• BIST 100

    10720,36%-0,06
  • DOLAR

    41,82% 0,19
  • EURO

    48,50% 0,17
  • GRAM ALTIN

    5357,77% 0,38
  • Ç. ALTIN

    8923,84% -1,56

Minik yürekler Gazze için meydanlara indi: Gazze’deki kardeşlerimizi unutmadık

24 Mayıs 2025, Cumartesi 16:52
24 Mayıs 2025, Cumartesi 16:52
Minik yürekler Gazze için meydanlara indi:  Gazze’deki kardeşlerimizi unutmadık
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekmek amacıyla Adana'da düzenlenen yürüyüşte çocuklar, Filistin bayraklarıyla meydanlara çıkarak “Gazze’deki kardeşlerimizi unutmadık” dediler.

Sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde gerçekleşen yürüyüş, Ulu Camii önünde başladı.

Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan çocuklar, “Çocuklar Gazze için yürüyor” sloganıyla Taşköprü’ye kadar yürüdü.

Yüzlerce çocuğun katıldığı yürüyüş boyunca Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken dövizler taşındı, sloganlar atıldı. Etkinlik boyunca çocukların coşkusu ve duyarlılığı dikkat çekerken, aileler de yürüyüşe yoğun ilgi gösterdi.

Tarihi Taşköprü'de devam eden etkinlik, çocuklardan Bünyamin Başboğa'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Gerçekleştirilen tilavetin ardından kız çocuklarından Ahsen İkra Sarıca, Gazze ile ilgili duygusal bir şiir okudu.

Şiir akabinde çocuklar adına Yağmur Aksöz, basın açıklamasını okudu.

Basın açıklamasını okuyan Yağmur Aksöz, dünyanın sessizliğine dikkat çekerek, “Bizler Adana'daki çocuklar olarak bugün burada, dünyanın sustuğu yerde ses olmak için toplandık” dedi.

“Gazze’deki kardeşlerimizi unutmadık”

Aksöz, Gazze'de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmadıklarını belirterek, “Biz, Türkiye’nin dört bir yanından çocuklar olarak; Gazze’de bombaların altında hayatta kalmaya çalışan kardeşlerimizi unutmadık. Biz, oyun çağındaki çocukların cenazelerinin omuzlandığı toprakları unutmadık. Biz, bir dilim ekmeğe hasret kalan, suya hasret kalan, annelerini, babalarını gözleri önünde şehit veren çocukları unutmadık. Çünkü biz ümmetin çocuklarıyız. Biz, sadece kendi kardeşlerimizi değil, dünyanın neresinde olursa olsun zulme uğrayan her çocuğu kardeş biliriz” şeklinde konuştu.

“Susmak, zulme ortak olmaktır”

“Susmak, zulme ortak olmaktır” diyen Aksöz, şunları kaydetti: “Çünkü biz biliyoruz ki: ‘Zulme rıza zulümdür.’ ‘Bir mazlumun duası, arş-ı âlâyı titreten en güçlü sestir.’ Biz Gazze’deki kardeşlerimiz için dua ediyoruz. Ama biliyoruz ki sadece dua yetmez. Bugün burada sesimizle, kalbimizle, yürüyüşümüzle onların yanında olduğumuzu haykırıyoruz.”

“Ey insanlık, neden sustun?”

Aksöz, dünyanın ve insanlığın sessizliğine tepki göstererek, “Ey dünya! Küçücük bedenleri toprağa düşen çocuklar için neden sustun? Ey insanlık! Bir çocuğun korku dolu gözlerinden daha mı kıymetli senin çıkarların?” diye sordu.

“Gazze yalnız değildir”

Konuşmasının sonunda Filistin’e destek mesajı veren Aksöz, şu ifadeleri kullandı: “Biz çocuklar diyoruz ki: Gazze yalnız değildir! Kudüs yalnız değildir! Filistin halkı yalnız değildir! Ya Rabbi! Gazze’deki kardeşlerimizi muhafaza eyle. Zalimleri kahret. Ümmeti birleştir, bizleri mazlumların yanında saf tutanlardan eyle. Bugün buradan dünyaya haykırıyoruz: Biz susmayacağız! Unutmayacağız! Alışmayacağız! Çünkü biz, Gazze’deki kardeşlerimizin sesi olmaya, onların davasını omuzlamaya devam edeceğiz.”

Yürüyüş akabinde çocuklar, Tarihi ULU Camii önünde onurlu duruşlarının hatıra fotoğrafını çektirdiler. (İLKHA)

HAMAS: İşgalin mevcut pozisyonlarını korumasını asla kabul etmeyeceğiz

İstifa eden Sebastien Lecornu yeniden Fransa başbakanı olarak atandı

ABD ile Çin arasında nadir element gerginliği

Yalnız yaşayan yaşlı adam ikametinde ölü bulundu

ABD basını: Trump, Gazze zirvesi düzenleyecek

ABD basını: Trump, Gazze zirvesi düzenleyecek

Venezuela'dan BMGK'ya acil toplantı çağrısı

UNICEF: Gazze’de 64 binden fazla çocuk öldü ya da yaralandı

Yozgat'ta feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği'nin yeni başkanı Ali Demir oldu

Rusya, Ukrayna'nın enerji altyapısını Kinjal hipersonik füzeleri ile vurdu

ABD'de askeri patlayıcı üretim tesisinde patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İran'da Gazze'ye destek gösterisi

Fidan: Gazze'de savaşı tekrar başlatacak, soykırımı devam ettirecek bir husus olmamalı

Gölbaşı’nda “Başarıda Arkadaş Seçimi” Konferansları Yoğun İlgi Gördü

Gölbaşı’nda “Başarıda Arkadaş Seçimi” Konferansları Yoğun İlgi Gördü

Mardin’de feci yangın: 1 çocuk öldü, 12 kişi dumandan etkilendi

Nobel Barış Ödülü'nü alan Machado, siyonist rejim yanlısı çıktı

Coğrafi işaretli "Çatalca Ormanlı Pirinci" ile İstanbul tarımına değer katılıyor

KPSS cevap kağıtları erişime açıldı

Uluslararası Dergi Günleri Rami Kütüphanesi'nde başladı

Trump, Nobel Barış Ödülü'nü "ithafen" aldı

Özgürlük Filosu'ndan 95 katılımcı İstanbul'a döndü

Hindistan'da öksürük şurubundan ölenlerin sayısı 24'e ulaştı

Malatya'da bağımlılıkla mücadele, aile ve medya okuryazarlığı paneline yoğun ilgi

Batman'da "Cumhuriyet ve Şirinevler'de kentsel dönüşümü hızlandırın" çağrısı

Peru Devlet Başkanı Boluarte görevden alındı

Aydın'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Nobel Barış Ödülü açıklandı

Çin, ABD gemilerine özel liman ücretleri uygulayacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAMAS: İşgalin mevcut pozisyonlarını korumasını asla kabul etmeyeceğiz

İstifa eden Sebastien Lecornu yeniden Fransa başbakanı olarak atandı

ABD ile Çin arasında nadir element gerginliği

Yalnız yaşayan yaşlı adam ikametinde ölü bulundu

ABD basını: Trump, Gazze zirvesi düzenleyecek

ABD basını: Trump, Gazze zirvesi düzenleyecek

Venezuela'dan BMGK'ya acil toplantı çağrısı