• BIST 100

    16214,01%0,29
  • DOLAR

    44,08% 0,04
  • EURO

    51,26% 0,10
  • GRAM ALTIN

    7356,45% 0,02
  • Ç. ALTIN

    11864,39% 0,00

Minik yürekler Gazzeli kardeşlerini unutmadı

18 Ocak 2025, Cumartesi 16:50
18 Ocak 2025, Cumartesi 16:50
Minik yürekler Gazzeli kardeşlerini unutmadı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Adanalı küçük çocuklar, kumbaralarındaki tüm birikimlerini Gazze'deki çocuklara bağışladı.

Gazze’deki soykırıma duyarsız kalmayan çocuklar, kumbaralarında biriktirdikleri paraları, Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bağışladı. 

Kumbaralarındaki paraları Gazze'ye ulaştırmaları üzere Umut Kervanı Adana Derneği'ne teslim eden minik yürekler, Filistindeki çocuklar için umut olmak istediklerini belirttiler.

Çocuklardan kumbaraları teslim alan Umut Kervanı Adana Dernek Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek, yapılan bağışın çok anlamlı olduğunu belirterek,"Umarım tüm Türkiye, bu çocuklarımız gibi duyarlı olur." ifadelerine yer verdi.

"Müslüman ülkeler neden yardım etmiyor?"

Hatice Özbay, kumbarasında biriktirdiği paraları Gazze’ye bağışladığını belirterek, "Çok mutluyum. İnşallah bu paralarla yardım sağlanır, yiyecek verilir. İnsanlara neden sustuklarını sormak istiyorum. Bu kadar Müslüman ülke varken, neden Filistin’e yardım etmiyorlar?" dedi.

"Filistin'deki çocuklar için umut olmak istiyoruz"

Firdevs Özbay, bağış yapmanın kendisini mutlu ettiğini ifade ederek, "Çok mutlu ve heyecanlıyım, Gazze’deki çocuklara bağış yaptığımız için. Filistin’deki çocuklar oyun oynayabilsin, yemek yiyebilsin diye bu paraları yolluyoruz kardeşimle beraber. Ateşkes sağlandığı için de çok mutlu oldum." şeklinde konuştu.

"Kumbaradaki paraları, Filistin’deki kardeşlerimiz için topladık"

Ayşe Hümeyra Özbay, kumbaralarındaki parayı, "Kumbaradaki paraları, Filistin’deki kardeşlerimiz için topladık. Şu an ateşkes ilan edilmiş olsa da birçok kardeşimizin evi yok. Bizler, az da olsa onlara yardım etmek istiyoruz. Rabbim inşallah kabul etsin. Allah onlara yardımcı olsun. Son olarak şunu söylemek istiyorum: Bütün Müslüman ülkeler bir araya gelseydi, biz israil’i bir günde yok ederdik." diyerek düşüncelerini paylaştı.

"Gazze’deki çocuklar için üzüldüm"

Muhammed Ali Acar, kumbarasını Gazze’deki çocuklar için getirdiğini belirterek, "Gazze’deki çocuklar için üzüldüm. Bu kumbarayı, küçük çocuklar bir şey alsınlar diye getirdim. Giyinme ihtiyaçlarını karşılasınlar istiyorum." dedi.

"Çocuklar orada can çekişiyor"

Muhammed Eymen Yaman, duygularını, "Çocuklar orada can çekişiyor. Onlara bu kumbarayı verip istediklerini almalarını istiyorum." sözleriyle ifade etti.

"Gazze’deki çocuklar eğlensin, yiyecek bulabilsin"

Muhammed Yahya Özbay ise, kumbarasında biriktirdiği parayı, "Ben bu parayı ablamla Gazze’deki çocuklar eğlensin, evleri olsun, biraz yiyecek alsınlar diye buraya getirdim. İnşallah bu para Gazze’deki çocuklar için gitsin. İnşallah oradaki babalar ölmez, anneler de üzülmez. Çocuklar katledilmesin." diyerek bağışladı.

"Bizim boğazımızdan yemek geçmiyor"

Halil İbrahim Parlak, okul harçlıklarıyla kumbarada para biriktirdiğini belirterek, "Okul harçlıklarımla bu kumbarayı biriktirdim. Filistin’deki çocuklar bizim gibi uyuyabilsin, yiyecek yiyebilsin diye getirdim. Onlar orada aç kalırken bizim boğazımızdan yemek geçmiyor." diye konuştu.

"Çok anlamlı bir bağış"

Umut Kervanı Adana Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek, çocukların Filistin’deki mazlum kardeşlerine yönelik gösterdikleri duyarlılığı ile ilgili olarak, "Tabii biliyorsunuz ülkemizde bir sömestr tatili başladı. Bütün öğrencilerin gönlünde yatan, 'tatilde eğleneceğiz' düşüncesiydi. Fakat bu çocuklarımız öyle düşünmedi. Kumbaralarında para biriktirip Filistin’de zulüm altındaki kardeşlerini düşünerek bize getirdiler. Çok anlamlı bir bağış. Allah onlardan razı olsun. Rabbim onları İslam’a bağışlasın. Biz de inşallah onların bu emanetlerini Filistinli çocuklara ulaştıracağız." açıklamalarına yer verdi.

"Gazze’deki hastaneler onarılacak"

Dizlek, bölgede ateşkes ilan edilmesiyle birlikte yeni çalışmalar başlattıklarını belirterek, "Şu anda bizim ikinci bir işimiz de Gazze’deki hastaneleri onarmak ve yeniden işlevsel hale getirmek. Bizler, Han Yunus’taki bir hastaneyi Gazze yönetiminden teslim alıp protokol imzaladık. Protokol gereği, Umut Kervanı olarak o hastanenin hem tadilatını hem de yeniden aktif hale getirilmesini sağlayacağız Allah nasip ederse." şeklinde konuştu.

Dizlek, Türkiye’yi duyarlılığa davet ederek, "Umarım tüm Türkiye, bu çocuklarımız gibi duyarlı olur. Hep birlikte acilen bu ihtiyacı gidermiş oluruz." diye ifade etti. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Ticaret Bakanı Bolat, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Sorg ile görüştü

Küçük Yasin'den Gazze'ye anlamlı bağış

Mardin’de polis zırhlı aracı devrildi: 3 yaralı

"Vefa Hakikat Hürriyet - Mehmet Akif Ersoy" kitabının tanıtımı gerçekleştirildi

Şanlıurfa'da Bediüzzaman Said Nursî için mevlid programı düzenlenecek

Malatya Havalimanı'nda son 2 ayda 140 bin 838 yolcuya hizmet verildi

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesinde rüşvet ve ihale soruşturması: Gözaltılar var

Malatya'da "İyilik Haftası" kapsamında öğrenciler ve özel gereksinimli bireyler iftar sofrasında buluştu

Isparta’da aranan firari hükümlü yakalandı

Bursa'da 700 kilo tüketilmesi sakıncalı sucuk imha edildi

Doğu’da kış etkisini sürdürüyor: 114 yerleşim yerinin yolu kapalı

Denizli’de işletmede bulunan 3 örümcek maymunu koruma altına alındı

Gaziantep'te "Ramazanda Sağlık Programı" düzenlendi

Avukat Kanat: Ramazan ayında suç oranlarında düşüş gözlemliyoruz

Adana’da kaçakçılık operasyonu: 37 gözaltı

Brent petrol fiyatları gerilemeye devam ediyor

Ankara’da 3,9 büyüklüğünde deprem

Manisa Akhisar'da bıçaklı kavga: 2 ölü, 1 yaralı

İsviçre’de otobüs yangını: 6 ölü, çok sayıda yaralı

Stratejik petrol rezervleri ne zaman kullanılır?

Döşemealtı Belediyesi soruşturmasında 22 kişi hakkında gözaltı kararı

Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 7,6 arttı

Gözler Merkez Bsı'nda: Faiz kararı yarın açıklanacak

Şanlıurfa’da yetim ve öksüz çocuklar için iftar programı

Lisanslı depoların kuruluş ve kapasite izinlerine yeni düzenleme

Toplam ciro yıllık yüzde 35,8 arttı

Çorum’daki işletmeye hayvan refahı ihlali nedeniyle para cezası

Afyonkarahisar’da 9 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Netanyahu ve Smotrich, Haredi Yahudilerin askerlikten muafiyetini şimdilik durdurdu

Yılın ilk 2 ayında 10 ilin ihracatı 1 milyar doları aştı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ticaret Bakanı Bolat, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Sorg ile görüştü

Küçük Yasin'den Gazze'ye anlamlı bağış

Mardin’de polis zırhlı aracı devrildi: 3 yaralı

"Vefa Hakikat Hürriyet - Mehmet Akif Ersoy" kitabının tanıtımı gerçekleştirildi

Şanlıurfa'da Bediüzzaman Said Nursî için mevlid programı düzenlenecek

Malatya Havalimanı'nda son 2 ayda 140 bin 838 yolcuya hizmet verildi

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesinde rüşvet ve ihale soruşturması: Gözaltılar var