• BIST 100

    10729,49%-0,92
  • DOLAR

    41,19% 0,20
  • EURO

    48,31% 0,61
  • GRAM ALTIN

    4758,20% 1,43
  • Ç. ALTIN

    7652,82% 1,73

Minik Ayaz için umut arayışı: 27 aylık hasta çocuk için sevk mücadelesi sürüyor

20 Temmuz 2025, Pazar 16:40
20 Temmuz 2025, Pazar 16:40
Minik Ayaz için umut arayışı: 27 aylık hasta çocuk için sevk mücadelesi sürüyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'da yaşayan Karayiğit ailesi, 27 aylık hidrosefali hastası oğulları Ayaz'ın tedavisi için bir buçuk yıldır sevk mücadelesi veriyor. Aile, gerekli sağlık hizmetlerine ulaşamamanın çaresizliğini yaşıyor.

Batman'da yaşayan Karayiğit ailesi, henüz 27 aylık olan ve doğuştan hidrosefali hastası olan oğulları Ayaz Karayiğit için sağlık mücadelesi veriyor.

Ayaz’ın şu ana kadar 16 kez ameliyat geçirdiğini belirten baba Metin Karayiğit, Batman'daki hastanede gerekli tedavi ve tetkiklerin yapılamadığını ifade ederek, İstanbul’da tam donanımlı bir sağlık merkezine sevk edilmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

Batman'da İLKHA mikrofonuna konuşan baba Metin Karayiğit’in iddiasına göre, oğlunun tedavisi için yapılması gereken işlemler bir türlü sonuçlandırılamıyor.

Karayiğit, Ayaz'ın bugüne kadar 16 kez beyin ameliyatı geçirdiğini ancak Batman'daki hastanede tedavi sürecinin yetersiz kaldığını belirtiyor. Aile, sevk işlemlerinin sistemde açılıp daha sonra "kabul eden hastane yok" denilerek kapatıldığını ifade ediyor ve Ayaz'ın İstanbul'daki tam donanımlı bir sağlık merkezine acilen gönderilmesi gerektiğini vurguluyor.

"Çocuğuma gerekli tedaviler ve tetkikler yapılamıyor"

Çocuğunun gerekli tedavi alamadığını ifade eden Karayiğit, "Oğlum Ayaz 27 aylık ve şu ana kadar 16 kez ameliyat geçirdi. Şu an Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeyiz ve yaklaşık bir buçuk yıldır buradayız. Ancak burada çocuğuma gerekli tedaviler ve tetkikler yapılamıyor. Hatta bazı işlemler yapılmış gibi gösteriliyor. Bu nedenle çocuğumun sevkini istiyoruz. Sevk işlemleri açılıyor ancak bu kez de 'sizi kabul eden doktor ve hastane yok' denilerek sevk kapatılıyor. Oğlumun bir an önce, tam donanımlı bir merkezde tedavi görebilmesi için İstanbul’a acil sevk edilmesini istiyoruz. Bu konuda herkesten yardım bekliyoruz." dedi.

"Oğlumun durumu her geçen gün ağırlaşıyor"

Sevk taleplerini Batman'daki tüm kurumlara başvurduğunu ve resmi dilekçeler verdiğini belirten Karayiğit, "Şu ana kadar hiçbirinden olumlu bir yanıt alamadım. Başvurularımız hep olumsuz sonuçlandı. Oğlumun durumu her geçen gün ağırlaşıyor. Gerekli tedavi yapılamadığı için ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Normal şartlarda beyin cerrahisi servisi, palyatif ya da yoğun bakım servisinde yatması gerekirken çocuğum şu an çocuk servisinde yatıyor. Yetkililerden bu konuda bizimle ilgilenmelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Oğlumun bir an önce sevk edilerek tedavisine başlanmasını talep ediyorum"

Son olarak devlet yetkililerine seslenen Karayiğit, "Devlet büyüklerimizden, Sağlık Bakanlığımızdan, Valimizden ve İl Sağlık Müdürlüğümüzden bu konuyla ilgilenmelerini ve oğlumun bir an önce sevk edilerek tedavisine başlanmasını talep ediyorum. Maddi durumum olmadığı için kendi imkânlarımla bir yere götüremiyorum. Daha önce de bu sorunlarımızı basın yoluyla dile getirdik, birçok yere yeniden başvurumuzu yaptık. Bu başvurular sonucu bazı geri dönüşler aldık ancak maalesef olumlu bir sonuç alamadık. Hâlâ hastanede bekletiliyoruz. Yetkililerden tek talebimiz; çocuğumuzun acilen tedavisinin yapılacağı bir merkeze sevk edilmesidir. Yetkililere sesleniyorum: Ayaz'ım yaşamak istiyor ve sizden olumlu bir destek bekliyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Yetimler Vakfı'ndan Gaziantep'te onlarca yetim öğrenciye kırtasiye desteği

Irak Başbakanı Sudani: 150 milyar varillik rezerve sahibiz

Çocuklara namaz bilinci kazandıran eğitim programı tamamlandı

Rusya'dan NATO sınırına yeni askeri bariyer ve tahkimat kararı

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Gazze'de her 52 dakikada bir çocuk hayatını kaybediyor

Mersin'den Küresel Sumud Filosu'na destek: Herkes sussa bile biz susmayacağız

On binler "Küresel Sumud Filosu"na destek için yürüdü

ABD’de salmonella alarmı

Çin'de kargo gemisi ile balıkçı teknesi çarpıştı

Afganistan'daki depremde can kaybı 3 bine ulaştı

Hatay'da trafik kazası: 1'i ağır 4 yaralı

Batman Barosu: Küresel Sumud Filosu uluslararası toplumun himayesine alınmalı

Küresel Sumud Filosu'na Konya’dan destek

Siirt STK Platformu: Küresel Sumud Filosu, Gazze halkının azmi ve direnişinden ilham aldı

ABD Büyükelçiliği önündeki Gazze nöbeti 17. günde de devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6 Şubat depremlerinin ardından kısa sürede umutları sıfırdan yeşertmeyi başardık

Abukeshek: Bize ne olursa olsun gözümüz hep Gazze'de olacak

Şanlıurfa STK Platformu: Muhtemel bir müdahaleye karşı filodaki aktivistler korunmalı

Siirt’ten Gazze’ye destek: Küresel Sumud Filosu'nun yanındayız

Putin: Ukrayna’ya gelen yabancı güçler meşru hedef olacak

Gözüngül: Cizre Meslek Yüksek Okulu'nda okuyan öğrenciler için yurt yapılmalı

Sumud filosunda hazırlıklar son aşamada: Gemiler yola çıkmaya hazır

Mardin’de ormanlık alanda çıkan yangın 3 saatte kontrol altına alındı

Mardin STK Platformu: Küresel Sumud filosu umudumuzu ve kararlılığımızı da taşıyor!

Okul kıyafeti satan mağazaların önünde uzun kuyruklar oluştu: Veliler duruma tepkili!

Sırbistan'da hükümet karşıtı protestolar devam ediyor

Antalya İl Emniyet Müdürü görevden uzaklaştırıldı

Gazze'de can kaybı 64 bin 368'e yükseldi

Netanyahu, işgal ordusunun, "Tüm esirler serbest bırakılacak, savaş bitecek” önerisini reddetti

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde yeni düzenleme

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yetimler Vakfı'ndan Gaziantep'te onlarca yetim öğrenciye kırtasiye desteği

Irak Başbakanı Sudani: 150 milyar varillik rezerve sahibiz

Çocuklara namaz bilinci kazandıran eğitim programı tamamlandı

Rusya'dan NATO sınırına yeni askeri bariyer ve tahkimat kararı

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Gazze'de her 52 dakikada bir çocuk hayatını kaybediyor

Mersin'den Küresel Sumud Filosu'na destek: Herkes sussa bile biz susmayacağız

On binler "Küresel Sumud Filosu"na destek için yürüdü