10646,41%-0,40
40,55% -0,48
47,57% -0,70
4354,64% -1,33
6965,95% -0,80
Avukat Gülden Sönmez, X hesabından yaptığı paylaşımda, günlerdir sınır dışı edilmesin diye çağrı yaptıkları Mısırlı Mohamed Abdelhafız Abdalla'nın gönderildiğini büyük bir üzüntü ile öğrendiklerini söyledi.
STK temsilcileri, medya mensupları ve Türkiye’nin dört bir yanından dert eden çok sayıda vicdan sahibi insandan durumu öğrenmek için soruların geldiğini aktaran Sönmez, "Ölümden ve işkenceden ülkemize sığınanlar Türk halkına emanettir. Devletin kişi ve kurumları, Anayasa ve kanunlarla bağlı olup, Türk halkına bu hukuk kurallarını uygulama akdi ile sorumludurlar." dedi.
Sönmez, "Sadece merhametimiz ve insani değerlerimizle değil hukukla/kanunla insan hayatını korumak zorundayız. Hukuk kuralları, devlet kurumlarına sınır dışı edilmemesi gereken kişileri koruma ve göndermeme emri verirken, çocukların üstün yararı ve anne baba ile bir arada aile olarak büyüme hakkının gereği olarak ailenin parçalanmasını da yasaklamıştır." ifadelerini kullandı.
"Babasını onlardan koparmak hangi hukukla hangi üstün yarar adınaydı?"
"Peki nasıl oluyor da ülkemize sığınırken kendilerine Allah’ın emrettiği hukuk ile 'eman' verilen ve Türk hukuku ile 'güvence' verilen kişiler, bu topraklardan bilinmeze bazen de işkence ve ölüme gönderiliyor?" diye soran Sönmez, "İşte bu siyasetten, sivil topluma, avukatlardan yargıçlara, bürokrasiden halka hepimizin çözmesi gereken 'Yaşamsal' bir soru. Haydi hep beraber Mohamed Abdelhafız’ın çocuklarına izah edelim. Babasını onlardan koparmak hangi hukukla hangi üstün yarar adınaydı?" diye ekledi.
Sönmez, avukatları olarak Mohamed Abdelhafız’ın güvenliği ve ailesine kavuşması için hukuki çabalarına devam edeceklerini kaydetti.
Mohamed Abdulhafiz, 8 yıldır Türkiye'de ikamet ediyordu
Mohamed Abdelhafız Abdalla'nın akrabalarından Ahmet Ali Muhammed, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, şunları söylemişti:
"Mohamed Abdelhafız, Türkiye'de ve Afrika'nın çeşitli ülkelerinde davet çalışmaları yürütüyor. Bir Afrika ülkesinden Türkiye'ye dönerken üzerinde bulunan tehdit kodu nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda bekletilerek girişine izin verilmedi.
Geldiğinde kendisiyle görüştüm ve üzerindeki kod nedeniyle ülkeye giriş yapamadığını ve sınır dışı edilme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi.
Muhammed Abdulhafiz, 8 yıldır Türkiye'de ikamet ediyor. Siyasi veya adli hiçbir suçu yok. Türkiye'de bulunduğu süre içerisinde farklı ülkelere de gidip geliyor. Ne Türkiye'de ne de farklı bir ülkede işlediği bir suç yok.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrı yapıyorum. Bir baba, bir edebiyatçı olan Abdelhafız'ın üzerinde bulunan tehdit kodunun kaldırılması ve Türkiye'ye girişine izin verilmesini talep ediyorum. Eğer bu kod kaldırılmazsa ve farklı bir ülkeye gönderilirse Mısır'ın söz konusu ülke ile anlaşmasının olabileceği ihtimali var. Bu da hayatının tehlikeye gireceği anlamına gelir." (İLKHA)