• BIST 100

    10615,96%0,16
  • DOLAR

    40,45% 0,10
  • EURO

    47,49% -0,10
  • GRAM ALTIN

    4453,46% -0,10
  • Ç. ALTIN

    7120,24% 0,73

Milletvekili Tutdere, TBMM’de Adıyaman’ın 68’inci il oluş yıldönümünü kutladı

30 Kasım 2022, Çarşamba 01:50
30 Kasım 2022, Çarşamba 01:50
Milletvekili Tutdere, TBMM’de Adıyaman’ın 68’inci il oluş yıldönümünü kutladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Milletvekili Tutdere, TBMM’de Adıyaman’ın 68’inci il oluş yıldönümünü kutladı

TBMM Başkanlık Divanı ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, Adıyaman’ın il oluşunun 68’inci yıl dönümü kutladı.
Milletvekili Tutdere TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, Adıyaman’ın Güneydoğu’nun ve Türkiye’nin parlayan bir güneşi olduğunun altını çizerek Adıyaman’ın büyümesi ve gelişmesi için üzerine ne düşüyorsa bugüne kadar yaptığını bundan sonra da yapmaya devam edeceğini ifade etti.
TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Adıyaman için bugüne kadar taş üstüne taş koyan herkese teşekkürlerini sunan Milletvekili Tutdere, “1 Aralık 1954 tarihinde Adıyaman’ımız, bu yüce Mecliste alınan kararla Malatya’dan ayrılarak il olmuştur. O kararı alan, o sürece katkı veren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum, yaşamını yitirenlere de Allah’tan rahmet diliyorum. Milletin Meclisinden şunu açıkça ifade ediyorum: Adıyaman için bugüne kadar taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun, hepsine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Adıyaman’ımız, Mezopotamya’nın bereketli topraklarında, hilalin tam göbeğinde, uzun süre birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, verimli ovaları, maden yüklü dağları, mert, onurlu insanlarıyla Güneydoğu’nun ve Türkiye’nin parlayan bir güneşidir.
Milletin Meclisinden selam olsun diyoruz. Fırat’ı selamlayan kanyonlarıyla, doğal güzellikleriyle Adıyaman’ımızın incisi Gerger’e selam olsun; balıyla, mert insanlarıyla, yiğitleriyle Sincik’e selam olsun; Nemrut Milli Parkı’na ev sahipliği yapan, Kommagene’nin tarihsel ve sanatsal bütün şaheserlerini bağrında barındıran Kahta’mıza selam olsun; sahabe şehri, narıyla, bademiyle ünlü Samsat’ımıza selam olsun; tütünüyle nam salmış, yüzen adalarıyla tarih incisi Çelikhan’ımıza selam olsun; yamaç paraşütleriyle, şifa olan kuru dutuyla bütün Türkiye’nin göz bebeği Tut’umuza selam olsun; Gölbaşı Milli Parkı’yla, doğal güzellikleriyle, kuru üzümüyle, hurmasıyla bütün Türkiye’nin göz bebeği ve Adıyaman’ımızın da parlayan yıldızı Gölbaşı’mıza selam olsun; fıstığın ve kuru üzümün başkenti, Türkiye’ye katma değer sağlayan çalışkan insanlarıyla, verimli ovalarıyla birçok insana yaşam kaynağı olan Besni’mize selam olsun; Perre Antik Kenti’ne, Abuzer Gaffari, Mahmut el-Ensari, Abdurrahman Erzincani, Ulu Baba, Aziz Dede gibi er ve evliyaları bağrına basan Adıyaman’ımıza selam olsun; kardeşliğin, barışın ve huzurun şehri olan Adıyaman’ımıza selam olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.
Milletvekili Tutdere, Adıyaman’da yüzyıllardır farklı inanç ve kültürlerin bir arada yaşadığının altını çizerek, “Adıyaman’ımız farklı inanç ve kültürlerin bir arada, kardeşçe yaşadığı demokrasi beşiği bir kenttir. Adıyaman’da şu an Aleviler, Sünniler, Türkler, Kürtler, gayrimüslimler uzun süreden beri birlik beraberlik içerisinde, kardeşlik içerisinde yaşıyorlar. Hepimize şu görev düşüyor. Bu kardeşliği, bu birlikteliği sonsuza kadar yaşatmak. Biz bu kardeşliğimizin, bu birlikteliğimizin Adıyaman’ımızın gelişmesi için, büyümesi için üzerimize ne düşüyorsa bugüne kadar yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Adıyaman’ımız gerçekten insanıyla doğasıyla Türkiye’nin en büyük açık hava müzesine sahip.
Özellikle Kommagene Krallığı’nın Türkiye’deki merkezi olan Adıyaman’da UNESCO’nun, gerçekten, dünya insanlık mirasına kaydettiği Kommagene Krallığı’nın, tanrıların bulunduğu Nemrut Tümülüsü’yle Türkiye’de ve dünyada güneşin en iyi doğduğu, güneşin en güzel battığı şehirdir. Hepinizi bu şehre bekliyoruz. Adıyaman’ımızın lezzetlerinden tatmaya bekliyoruz. Adıyaman çiğ köftesi, yemekleri ve tatlılarıyla da nam salmış bir şehirdir; hepinizi orada misafir etmekten büyük bir onur duyarız, hepinizi orada ağırlamaktan büyük bir şeref duyarız. Meclisin kürsüsünden önce Hükümete çağrı yapıyoruz. Adıyaman’ımızın kamu yatırımlarını bir an evvel bitirin. Özel teşebbüse çağrı yapıyoruz. Gelin Adıyaman’ımıza, barış kentine yatırım yapın. Buradan bütün insanlığa, Türkiye Cumhuriyeti’nin 85 milyon bütün vatandaşına çağrı yapıyorum. Adıyaman’a gelin, görün, gezin ve Adıyaman’dan gerçekten çok mutlu bir şekilde ayrılacaksınız. Yurtiçi ve yurtdışındaki tüm hemşehrilerimin gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Sosyal medyada ve kamuya açık alanlarda silah teşhir edenlere operasyon: 29 gözaltı

Alevlerin arasında kalan 11 orman işçisi hayatını kaybetti

ABD ile Japonya arasında ticaret anlaşması

İtalya’da uçak kazası: 2 ölü

DSÖ: Gazze'de açlık nedeniyle meydana gelen ölümlerde ciddi artış var

Batman'dan yetkililere Çağrı: Gazze için harekete geçin

Mardin’de su sorununun kaynağı eski boruları mı?

Siirt’te 200 yataklı öğrenci pansiyonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edildi

UNRWA: Gazze açlığın yayıldığı, su ve hijyen malzemesinin bulunamadığı insani felaketi yaşıyor

Manisa'da orman yangını

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, 28 Şubat mağdurları yönelik komisyon kurulması için çağrıda bulundu

Arakçi: Uranyum zenginleştirme programı İran için vazgeçilmez

İran, ABD destroyerini engelledi

Air India uçağında facianın eşiğinden dönüldü

Gözler Rusya-Ukrayna müzakerelerinin 3. turunda

Gaziantep Valiliği'nden sıcak hava uyarısı

Kur'an kursuna düzenli devam eden öğrencilere hayvanat bahçesi gezisi ödülü

Günlerdir yaşanan su kesintisi, Mardin halkını bezdirdi!

Tekirdağ'da feci kaza: 4 ölü

Kassam Tugayları, Gazze'de son günlerde birçok işgal askerini öldürüp yaraladı

Gaziantep İl Müftüsü Hazırlar yaz Kur'an kurslarını ziyaret etti

Yağma suçundan araması bulunan şahıs yakalandı

Yaz Kur'an kursu öğrencileri sergilenen oyunla eğlendi

Malatya'da askeri araç devrildi: 2 yaralı

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

İstanbul'da korkutan yangın: Ormanlık alanda yanan araç küle döndü

Girit Adası açıklarında deprem

HAMAS'tan Gazeteci Cebari ve ailesinin katledilmesine tepki

Şanlıurfa’da İl Koordinasyon Kurulu toplandı: 426 proje yürütülüyor

Malatya'da LGS ve YKS'de dereceye giren öğrencilere ödül

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sosyal medyada ve kamuya açık alanlarda silah teşhir edenlere operasyon: 29 gözaltı

Alevlerin arasında kalan 11 orman işçisi hayatını kaybetti

ABD ile Japonya arasında ticaret anlaşması

İtalya’da uçak kazası: 2 ölü

DSÖ: Gazze'de açlık nedeniyle meydana gelen ölümlerde ciddi artış var

Batman'dan yetkililere Çağrı: Gazze için harekete geçin

Mardin’de su sorununun kaynağı eski boruları mı?