-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Mısır: Gazze'nin bölünmesi ya da Filistinlilerin yerinden edilmesi kırmızı çizgimizdir
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdülatî, Roma merkezli "La Repubblica"ya verdiği demeçte, Gazze'nin parçalanmasına ve halkının zorla çıkarılmasına karşı olduklarını belirterek "İki devletli çözüm hâlâ tek gerçekçi yol" dedi.
Mısır Dışişleri Bakanı Badr Abdülatî, ülkesinin Gazze'nin bölünmesine veya Filistinlilerin topraklarından zorla çıkarılmasına kesinlikle karşı olduğunu vurguladı. İtalyan "La Repubblica" gazetesine konuşan Abdülatî, Kahire'nin "Şarm eş-Şeyh Anlaşması'nın tüm maddelerinin uygulanması" için yoğun çaba yürüttüğünü belirtti.
Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan açıklamaya göre Abdülatî, görüşmede geçiş dönemi düzenlemeleri, güvenlik düzenlemeleri ve Gazze'de Filistin yönetiminin yetkilendirilmesi gibi başlıkların öncelikli olduğunu ifade etti.
Abdülatî, "Gazze'nin herhangi bir şekilde parçalanması ya da Filistinlilerin yerlerinden edilmesi kırmızı çizgimizdir" dedi. Bakan, Filistin toprak bütünlüğünün korunmasının adil ve sürdürülebilir bir çözümün temel şartı olduğunun altını çizdi.
Siyonist rejimde "iki Gazze" planı tartışmaları
Mısır'ın tutumu, son günlerde siyonist rejim medyasında ortaya atılan "Gazze'nin iki bölgeye ayrılması" planı iddialarının ardından geldi.
İşgal basınından Haaretz, sözde başbakan Binyamin Netanyahu'nun ABD'nin baskısıyla "yeni Gazze" ve "eski Gazze" şeklindeki bir ayrım fikrine yeşil ışık yaktığını ileri sürdü.
Habere göre "yeni Gazze"; yeniden inşa sürecine dâhil edilecek, siyonist rejim saldırılarında tamamen yıkılan bölgeleri kapsayacak. "eski Gazze" olarak nitelenen bölgenin ise yeniden imar kapsamı dışında bırakılması tartışılıyor.
Aynı haberde, "yeni Gazze"nin 10 Ekim'de yürürlüğe giren ateşkes anlaşması uyarınca işgalcilerin çekildiği "sarı çizgi"nin doğusunda, siyonist rejimin kontrolünde olan alanları içerdiği aktarıldı.
Gazze'de yıkımın boyutu
Birleşmiş Milletler verilerine göre siyonist rejimin 8 Ekim 2023'ten itibaren yürüttüğü soykırım niteliğindeki saldırılar sivil altyapının yüzde 90'ını yok etti ve maddi tahribatın büyüklüğü 70 milyar dolar seviyesine ulaştı. Eğitim, sağlık ve belediye hizmetlerinin büyük bölümü durma noktasına geldi.
Saldırılar sonucunda 69 binden fazla Filistinli şehit oldu, 170 binden fazla kişi yaralandı. Kadınlar ve çocuklar kayıpların çoğunluğunu oluşturuyor.
10 Ekim'de sağlanan ateşkese rağmen siyonist rejim anlaşmayı her gün ihlal ederek sivil yerleşimlere saldırmayı sürdürüyor. İşgalcilerin bu saldırılarında her gün yeni şehitler verilirken, HAMAS ise anlaşmanın tüm maddelerine bağlı kaldığını ve uluslararası toplumun Tel Aviv'e baskı yapması gerektiğini vurguluyor. (İLKHA)
Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatıldı
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü
Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı
Mersin'de trafik kazasında yaralanan kişi hayatını kaybetti
Çin ile Kuzey Kore arasında uçak seferleri yeniden başlatılacak
Meteorolojiden çok sayıda il için sağanak uyarısı
Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile görüştü
Gazze'de can kaybı 72 bin 278'e yükseldi
İçişleri Bakanlığından 18 il için kar ve sağanak uyarısı
Slovakya’dan AB’ye veto tehdidi
Harkov Bölgesi'nde bir yerleşim yeri daha Rusya'nın kontrolüne geçti
Yapıcıoğlu'ndan IKBY Başkanı Barzani'ye "geçmiş olsun" telefonu
Uzmandan obezite uyarısı: Hareketsiz yaşam obezite riskini artırıyor
Mardin’de kuyumcudan 60 bin liralık yüzük çalındı: O anlar güvenlik kamerasına yansıdı
Siirt’te uyuşturucu operasyonu: 9 kilo 700 gram esrar ele geçirildi
Gaziantep’te çocuklar camide buluştu
Malatya'da zincirleme kaza: 1 ölü, 1 yaralı
Ankara'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Gaziantep’te çok sayıda elektronik ürün ele geçirildi: 1 gözaltı
Ticaret Bakanlığı: israil ile ticaret iddiaları yalandır
Malatya'da "Bölgemizde işgalci israil ve ABD askerlerini İstemiyoruz" yürüyüşü
İran’dan ABD’ye uyarı: "Abraham Lincoln" menzile girerse füzelerle karşılık verilecek
Çin'de yüksek katlı binada yangın: 3 ölü, 23 yaralı
İran, Beerşeba kentindeki fabrikayı vurdu: İşgal rejiminde kimyasal sızıntı tehlikesi
İşgal rejimi ve ABD saldırılarına karşı İstanbul'da yürüyüş
Gazze'de sağlık krizi derinleşiyor: Yakıt, ilaç ve tıbbi malzeme yetersizliği nedeniyle hizmetler durma noktasına geldi
İSKİ Pendik’teki olayla ilgili iddiaları yalanladı
Dışişleri Bakanı Fidan mevkidaşlarıyla bir araya geldi
Ceza infaz kurumlarında manevi rehberlik çalışmalarına destek mesajı
Yükleniyor







