• BIST 100

    10449,36%-2,61
  • DOLAR

    41,27% 0,06
  • EURO

    48,62% 0,14
  • GRAM ALTIN

    4850,01% 0,57
  • Ç. ALTIN

    7802,34% 0,00

Mısırlı Mohamed Abdelhafız Türkiye’den gönderildi

24 Temmuz 2025, Perşembe 12:52
24 Temmuz 2025, Perşembe 12:52
Mısırlı Mohamed Abdelhafız Türkiye’den gönderildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mısır makamlarına teslim edilmesi halinde hayati riskleri bulunan Mohamed Abdelhafız Abdalla'nın Türkiye'den deport edildiği öğrenildi, ancak hangi ülkeye gönderildiği henüz bilinmiyor.

Avukat Gülden Sönmez, X hesabından yaptığı paylaşımda, günlerdir sınır dışı edilmesin diye çağrı yaptıkları Mısırlı Mohamed Abdelhafız Abdalla'nın gönderildiğini büyük bir üzüntü ile öğrendiklerini söyledi.

STK temsilcileri, medya mensupları ve Türkiye’nin dört bir yanından dert eden çok sayıda vicdan sahibi insandan durumu öğrenmek için soruların geldiğini aktaran Sönmez, "Ölümden ve işkenceden ülkemize sığınanlar Türk halkına emanettir. Devletin kişi ve kurumları, Anayasa ve kanunlarla bağlı olup, Türk halkına bu hukuk kurallarını uygulama akdi ile sorumludurlar." dedi.

Sönmez, "Sadece merhametimiz ve insani değerlerimizle değil hukukla/kanunla insan hayatını korumak zorundayız. Hukuk kuralları, devlet kurumlarına sınır dışı edilmemesi gereken kişileri koruma ve göndermeme emri verirken, çocukların üstün yararı ve anne baba ile bir arada aile olarak büyüme hakkının gereği olarak ailenin parçalanmasını da yasaklamıştır." ifadelerini kullandı.

"Babasını onlardan koparmak hangi hukukla hangi üstün yarar adınaydı?"

"Peki nasıl oluyor da ülkemize sığınırken kendilerine Allah’ın emrettiği hukuk ile 'eman' verilen ve Türk hukuku ile 'güvence' verilen kişiler, bu topraklardan bilinmeze bazen de işkence ve ölüme gönderiliyor?" diye soran Sönmez, "İşte bu siyasetten, sivil topluma, avukatlardan yargıçlara, bürokrasiden halka hepimizin çözmesi gereken 'Yaşamsal' bir soru. Haydi hep beraber Mohamed Abdelhafız’ın çocuklarına izah edelim. Babasını onlardan koparmak hangi hukukla hangi üstün yarar adınaydı?" diye ekledi.

Sönmez, avukatları olarak Mohamed Abdelhafız’ın güvenliği ve ailesine kavuşması için hukuki çabalarına devam edeceklerini kaydetti.

Mohamed Abdulhafiz, 8 yıldır Türkiye'de ikamet ediyordu

Mohamed Abdelhafız Abdalla'nın akrabalarından Ahmet Ali Muhammed, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, şunları söylemişti:

"Mohamed Abdelhafız, Türkiye'de ve Afrika'nın çeşitli ülkelerinde davet çalışmaları yürütüyor. Bir Afrika ülkesinden Türkiye'ye dönerken üzerinde bulunan tehdit kodu nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda bekletilerek girişine izin verilmedi.

Geldiğinde kendisiyle görüştüm ve üzerindeki kod nedeniyle ülkeye giriş yapamadığını ve sınır dışı edilme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Muhammed Abdulhafiz, 8 yıldır Türkiye'de ikamet ediyor. Siyasi veya adli hiçbir suçu yok. Türkiye'de bulunduğu süre içerisinde farklı ülkelere de gidip geliyor. Ne Türkiye'de ne de farklı bir ülkede işlediği bir suç yok.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrı yapıyorum. Bir baba, bir edebiyatçı olan Abdelhafız'ın üzerinde bulunan tehdit kodunun kaldırılması ve Türkiye'ye girişine izin verilmesini talep ediyorum. Eğer bu kod kaldırılmazsa ve farklı bir ülkeye gönderilirse Mısır'ın söz konusu ülke ile anlaşmasının olabileceği ihtimali var. Bu da hayatının tehlikeye gireceği anlamına gelir." (İLKHA)

Gazze'de 11 kişi siyonist rejimin saldırısında şehit oldu

Avrupa Yetim Eli’nden deprem bölgesindeki öğrencilere kırtasiye desteği

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonunda 7 kişi gözaltına alındı

Cenin'de bir çocuk daha siyonist rejimin saldırısında şehit oldu

Kur’an-ı Kerim dersini seçen öğrencilere TDV'den anlamlı hediye

Eğitim sezonu açıldı, kırtasiyelerde hareketlilik arttı

HAMAS: ABD'nin ateşkes planı "direnişin teslim olmasını" hedefliyor

İstanbul’da bahis operasyonu: 89 şüpheli için gözaltı kararı

Gümrük kapılarında 757 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

BA-MED’ten Batman İl Jandarma Alay Komutanı Doğan’a Ziyaret

Washington "savunma" maskesini çıkardı, "savaş" kimliğine geri döndü

Okulların açılmasıyla İstanbul'da trafik yoğunluğu

BM Raportörü: Küresel Sumud Filosu’nun ana teknesine dron saldırısı

Gazze'de soykırımın 704'üncü günü: Katliam, açlık ve yıkım büyüyor

FETÖ'nün emniyet mahrem yapılanmasına operasyon: 16 gözaltı

Altından yeni rekor

Dolar kuru bugün ne kadar?

Birçok kentte gök gürültülü yağış bekleniyor

Ensarullah'tan siyonist rejime yeni darbe: 3 stratejik hedef vuruldu

İşgalciler Kudüs'ün kuzeybatısındaki beldeleri kuşatma altında tutuyor

Trump: Gazze için anlaşma yakın, HAMAS şartlarını açıkladı

Seraya el-Kuds, siyonist rejimin "özel kuvvet" sızmasını bozdu

Siyonist rejim Suriye'de Humus ve Lazkiye'yi hedef aldı

HAMAS: Netanyahu'nun yıkımla övünmesi sadizm ve suçtur

Milletvekili Faruk Dinç, "Hiçbir saldırı bizi yolumuzdan alıkoyamaz"

Küresel Sumud Filosu Koordinatörlerinden Durmaz, "2 tane yaralımız var"

Canlı yayın sırasında gemiye silahlı İHA ile saldırı yapıldı

Ulusal Sumud Filosuna ait bir gemiye drone saldırısı yapıldı

Sosyal medya paylaşımlarına soruşturma: 24 kişi hakkında işlem başlatıldı

Ege Denizi'nde 5,1 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de 11 kişi siyonist rejimin saldırısında şehit oldu

Avrupa Yetim Eli’nden deprem bölgesindeki öğrencilere kırtasiye desteği

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonunda 7 kişi gözaltına alındı

Cenin'de bir çocuk daha siyonist rejimin saldırısında şehit oldu

Kur’an-ı Kerim dersini seçen öğrencilere TDV'den anlamlı hediye

Eğitim sezonu açıldı, kırtasiyelerde hareketlilik arttı

HAMAS: ABD'nin ateşkes planı "direnişin teslim olmasını" hedefliyor