• BIST 100

    10945,49%0,28
  • DOLAR

    42,43% -0,01
  • EURO

    49,29% 0,21
  • GRAM ALTIN

    5669,40% -0,22
  • Ç. ALTIN

    9240,28% -0,01

Milli bilek güreşçi dünya şampiyonluklarına doymuyor

24 Ağustos 2024, Cumartesi 12:17
24 Ağustos 2024, Cumartesi 12:17
Milli bilek güreşçi dünya şampiyonluklarına doymuyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Milli bilek güreşçi dünya şampiyonluklarına doymuyor

DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü’nün dünyaca ünlü paralimpik milli bilek güreşi sporcusu Gökhan Seven, 15-25 Ağustos 2024 tarihleri arasında Moldova’nın Kişinev şehrinde düzenlenen 45’inci dünya bilek güreşi şampiyonasında altın madalya kazandı.
Hem sağ hem de sol kolda tek dünya şampiyonu unvanını taşıyan Seven, bu vesileyle ülkemize 30’uncu uluslararası madalyayı kazandırarak bir kez daha göndere ay-yıldızlı bayrağı çektirdi. Paralimpik dalda ülkemizin en başarılı sporcuları arasında yer alan ve DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü altında müsabakalara katılan milli bilek güreşi sporcu Gökhan Seven, yeni bir uluslararası başarıya daha imza attı. 15-25 Ağustos 2024 tarihleri arasında Moldova’nın Kişinev şehrinde düzenlenen 45’inci bilek güreşi şampiyonasında finale kalan sporcu Mısırlı rakibini yenerek dünya şampiyonu oldu.

Uluslararası madalya sayısı 30’a ulaştı
Birçok uluslararası müsabakalarda sayısız başarıya sahip olan Seven, Moldova’nın Kişinev şehrinde düzenlenen turnuvada, para bilek güreşi dalında ve 100 kg kategorisinde dünya şampiyonluğunu kazanarak uluslararası müsabakalardaki madalya sayısını 30’a çıkardı.

Geçmişi başarılarla dolu
Erzurum’un Horasan ilçesinde doğan Gökhan Seven, 9 aylıkken geçirdiği ateşli bir hastalık sonucunda yürüme yetisini kaybetti. Profesyonel spor hayatına 2002 yılında okçuluk sporu ile başlayarak salon yarışında ikinciliği elde eden Seven, ardından halter sporuna yöneldi. Türkiye şampiyonalarında halter alanında çeşitli dereceler elde eden başarılı sporcu, omzundaki sakatlığın ardından bilek güreşi sporuna geçiş yaptı. Dört yıl boyunca aralıksız Türkiye Şampiyonası’na katılan Seven, 2010 yılında Türkiye şampiyonu oldu ve milli takıma seçildi. Aynı yıl, Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa dördüncüsü oldu. Eylül ayında ise Amerika Birleşik Devletleri’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

Sağ ve sol koldaki tek dünya şampiyonu
Arka arkaya başarılar elde eden Seven, 2012 yılında Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda bütün rakiplerini yenerek dünya şampiyonu oldu ve altın madalya ile yurda döndü. Seven, toplamda 12 dünya, 13 Avrupa, 2 Asya ve 2 Kombat şampiyonasında altın madalya kazanarak 29 kez ülkesinin bayrağını göndere çektirdi ve ulaşılması zor bir başarıya imza attı. Gökhan Seven, ayrıca üç ayrı siklette hem sağ kol hem sol kolda Avrupa, dünya ve Türkiye şampiyonu olan dünyadaki tek sporcu konumunda bulunuyor.

Tekerlekli sandalye curling takımının kaptanlığını da yapan Gökhan Seven, halen curling, okçuluk ve bilek güreşi branşlarında aktif olarak spor yapmaya devam ediyor. Ayrıca ikinci kademe fitness antrenörlüğü de bulunan Seven, ulusal bilek hakemi olarak da hizmet veriyor. Yaklaşık iki yıl önce DEPSAŞ Spor Kulübü’ne transfer olan Gökhan Seven, başarılarına yenilerini katarak paralimpik dalda ülkemizin gururu olmaya sürdürüyor.

Konya'da “Filistin’i Anlamak ve Anlatmak” temasıyla çalıştay düzenlendi

Hatay Valiliği: “depremzedenin konteynerden tahliye edildiği” iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Fransız sağlık yetkilileri: Kuş gribi Covid'den daha kötü bir pandemi riski taşıyor

Eskişehir merkezli 4 ilde DAİŞ operasyonunda 16 tutuklama

Endonezya'da sel felaketi: 49 ölü, onlarca kayıp

Mardin’de ölü bulunan aileye ilişkin 1 gözaltı daha

Dominik Cumhuriyeti hava üslerini ABD’ye açtı

Hatay’da 21 bin 560 adet sentetik ecza hap ele geçirildi: 2 tutuklama

Bulgaristan’da hükümetin bütçe tasarısına karşı binlerce kişi sokağa indi

İşgalciler Tubas'ta 119 Filistinliyi alıkoydu, 25 kişiyi yaraladı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya'ya gidiyor

Ağrı’da kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

Interpol'ün yeni başkanı belli oldu

Hong Kong'daki yangında ölü sayısı 75'e yükseldi, onlarca kişi kayıp

Çorum'da zincirleme kaza: 5 yaralı

Nijerya'da olağanüstü hal ilan edildi

Gazze'de son 24 saatte 14 şehit

Pakistan'da güvenlik noktasına saldırı: 3 ölü

DUS 2. Dönem yerleştirme sonuçları açıklandı

Afganistan Ticaret Bakanı Azizi: Türkiye ve bölge ülkeleriyle ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz

HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu: Asgari ücretle aile geçindirmek imkânsız!

TOKİ Karagöz spor kompleksinin yapım çalışmalarına başlandı

Rayların üzerine düşen yaşlı adam trenin altında kalarak yaralandı

Son 300 yılın en yoğun yağışını yaşayan Tayland'da ölü sayısı 55'e yükseldi

Kur'an sevgisiyle büyüyen görme engelli Zeynelabidin hafız olmak için aralıksız çalışıyor

Ağrı'da Hz. Mus'ab Bin Umeyr Konferansı gerçekleştirildi

TÜKDER Başkanı Filizoğlu: Denetimsizlik ve ucuz gıda tercihi gıda zehirlenmelerini tetikliyor

Rusya, İrkutsk Konsolosluğu'nun kapatılmasına karar verdi

Mersin’de sortex operatörlüğü eğitimi başladı

BM: Kuraklık milyonlarca Somalilinin açlık ve yerinden edilmesine yol açıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya'da “Filistin’i Anlamak ve Anlatmak” temasıyla çalıştay düzenlendi

Hatay Valiliği: “depremzedenin konteynerden tahliye edildiği” iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Fransız sağlık yetkilileri: Kuş gribi Covid'den daha kötü bir pandemi riski taşıyor

Eskişehir merkezli 4 ilde DAİŞ operasyonunda 16 tutuklama

Endonezya'da sel felaketi: 49 ölü, onlarca kayıp

Mardin’de ölü bulunan aileye ilişkin 1 gözaltı daha

Dominik Cumhuriyeti hava üslerini ABD’ye açtı