Mısır, Gazze'nin yeniden inşası için "kapsamlı bir plan" sunmayı planlıyor

Tarih: 12.02.2025 14:56 Güncelleme: 12.02.2025 14:56
Mısır, Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Mısır, Gazze Şeridi'nin yeniden inşası için "kapsamlı bir plan" sunmayı planladığını ve Filistinlilerin topraklarında kalmasını garanti altına alacağını açıkladı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Mısır'ın "Gazze Şeridi'nin yeniden inşası için kapsamlı bir plan sunmayı ve bunu Filistin halkının meşru ve hukuki haklarına uygun bir şekilde gerçekleştirmeyi" taahhüt ettiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump liderliğindeki yönetimle iş birliği yapılarak, bölge halklarının haklarını gözeten adil bir Filistin meselesinin çözümüne ulaşmanın umulduğu ifade edildi.

Bu açıklama, Trump'ın Gazze Şeridi üzerinde kontrol sağlama ve Gazze halkını Mısır ile Ürdün'e yerleştirme planını uygulama yönündeki baskılarını artırdığı bir dönemde geldi. Ancak, Arap ülkeleri bu planı reddetmeye devam ediyor.

Öte yandan, Mısır devlet televizyonu Kahire Haber Kanalı, Mısırlı kaynaklara dayandırdığı haberinde, Mısır'ın Gazze halkı için toprak tahsis edilmesine yönelik herhangi bir öneriyi kesinlikle reddettiğini vurguladı.

Haberde, "Mısır'ın, Gazze Şeridi halkı için herhangi bir toprak tahsis edilmesini reddettiğini ve Filistinlilerin topraklarından çıkarılmaması veya başka bir yere yerleştirilmemesi gerektiğini savunduğunu" aktardı.

Öte yandan, Donald Trump, yaptığı açıklamada, "Filistinlilerin Ürdün, Mısır ve diğer bazı bölgelerde iskân edilebileceği topraklar olabileceğini düşündüğünü" söyledi.

25 Ocak'tan bu yana, Trump, Gazze'deki Filistinlilerin Mısır ve Ürdün gibi komşu ülkelere zorla göç ettirilmesini öngören bir planı gündeme getiriyor. Ancak Mısır ve Ürdün bu öneriyi reddediyor. Arap ülkeleri, bölgesel ve uluslararası örgütler de bu plana karşı çıkıyor. (İLKHA)

Gazze'de bir gazeteci daha şehit edildi

Adana'nın Kozan ilçesinde orman yangını: Müdahale sürüyor

Vali Kızılkaya: Ahlaklı ve inançlı nesillere ihtiyacımız var

El, ayak ve ağız hastalığı çocuklar arasında çok hızlı yayılıyor

Bursa'da üst üste orman yangınları

HAMAS: Sahil Katliamı sistematik bir etnik temizliktir

Suriye'nin Dera şehrinde 1,7 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi

Hindistan'da fabrikada patlama 12 ölü

Bursa'da orman yangını

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Beklentileri karşılayacak bir anayasayı bu millete kazandıralım

Togo'da Gnassingbé rejiminin istifasını isteyen gösterilerde ölü ve yaralılar

Malatya Büyükşehir Belediyesi mahallenin yol sorununu çözdü

Kamyon ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Gaziantep'te hijyen ve gramaja uymayan fırınlar kapatıldı

Yeni Nizip Devlet Hastanesi hizmete başladı

Şeyh Karadaği: Hindistan’daki vakıflar yasası, Müslümanların kimliğine bir saldırıdır

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu'ndan Solhan’a ziyaret

Orman yangınlarından etkilenenlere hane başına 162 bin TL'lik destek

Adana’da trafik denetimlerinde 7 bin 633 sürücüye cezai işlem uygulandı

Kabine toplandı

Bingöl'de karpuz bağında yılan paniği

Bingöl’de çıkan yangını vatandaşların müdahalesiyle söndürüldü

Yüksek moral kanseri tek başına yenemez

İLKHA, orman yangınlarında tamamen kullanılamaz hale gelen köyü görüntüledi

Yeşilyurt Belediyesine "yerinde dönüşüm" için 683 hak sahibi başvurdu

Malatya'da şiddetli fırtına: Ağaçlar devrildi çatılar uçtu

Çınar’daki silahlı saldırıya ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

Adana’da asayiş operasyonu: 506 kişi yakalandı

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Uyku bedeni, rüya ise ruhu dinlendirir!

Güçlükonak kaymakamı Memiş göreve başladı

Yükleniyor