Burada kime dokunsak bin ah işitiyoruz, herkesin kendisine göre bir mağduriyeti, bir sıkıntısı var. Seçim sonrasında bölgenin tamamı gayri resmi bir şekilde imara açıldı ve binlerce konut yapıldı. Depremde şehir yıkıldığı için insanlar, güvenilir bölgelerde sakin tek katlı evler inşa etiller.” dedi.

“Mahallede altyapı çok ciddi bir sorun”

Selimiye Mahallesi’nin çok ciddi sorunları olduğunu dile getiren Milletvekili Demir, “Mahallenin en önemli sorunlarından birkaç tanesini sayacak olursak ki bunlar en fazla mağduriyet oluşturan sorunlardır. Selimiye Mahallesinde ve depremden etkilenen birçok bölgede altyapı çok ciddi bir sorun. Yollar,  kanalizasyonlar, elektrik ve su çok ciddi bir sorun haline gelmiş. İçme suyunun bulunulmasında sıkıntı yaşanıyor, kanalizasyon ve temiz şebeke suları yer yer birbirine karışıyor ve çok ciddi sağlık sorunlarını ortaya çıkarıyor.” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlar elektrik ve su aboneliği alamıyor”

Milletvekili Demir, “Selimiye Mahalle sakinlerinin yaşadığı bir diğer sıkıntı ise vatandaşlar elektrik ve su aboneliği alamıyor ve bu hizmetlerden yararlanamadığı için de ciddi bir mağduriyet yaşıyor. Burada bulunan vatandaşların büyük bir kısmı, şehirde bulunan evlerini depremden dolayı kaybetmişler, çocukları, yakınları ve akrabaları depremde hayatlarını kaybetmiş kişiler. Hâlihazırda yaralar halen acı iken vatandaşlarımız yetkililerin bu sıkıntılarını duymasını ve çözüm üretmesini istiyor.” dedi. 

“Depremin ardından yeniden inşa edilen binalarla ilgili çok ciddi bir belirsizlik var”

Yer yer karşılaştığı ve dinlediği sorunlardan bir tanesinin de depremin ardından yeniden inşa edilen binaların belirsizliği olduğunu ifade eden Milletvekili Demir, “Depremin ardından yeniden inşa edilen binalarla ilgili çok ciddi bir belirsizlik var. İnşa edilen binaların ne zaman biteceği, hak sahiplerine ne zaman teslim edileceği, para ödemelerinin nasıl olacağı bilinmiyor ve bu belirsizlik de vatandaşlarımızı hem üzüyor hem de geleceğe dair umutlarını ciddi bir anlamda gölgeliyor." diye belirtti.

“Rezerve ve alanlarla ilgili yaşanan sorunlar var”

Yine dile getirilen sıkıntılardan bir tanesinin de rezerve ve alanlarla ilgili yaşanan sorunlar olduğunu belirten Milletvekili Demir,  “Devlet bazı bölgelere el koymuş yani istimlak etmiş rezerve alan olarak ilan etmiş. Buralarda inşaatlar kalıcı konutlar yapmaya başlamış fakat bu noktalarda vatandaşlarımızın itirazlarına bakmamış. Belirlenen bedeller piyasaya göre çok düşük bir rakamda kalıyor bu çok ciddi bir mağduriyet oluşturuyor ve bir nevi insanların arazileri tarlaları ellerinden alınmış oluyor. Vatandaşlarımızla beraber bu sıkıntıları ifade etmek istedik ve basın mensuplarının da Selimiye Mahallesi’nin sorunlarını dile getirmesini ve bu tür sorunların çözülmesini temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

UNICEF'ten acil çağrı: Gazze'de çocuklar yok ediliyor, derhal ateşkes ilan edilmeli

BM: "Gazze İnsani Vakfı" yardımları savaş aracı olarak kullanıyor

Sivas'ta KKKA nedeniyle ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Yahudiler ekini ve nesli ifsad etmeyi sürdürüyor

Kurbanlık hayvanların derisini satmak caiz mi?

Han Yunus ve Refah'ta bu sabah 17 şehit

İşgalcinin yeni oyunu: Gazze'de yerel çetelerle direnişi parçalama taktikleri

Gazze'de adım adım işgal: Kuzeyde zorunlu göç emri

Meteorolojiden 10 kente sağanak uyarısı

Uluslararası Çalışma Örgütü'nden tarihi karar: Filistin'e "gözlemci devlet" statüsü verildi

Ebu Ubeyde: Daha fazla tabut karşılamaya hazırlanın

Gazze'de direniş: Siyonist rejim 4 askerinin öldürüldüğünü, 17'sinin yaralandığını kabul etti

Siyonist rejim El-Cezire'nin Ramallah bürosunu kapattı

Kurban Bayramı'nda katliam: Siyonist rejim Gazze'de 31 Filistinliyi şehit etti

Otomobil uçuruma yuvarlandı: 4 yaralı

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Rusya: Sumi ve Donetsk bölgelerinde 7 yerleşim yerini ele geçirdik

Kırklareli'nde zincirleme kaza: 1 ölü, 3 yaralı

“Özgürlük Gemisi” Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor

ABD ile Çin arasında yeni ticaret görüşmesi

Şili'de 6,4 büyüklüğünde deprem

Polonya, ABD'den helikopteri alımını erteledi

Diyarbakır'daki bina yangını soruşturmasında yeni gelişme

Balata yangını sonucu çekici kullanılamaz hale geldi

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 ölü, 6 yaralı

Rusya'dan Kiev'e İHA saldırısı

Asya Pasifik’te Tayvan ile Çin arasında gerilim

Hollanda'da ulaşım krizi!

Bakan Yumaklı'dan orman yangını uyarısı

AB, Ukrayna’dan tarım ürünleri ithalatına yeniden kota getirdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ