• BIST 100

    9816,49%-0,67
  • DOLAR

    36,10% 0,16
  • EURO

    37,43% 0,20
  • GRAM ALTIN

    3338,50% -0,56
  • Ç. ALTIN

    5455,88% -0,42

Milletvekili Dinç: "Antalya'da bize iletilen sorunları mecliste gündeme getireceğiz"

GÜNDEM 12.02.2025 10:51:24 0
Milletvekili Dinç:

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, illere yönelik yaptığı ziyaretler kapsamında Antalya'da bir dizi programa katıldı.

Gün boyu süren programlarda Milletvekili Dinç'e, Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, Kepez İlçe Başkanı İsmail Kaya, Aksu İlçe Başkanı Kemal Güler, Konyaaltı İlçe Başkanı Şevki Yumuşak ve il yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Sabah ilk olarak "STK ve Hemşehri Dernekleri İle Buluşma" programına katılan Milletvekili Dinç, burada yaptığı konuşmada Antalya'nın uyuşturucu, trafik, otopark gibi sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ardından muhtarlar ile bir araya gelen Dinç, muhtarların mahalleleri ile ilgili sorun ve taleplerini dinledi.

Diyarbakır Vakfı Antalya Şubesi'ni de ziyaret eden Dinç, daha sonra ikindi namazını tarihi Muratpaşa Camisinde kıldıktan sonra esnaf ziyareti yaptı.

İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleriyle toplantıda bir araya gelen Dinç, akşam "Davaya Hizmet Bağlamında İslam ve Siyaset İlişkisi" başlığıyla düzenlenen programa katıldı.

Antalya programlarının bitiminde açıklamalarda bulunan Milletvekili Dinç, kendisine iletilen sorunlara mecliste çözüm arayacağını söyledi.

Siyaseti şov için değil halkın sorunlarını çözmek için yaptıklarını söyleyen Dinç, en büyük siyasetlerinin Allah'a kulluk olduğunu belirtti.

Dinç, siyaset anlayışlarının halkın sorunlarına çözüm üretmek olduğunu belirterek, "Bizim amacımız Meclis’te gösteri yapmak değil, doğrudan toplumun sıkıntılarını çözmektir. Siyaseti, milletin yaşamını kolaylaştıran bir araç olarak görüyoruz. İnandığımız değerler doğrultusunda hareket ediyoruz ve her sözümüzün bir gün hesabını vereceğimize inanıyoruz. Biz bu anlayışla siyaset yapıyoruz ve halkımızın taleplerini doğrudan Meclis’e taşımak için buradayız" dedi.

"Uyuşturucu ile mücadele edilmeli"

Uyuşturucu bağımlılığının her geçen gün arttığını ve bunun toplumu derinden etkileyen bir mesele haline geldiğini vurgulayan Dinç, "Gençlerin bu bağımlılık nedeniyle hayatları kararıyor. Uyuşturucu meselesi sadece birkaç bağımlının sorunu olarak görülmemeli, toplumun tamamının sorunudur. Uyuşturucu sadece kullanan kişiyi değil, ailesini, çevresini ve geleceğimizi de etkiliyor. Biz, uyuşturucuyla mücadelede yüzeysel çözümler yerine meselenin kökenine inmeli, sorunun kaynağını kurutmalıyız. Sadece bağımlılarla değil, bu maddeleri piyasaya süren, satan, dağıtan ve üreten uyuşturucu baronlarıyla mücadele edilmelidir. Eğer bu bataklık kurutulmazsa, her gün yeni gençleri kaybedeceğiz. Biz, bu konunun peşini bırakmayacağız. Bazıları uyuşturucu meselesini görmezden gelip sümen altı etse de biz Meclis’te bu konuda gerekli yasal düzenlemeleri yapmak için çaba göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

"Kimsenin anadilini konuşması yasaklanamaz"

Eğitim politikaları ve özellikle ana dilde eğitim hakkı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Dinç, "Bizim anlayışımıza göre diller insanları ayrıştırmaz, aksine bir araya getirir, kardeşliği pekiştirir. Türkiye’de herkesin kendi ana dilinde eğitim alabilmesi en temel haklardan biridir. Kimsenin kendi anadilini konuşması yasaklanamaz, engellenemez. Biz, ‘Dilimi konuşuyorum, inancımı yaşıyorum’ anlayışıyla hareket ediyoruz. Ana dilde eğitimin çerçevesini devlet belirleyebilir ancak önce bunun kabul edilmesi gerekiyor. Biz de bu konuda gerekli çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

"Emekliler temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor"

Emekli maaşlarının yetersiz olduğunu belirten Dinç, “Günümüz ekonomik şartlarında 14 bin lira maaş ile bir emeklinin geçinmesi mümkün değil. Temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan emeklilerimizin yaşam koşullarını iyileştirmek adına gerekli yasal düzenlemeler için çalışacağız” dedi.

"Meclis halkın yaşamını düzenleyen bir organdır"

Sosyal medya platformlarında kontrolsüz içeriklerin arttığına da dikkat çeken Dinç, "RTÜK başta olmak üzere ilgili kurumlarla birlikte TikTok ve benzeri platformlar üzerinde yeni düzenlemeler yapacağız. Meclis halkın yaşamını düzenleyen bir organdır. Kanun tekliflerini sunuyoruz. Kabul edilir ya da reddedilir ama bizim amacımız sunduğumuz her teklifin halkın yararına olmasıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den 'Beraat Kandili' mesajı

Otomobil kar küreme aracına çarptı: 1 ölü

Malatya UKOME 2025 yılının ilk olağan kurul toplantısını yaptı

Taşkın: Halkımızın güvenli alışveriş yapması için denetimler sürecek

Yeşilyurt Belediyesi'nden kırsaldaki okullara eğitim desteği

Güney Afrika, Kongo konusunda bir siyasi çıkmazda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de 100 milyar dolarlık zararın işgal rejiminden tahsil edilmesi gerektiğini söyledi

Prof. Dr. Süleyman İrvan: Asayiş haberlerinin sayısı değil veriliş biçimi sorun!

İzmir’de narkotik operasyonunda 40 şüpheli gözaltında

Molla Vahdettin Kaya: Berat Gecesi'nde özelikle Gazze'ye dua edelim

TR-YÖS 60 ülkede, 88 merkezde yapılacak

Yol ve altyapı sorunun çözülmemesi mahalle sakinlerinin canına tak etti!

Suriye'de savaştan kalma kalıntılar 13 can aldı

Adıyaman'ın yüksek kesimlerinde karla mücadele devam ediyor

Almanya, kara sınırlarındaki kontrolleri 6 ay daha uzattı

“SGK ile protokol krizi eczaneleri zor durumda bırakıyor”

Meteorolojiden Diyarbakır ve 3 il için kuvvetli kar yağışı uyarısı

Meteorolojiden Siverek için kuvvetli kar yağışı uyarısı

Sudan ordusu Hartum'da HDK mevzilerine operasyon başlattı

Şanlıurfa’da afet sağlık grubu hazırlık toplantısı yapıldı

Diyarbakır'da eriyen kar bazı cadde ve sokakları sular altında bıraktı

Bakan Şimşek, Barzani ile Dubai’de ekonomik işbirliğini görüştü

Diş Hekimi Çelik: Sigara dişlerinizi çürüten, gülüşünüzü bozan sessiz düşman!

"Döviz piyasası iki aydır stabil, vatandaşlar mağdur olmamak için dikkatli hareket etmeli"

İç Anadolu’nun doğusuna kuvvetli kar uyarısı

Kahve fiyatları artıyor, tüketim azalmıyor

Kervan FM Genel Yayın Yönetmeni Korkmaz: Radyo güncelliğini koruyor

BAB-GED Başkanı Demir: Radyolar hak ettikleri değeri görmüyor!

Bingöl’de firari olan 70 kişi yakalandı

Antalya Havalimanı’nda ocak ayında bir milyona yakın yolcu ağırladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ