• BIST 100

    10157,97%0,77
  • DOLAR

    39,82% -0,03
  • EURO

    47,05% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4269,96% -0,13
  • Ç. ALTIN

    6852,92% 0,00

Minik yürekler: Kardeşlerimiz Gazze'de haksız yere öldürülüyor

20 Ekim 2024, Pazar 06:24
20 Ekim 2024, Pazar 06:24
Minik yürekler: Kardeşlerimiz Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze'deki zulme karşı duydukları öfkeyi ve üzüntüyü dile getiren minik yürekler, Yahya Sinvar'ın şehadeti nedeniyle düzenlenen gıyabi cenaze namazı ve yürüyüş etkinliğinde duygularını paylaştı.

Adana'da Yahya Sinvar'ın şehadeti nedeniyle düzenlenen gıyabi cenaze namazı ve yürüyüş etkinliğinin ardından, etkinliğe katılan minik yürekler, yaşananlara dair duygularını İLKHA'ya dile getirdiler.

Özellikle Gazze'de süregelen zulmün etkilerini derin bir şekilde hisseden çocuklar, siyonistlerin sivillere yönelik saldırılarına karşı duydukları öfkeyi ve üzüntüyü dile getirdiler.

"Kardeşlerimiz haksız yere öldürülüyor"

Etkinlikte duygularını ifade eden Mustafa Talha, Gazze'de yaşanan haksızlıklara karşı duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. siyonist işgalcilerin, çocuk, kadın ve yaşlı demeden gerçekleştirdiği saldırıların kalbinde büyük bir yara açtığını ifade eden Talha, bu haksızlık karşısındaki tepkisini şu sözlerle paylaştı: "Gazze'de kardeşlerimiz öldürülüyor haksız yere. Hiçbir suçları yok fakat katil israil, anne baba çocuk demeden hepsini öldürüyor. Buna çok üzülüyorum. Haksız yere öldürülmemelerini isterdim çünkü birisi gelip seni haksız yere evinden etmesini istemez."

"Her bir kardeşimiz ölünce kalbimden bir parça kopuyor"

Gazze'deki kardeşlerinin haksız yere katledildiğini ve katil siyonist işgalcilerin savaş kurallarını hiçe sayan saldırılarını soykırım olarak nitelendirerek, hissettiği acıyı dile getiren bir diğer minik yürek Mustafa Şimşek ise, "Gazze'de kardeşlerimiz ölüyor. Katil israil, anne baba çocuk demeden herkesi öldürüyor, savaşın kurallarına uymuyor, soykırım yapıyor. Her bir kardeşimiz ölünce benim de içim acıyor ve kalbimden bir parça kopuyor," ifadelerini kullandı.

"Sessiz kalmamalıyız, kardeşlerimizin yanındayız"

Minik yüreklerden Hatice Betül Şimşek ise sessiz kalmanın bu zulme ortak olmak anlamına geleceğini belirterek, boykot ve protestoların önemine dikkat çekti. Filistin'de yaşananlara karşı duyarsız kalmamak gerektiğini ifade eden Şimşek, herkesin bu konuda bilinçli hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Gazze'de kardeşlerimiz öldürülüyor, biz de üzülüyoruz. Boykot etmeye devam ediyoruz, kimsenin sessiz kalmasına izin vermemeliyiz. Yürüyüşler ve protestolar düzenleyerek insanları İsrail'i desteklememeleri konusunda uyarıyoruz. Kardeşlerimizin yanındayız."

"Bu çok büyük bir haksızlık"

Bir diğer minik yürek Zeynep Büşra da siyonist rejimin kadın, çocuk, bebek demeden gerçekleştirdiği saldırılara karşı duyduğu öfkeyi dile getirdi. Filistin'deki katliamın büyük bir haksızlık olduğunu vurgulayan Zeynep Büşra, yaşanan acıların kendisini derinden etkilediğini belirtti. Şimşek, "Gazze'de kardeşlerimiz öldürülüyor. Katil İsrail, çocuk bebek, anne baba demeden herkesi öldürüyor. Bu çok büyük bir haksızlık." diyerek tepkisini ortaya koydu. (İLKHA)

Alçak karikatürle ilgili gözaltına alınan 4 şüpheli adliyede

"Güçlenmek: Bağımlılıktan Esenliğe" bülteni yayımlandı

Mardin Valisi Akkoyun: Narkotik suçlarla mücadelede 7 kişi tutuklandı

Şırnak’ta il güvenlik ve asayiş koordinasyon toplantısı yapıldı

HAMAS'tan Yahudi çetelere karşı direniş çağrısı

Birleşmiş Milletler: Gazze Şeridi’nde yaşam imkânları azalıyor, barınma alanları sınırlı

Osmanlı’dan günümüze uzanan çini sanatının kültürel mirasını yaşatıyor

Sözde mizah dergisi Leman hakkında mali kaynak soruşturması başlatıldı

Elâzığ’da trafik kazası: 2 ölü, 2 yaralı

Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı

Filistinli hasta esirler sistematik ihmal ve işkenceyle ölüme sürükleniyor

Çocuklarda bruksizm ciddi sorunlara neden olabilir!

"Size bildirmek isteriz ki elimizde mezar yeri kalmadı"

Uzmanında evde yangın güvenliği için hayati uyarılar!

Çocuklar çadırlarda sıcaktan bayılıyor: Gökyüzü yakıyor, yeryüzü susuyor

Son 6 ayda araç satışları yüzde 5,1 arttı

Malatya STK Platformu: Leman paçavrası kapatılsın

Batı Şeria'da yeni yıkım

 2025 TUS ve STS başvuruları başladı

Son iki yılda geri ödeme listesine 867 ilaç eklendi

125 cc motosiklet İçin B ehliyeti yeterli mi?

Müftü Durmuş'tan Hazret-i Muhammed'e hakaretlere tepki: "Yasal düzenleme şart"

FAO: Gazze'de tarım neredeyse yok oldu

Hindistan'da sel: 10 ölü 34 kayıp

Gazze'de yardım sırası ölüm getirdi: 850 şehit, 4 bin 200 yaralı

Güney Kore'de araç restorana daldı: 16 yaralı

Ticaret Bakanı Bolat: Yıllık ihracatta rekor seviye

Başkan Şahin’den kurum ziyaretleri

İran Cumhurbaşkanı, IAEA ile işbirliğinin askıya alınmasını onayladı

Şanlıurfa’da evde sağlık hizmetlerinde dijital dönem başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Alçak karikatürle ilgili gözaltına alınan 4 şüpheli adliyede

"Güçlenmek: Bağımlılıktan Esenliğe" bülteni yayımlandı

Mardin Valisi Akkoyun: Narkotik suçlarla mücadelede 7 kişi tutuklandı

Şırnak’ta il güvenlik ve asayiş koordinasyon toplantısı yapıldı

HAMAS'tan Yahudi çetelere karşı direniş çağrısı

Birleşmiş Milletler: Gazze Şeridi’nde yaşam imkânları azalıyor, barınma alanları sınırlı

Osmanlı’dan günümüze uzanan çini sanatının kültürel mirasını yaşatıyor