• BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32

Minia Kudüs Siirt'te: 336 gündür süren katliam ve sessizlik gözler önünde

06 Eylül 2024, Cuma 21:28
06 Eylül 2024, Cuma 21:28
Minia Kudüs Siirt
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Siirt'te, Kudüs ve Mescid-i Aksa davasına dikkat çekmek amacıyla Umut Kervanı tarafından organize edilen etkinlikte, Mescid-i Aksa ve Kubbet-üs Sahra maketlerini taşıyan "Minia Kudüs" tır'ı sergileniyor.

Etkinlik, Gazze'de 336 gündür devam eden katliama karşı sessiz kalan İslam ülkeleri ve uluslararası topluma güçlü bir mesaj gönderiyor. Gazze'de çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve masum sivillerin temel yaşam ihtiyaçlarına erişim mücadelesi sürerken, işgal rejimi tarafından uygulanan şiddet ve baskı her geçen gün artıyor.

336 gündür devam eden bu barbarlığa rağmen, İslam ülkelerinden ve uluslararası toplumdan kayda değer bir tepkinin gelmemesi, insanlığın vicdanını yaralıyor.

Umut Kervanı, katliamın sadece Filistin halkının değil, tüm insanlığın sorunu olduğunu belirterek uluslararası camiayı göreve çağırdı.

15 Temmuz Meydanı'nda sergilenen maket, halkın yoğun ilgisini çekti. Ziyaretçiler, Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı simgeleyen bu maket çalışmasından dolayı Umut Kervanı'na teşekkür ederken, etkinlik sırasında derin duygular yaşandı. Gece saat 22.00'ye kadar ziyarete açık olan Minia Kudüs tır'ını görenler, Filistin'deki kardeşlerinin yaşadığı zulmü bir kez daha hatırladı.

Etkinlikte, Filistinli gençlerin ceplerine ve çoraplarına koydukları Kudüs topraklarını Türkiye'ye getirmek için gösterdikleri çaba anlatıldı. Aylarca süren bu çalışma sonucunda, Mescid-i Aksa maketinin inşasında Kudüs'ten getirilen bu  toprakların kullanıldığı belirtildi.

Umut Kervanı Başkanı Ramazan Tokdemir, Hatay'da 7 ay süren bu titiz çalışmanın ardından Minia Kudüs projesinin tamamlandığını ifade ederek, Minia Kudüs tır'ının İstanbul'dan Siirt'e geldiğini ve 4 gün boyunca 15 Temmuz Meydanı'nda ücretsiz olarak sergileneceğini söyledi.

Tokdemir, amaçlarının Kudüs davasını unutturmamak ve Mescid-i Aksa'da yaşanan işgal, katliam ve soykırımı hatırlatarak bu duruma şahitlik etmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Ayrıca, Kudüs minyatürünün yapılırken büyük emek harcandığını, 100 Filistinli gencin 7 ay boyunca Filistin'e gidip gelerek ceplerinde kum taşıyıp Hatay'da bu minyatürü yaptıklarını vurguladı. 

Aylardır işgal rejiminin Müslümanlara yaptığı katliamı görüyoruz

Hayrullah Güneş, Mescid-i Aksa ve Kubbet-üs Sahra maketlerini taşıyan "Minia Kudüs" tır'ının sergilenmesinin hem kendisi hem de çocukları için öğretici olduğunu belirterek, "Aylardır işgal rejiminin Müslümanlara yaptığı katliamı görüyoruz. Sergideki karelere baktığımızda bir ders almak istiyoruz. Zaten İslam'ı hakkıyla anlayabilmiş olsaydık, bugün Filistin'de Müslümanlar bu halde olmazdı. İslamî yaşantımız zayıfladığı için Gazze'deki Müslümanları anlamakta zorlanıyoruz. Onları anlamak için orada mı olmak lazım? Yoksa Siyonistlerin bize de aynısını mı yapması gerekiyor?" diye sordu.

Gazze'de yaşanan zulmü durdurun, kardeşlerimizi kurtarın

Babası ve kardeşleriyle birlikte Mescid-i Aksa ve Kubbet-üs Sahra maketlerini taşıyan "Minia Kudüs" tırını ziyarete geldiklerini belirten Muhammed Kaya, "Babam ve kardeşlerimle açılan resim sergisini gezdik. Sergide öldürülen kadın ve çocukların resimlerini gördük. Buradan dünyaya sesleniyorum: Gazze'de yaşanan zulmü durdurun, kardeşlerimizi kurtarın!" çağrısında bulundu.

Filistin'de yaşanan katliamlar karşısında boykotun çok önemli olduğunu, ancak Müslümanların bu konuda yeterince duyarlı davranmadığını ifade eden Fatma Zehra Kaya, çocuklar ölürken zalimin değil, mazlumun yanında olmamız gerektiğine dikkat çekti. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

HÜR Gençlik’ten Mersin’de uyuşturucuya karşı farkındalık çalışması

Diyarbakır'da yoğun sis etkili oluyor

Pakistan’da bir otelde yangın faciası: 3 ölü

Gaziantep'te 4,1 büyüklüğünde deprem

Gümrüklerde 1,7 milyar liralık uyuşturucu ele geçirildi

Nijerya Dışişleri Bakanı Tuggar Türkiye'ye geliyor

ABD'de bir kişinin federal ajanlar tarafından vurularak öldürülmesinin ardından geniş çaplı protestolar düzenledi

Feribot seferlerine fırtına engeli

Güney Afrika, çete şiddetiyle mücadele için ordu konuşlandırmayı değerlendiriyor

İtalya, İsviçre Büyükelçisi Cornado'yu geri çağırdı

Endonezya'daki heyelanda ölü sayısı 25'e yükseldi

Uzman uyardı: Donma ile hipotermiyi ayırt etmek hayat kurtarıyor

Lübnan'a işgal saldırısında bir şehit

Rusya’nın Belgorod kentine yoğun füze saldırısı

İçişleri Bakanlığı: Karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor

Sağanak ile kuvvetli fırtına nedeniyle 9 il için sarı kodlu uyarı

İşgalci ordu, Gazze Şeridi'ndeki yeni işbirlikçi "milisleri" nasıl destekliyor?

Çin'de üst düzey generallere soruşturma

DMM’den proje okullarıyla ilgili iddialara yalanlama

Küba'da askeri tatbikat hareketliliği!

HAMAS, Belçika'nın kararını memnuniyetle karşıladı

Ukrayna ile Litvanya arasında enerji ve savunma alanında iş birliği

Diyarbakır'da kaybolan kadını arama çalışmaları 4'üncü gününde de devam ediyor

Gazze’de şehit sayısı 71 bin 657’ye yükseldi

Suriye'de iki insani koridor oluşturuldu

Suriye'de iki insani koridor oluşturuldu

HÜDA PAR: Suriye'deki ateşkesin kalıcı barışa dönüşmesini temenni ediyoruz

Avustralya orman yangınlarıyla mücadele ediyor

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Eşin: Faizsiz bir ekonomik sistemi getirmekte kararlıyız

Birçok il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜR Gençlik’ten Mersin’de uyuşturucuya karşı farkındalık çalışması

Diyarbakır'da yoğun sis etkili oluyor

Pakistan’da bir otelde yangın faciası: 3 ölü

Gaziantep'te 4,1 büyüklüğünde deprem

Gümrüklerde 1,7 milyar liralık uyuşturucu ele geçirildi

Nijerya Dışişleri Bakanı Tuggar Türkiye'ye geliyor

ABD'de bir kişinin federal ajanlar tarafından vurularak öldürülmesinin ardından geniş çaplı protestolar düzenledi