Tarih: 18.09.2024 17:54

Mısır'da Sisi ve Blinken görüştü

Facebook Twitter Linked-in

Görüşmede, Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanması için arabuluculuk çabaları ve Lübnan'daki işgal saldırıları ele alındı.

Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Kahire'de düzenlenen toplantıya Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdullati ve Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil de katıldı.

İki taraf, siyonist esirler ile Filistinli esirlerin takasını güvence altına almak ve Gazze'ye insani yardımların ulaşmasını sağlamak, ateşkes müzakerelerini hızlandırmak amacıyla Mısır, Katar ve ABD arasındaki ortak çabaların güçlendirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Açıklamada, Sisi'nin, sağlık ve yaşam felaketi yaşayan Gazzelilere yardım akışının önündeki engellerin kaldırılması için "kararlı bir müdahalede bulunulması ve Batı Şeria'daki israil ihlallerinin sonlandırılması" çağrısı yaptığı belirtildi.

Taraflar, "iki devletli çözümün sürdürülebilir barış ve güvenliğe ulaşmanın yolu olmaya devam ettiği konusunda" mutabık kaldı.

Görüşmede ayrıca Mısır'ın, çağrı cihazı patlamalarına karşı Lübnan'ın güvenliğine, istikrarına ve egemenliğine olan bağlılığı bildirildi.

Mısır'ın bölgedeki çatışmaları tırmandırma ve genişletme girişimlerini reddettiğini dile getiren Mısır Dışişleri Bakanı, tüm tarafları sorumluluk almaya çağırdı.

Taraflar, bölgesel barış ve güvenlik için gerginliğin azaltılması amacıyla iş birliği çabalarının yoğunlaştırılması konusunda mutabakata vardı. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —