• BIST 100

    10835,93%-0,97
  • DOLAR

    41,92% -0,05
  • EURO

    48,85% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5386,23% -2,86
  • Ç. ALTIN

    9122,83% -3,34

Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, basını bilgilendirdi

16 Şubat 2024, Cuma 12:40
16 Şubat 2024, Cuma 12:40
Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, basını bilgilendirdi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, basını bilgilendirdi

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, deprem sonrası yapılan çalışmalar ile ilgili basını bilgilendirdi.
Perre Uygulama Oteli’nde basın mensuplarına, Adıyaman’da ki eğitim ile ilgili bilgilendirmede bulunan Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Adıyaman’da deprem öncesi 169 bin 615 olan öğrenci sayısının depremin ardından 110 binlere kadar düştüğünü ancak sonrasında 160 bin 711’e yükseldiğini belirtti.
Depremden önce 859 olan okul sayısının 846’ya düştüğünü ancak deprem sebebiyle kullanılamayan sınıflar yerine 378 prefabrik, çelikyapı, konteyner sınıflar olarak kullanıldığını kaydeden Ali Tosun, TOKİ ve Emlak Konut tarafından yapılacak toplam 999 sınıflık tamamlandığı zaman Adıyaman’daki sınıf sayısının 6 bin 941 olacağını vurguladı.
Tosun, Adıyaman’da 25 bin 864 öğrencinin taşındığını ve binlerce depremzede öğrenciye kırtasiye malzemesi, ayakkabı, mont ve kaban yardımında bulunduğunu söyledi.
Adıyaman’da ki mesleki eğitimde önemli üretimler yapıldığına dikkat çeken Ali Tosun, “Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin kimya atölyesi, Bakanlığımızdan alınan ödenekle güçlendirilmiş ve öğrencilerimizin kendi alanlarında uzmanlaşması ve ailelerine maddi katkı sunabilmeleri için döner sermaye kapsamında iç ve dış cephe plastik boya, çeşitli temizlik ürünleri, kolonya, oda parfümü vb. üretimi yapılmaktadır. Bu ürünlerin satışı, okulumuza tescil edilmiş “Adıtek” isimli markayla gerçekleştirilmektedir. Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin mobilya ve metal atölyeleri, Bakanlığımızdan alınan ödeneklerle güçlendirilmiş ve öğrencilerimizin kendi alanlarında uzmanlaşması ve ailelerine maddi katkı sunabilmeleri için, döner sermaye kapsamında, okul sırası, büro mobilyaları, oturma bankları, piknik masası, park ve bahçe oturakları üretmektedir. Müdürlüğümüzün, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının talep etmeleri halinde bu alanda ihtiyaç duyduğu ürünler bu okulumuzda üretilebilmektedir. Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde Bakanlığımızdan alınan ödeneklerle, 3D üretim atölyesi kurulmuş bu atölyede hediyelik eşya, süs eşyası üretimine başlanılmıştır” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ayrıca, kaliteli eğitim modeli, erdemli bireyler, spor, sanat, sosyal ve kültürel faaliyetler, eğitim yatırımları, ölçme değerlendirme verilerini paylaştı.
Tosun, “Bizim kişisel hiçbir beklentimiz, kişiyi memnun etmeye yönelik özel uygulamamız olmaz olamaz. Bize emanet bir nesil var. Onların üzerimiz de sorumluluğu var ve bu sorumluluğumuzun farkındayız” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’daki Turnuvada Dostluk ve Rekabet Bir Arada Yaşandı

Bakan Şimşek başkanlığında Gıda ve Finansal İstikrar Komiteleri toplandı

Bakan Tunç: Söz konusu Gazze olunca kimsenin aklına çocuk ve kadın hakları gelmiyor

Meteorolojiden Batı Karadeniz için fırtına uyarısı

Bakan Tunç’tan İmamoğlu soruşturmasına ilişkin açıklama

Melissa Kasırgası Karayipler'i etkisi altına aldı

Arjantin'de parlamento seçimlerini Devlet Başkanı Milei’nin partisi kazandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Millî Hidrokarbon Ajansı Başkanı Descalzi’yi kabul etti

Adana’da yemek saati değişti: Gece yemek kültürü hızla yayılmakta

Adana'da iki araç çarpıştı: İkisi ağır 3 yaralı

Malatya'da ortaokul öğrencilerinden Gazze yararına kermes

Kamerun'da seçimler sonrası muhalefet zaferini ilan etti, sokaklar karıştı: 4 ölü

Öğrencilere afet ve yangın farkındalığı eğitimi verildi

Lavrov: Rusya–Kuzey Kore ilişkileri güçlü bir ivme kazandı

Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye, Alparslan’ın ve Selahaddin'in çocuklarının yeni bir dönemin kapısını açmalarıdır

Gaziantep'te 13 kilo skunk ele geçirildi: 2 şüpheli tutuklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Milli Hidrokarbon Ajansı Başkanı Descalzi'yi kabul etti

İranlı hackerlar, siyonistlerin gelişmiş savunma projelerini hackledi

Karacadağ'dan sofralara uzanan lezzet: Qerejdax Pirinci

Gaziantep Forum II, STK özel oturumu ile tamamlandı

Washington’daki çıkmaz büyüyor: Trump, gıda yardımlarını askıya aldı

Kırma yeşil zeytine yoğun ilgi: Hem doğal hem ekonomik

Gaziantep'te polis ekiplerinden silah ve uyuşturucu operasyonu

Ebu Zeyd: Beyaz Saray'ın Gazze planı, şer'i siyasetin amaçları ile uluslararası hegemonyanın tuzakları arasında

Adana'da binlerce sürücüye ceza kesildi

Battalgazi'de kış öncesi asfalt çalışması

Yazar Aydın: Kitap, bilgiye giden köprüdür

Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikasının inşasına başlandı: Ekonomiye 3,5 milyar lira katkı sağlayacak

Gaziantep'te izinsiz avlanan şahsa idari işlem uygulandı

Malatya'da kulaçlar Gazze için atıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakır’daki Turnuvada Dostluk ve Rekabet Bir Arada Yaşandı

Bakan Şimşek başkanlığında Gıda ve Finansal İstikrar Komiteleri toplandı

Bakan Tunç: Söz konusu Gazze olunca kimsenin aklına çocuk ve kadın hakları gelmiyor

Meteorolojiden Batı Karadeniz için fırtına uyarısı

Bakan Tunç’tan İmamoğlu soruşturmasına ilişkin açıklama

Melissa Kasırgası Karayipler'i etkisi altına aldı

Arjantin'de parlamento seçimlerini Devlet Başkanı Milei’nin partisi kazandı