• BIST 100

    14814,96%0,31
  • DOLAR

    43,04% 0,05
  • EURO

    50,34% 0,04
  • GRAM ALTIN

    6150,72% -1,06
  • Ç. ALTIN

    10131,50% -0,25

Milli bilek güreşçi dünya şampiyonluklarına doymuyor

24 Ağustos 2024, Cumartesi 12:17
24 Ağustos 2024, Cumartesi 12:17
Milli bilek güreşçi dünya şampiyonluklarına doymuyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Milli bilek güreşçi dünya şampiyonluklarına doymuyor

DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü’nün dünyaca ünlü paralimpik milli bilek güreşi sporcusu Gökhan Seven, 15-25 Ağustos 2024 tarihleri arasında Moldova’nın Kişinev şehrinde düzenlenen 45’inci dünya bilek güreşi şampiyonasında altın madalya kazandı.
Hem sağ hem de sol kolda tek dünya şampiyonu unvanını taşıyan Seven, bu vesileyle ülkemize 30’uncu uluslararası madalyayı kazandırarak bir kez daha göndere ay-yıldızlı bayrağı çektirdi. Paralimpik dalda ülkemizin en başarılı sporcuları arasında yer alan ve DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü altında müsabakalara katılan milli bilek güreşi sporcu Gökhan Seven, yeni bir uluslararası başarıya daha imza attı. 15-25 Ağustos 2024 tarihleri arasında Moldova’nın Kişinev şehrinde düzenlenen 45’inci bilek güreşi şampiyonasında finale kalan sporcu Mısırlı rakibini yenerek dünya şampiyonu oldu.

Uluslararası madalya sayısı 30’a ulaştı
Birçok uluslararası müsabakalarda sayısız başarıya sahip olan Seven, Moldova’nın Kişinev şehrinde düzenlenen turnuvada, para bilek güreşi dalında ve 100 kg kategorisinde dünya şampiyonluğunu kazanarak uluslararası müsabakalardaki madalya sayısını 30’a çıkardı.

Geçmişi başarılarla dolu
Erzurum’un Horasan ilçesinde doğan Gökhan Seven, 9 aylıkken geçirdiği ateşli bir hastalık sonucunda yürüme yetisini kaybetti. Profesyonel spor hayatına 2002 yılında okçuluk sporu ile başlayarak salon yarışında ikinciliği elde eden Seven, ardından halter sporuna yöneldi. Türkiye şampiyonalarında halter alanında çeşitli dereceler elde eden başarılı sporcu, omzundaki sakatlığın ardından bilek güreşi sporuna geçiş yaptı. Dört yıl boyunca aralıksız Türkiye Şampiyonası’na katılan Seven, 2010 yılında Türkiye şampiyonu oldu ve milli takıma seçildi. Aynı yıl, Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa dördüncüsü oldu. Eylül ayında ise Amerika Birleşik Devletleri’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

Sağ ve sol koldaki tek dünya şampiyonu
Arka arkaya başarılar elde eden Seven, 2012 yılında Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda bütün rakiplerini yenerek dünya şampiyonu oldu ve altın madalya ile yurda döndü. Seven, toplamda 12 dünya, 13 Avrupa, 2 Asya ve 2 Kombat şampiyonasında altın madalya kazanarak 29 kez ülkesinin bayrağını göndere çektirdi ve ulaşılması zor bir başarıya imza attı. Gökhan Seven, ayrıca üç ayrı siklette hem sağ kol hem sol kolda Avrupa, dünya ve Türkiye şampiyonu olan dünyadaki tek sporcu konumunda bulunuyor.

Tekerlekli sandalye curling takımının kaptanlığını da yapan Gökhan Seven, halen curling, okçuluk ve bilek güreşi branşlarında aktif olarak spor yapmaya devam ediyor. Ayrıca ikinci kademe fitness antrenörlüğü de bulunan Seven, ulusal bilek hakemi olarak da hizmet veriyor. Yaklaşık iki yıl önce DEPSAŞ Spor Kulübü’ne transfer olan Gökhan Seven, başarılarına yenilerini katarak paralimpik dalda ülkemizin gururu olmaya sürdürüyor.

Suriye Savunma Bakanlığı: SDG, tahliye olmak isteyenlere ateş açıyor

Umman Dışişleri Bakanı Busaidi Türkiye’ye geliyor

BM misyonu, Güney Sudan'da yerinden edilenlerin kampında devriye faaliyetlerini yoğunlaştırdı

Bakan Tunç: Yalova’daki saldırıyla ilgili soruşturma titizlikle yürütülüyor

Malezya Başbakanı İbrahim, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

Söz ve Kalem, "Sabah Namazı Diriltir" dosyasıyla çıktı

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Malatya İl Eğitim Değerlendirme toplantısına katıldı

Yeşilyurt Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi

Siirt’te takozsuz tüfekle avlanan şahsa 19 bin tl ceza

3 milletvekili AK Parti'ye geçti

Batman'da kapanan köy yolları yeniden ulaşıma açıldı

HAMAS heyeti Refah Sınır Kapısı’nın yeniden açılması için Kahire’de

Battalgazi Belediyesi bir yılda yapılan hizmetleri açıkladı

Şanlıurfa’da 2 yıllık asayiş bilançosu

İstanbul’da sıcaklıklar düşüyor, fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı

Şanlıurfa’da narkotik operasyonu

Diyarbakır’da çatılardan düşen buzlar korkutuyor

Şeker hastası değil ama insülin verildi iddiası

Gazze'de bulunan son Siyonist esirin cesedi için arama çalışmaları yeniden başladı

Batman'da kura heyecanı gözyaşlarına sahne oldu

Cizre Milli Eğitim Müdürü İke, okullarda incelemelerde bulundu

Gaziantep'te ruhsatsız silah operasyonu: 3 gözaltı

Şanlıurfa dahil 63 ilde zehir satışçılarına darbe

Batman'da aç kalan yaban domuzları yerleşim yerlerine yaklaştı

Bingöl’de 150 umreci dualarla kutsal topraklara uğurlandı

E-Ticaretin belirli kurallar çerçevesinde yürütülmesi gerekiyor

Diyarbakır’da 2025’te 4 bin 368 trafik kazası: 36 ölü, 6 bin 122 yaralı

Yalova'da silahlı saldırı: Bir ölü, bir gözaltı

2025’te Türkiye genelinde 34,4 milyon trafik cezası uygulandı

2025 yılı trafik kazası bilançosu: 2 bin 500 ölü 400 bin yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Suriye Savunma Bakanlığı: SDG, tahliye olmak isteyenlere ateş açıyor

Umman Dışişleri Bakanı Busaidi Türkiye’ye geliyor

BM misyonu, Güney Sudan'da yerinden edilenlerin kampında devriye faaliyetlerini yoğunlaştırdı

Bakan Tunç: Yalova’daki saldırıyla ilgili soruşturma titizlikle yürütülüyor

Malezya Başbakanı İbrahim, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

Söz ve Kalem, "Sabah Namazı Diriltir" dosyasıyla çıktı

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Malatya İl Eğitim Değerlendirme toplantısına katıldı