Mobil koruma ekipleri, risk gurubundaki çocukları okula kazandırıyor

GÜNDEM 7.11.2022 11:05:10 0
Mobil koruma ekipleri, risk gurubundaki çocukları okula kazandırıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mobil koruma ekipleri, risk gurubundaki çocukları okula kazandırıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı çocuk koruma mobil ekipleri, 3 ayda risk gurubundaki 66 çocuğun okula devamını sağlayarak çocuk işçiliğinin önüne geçti.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının illerde oluşturduğu çocuk koruma mobil ekipleri; il, ilçe ve köylerde çocukların eğitimi için görev yapıyor. Mobil ekipler, risk grubundaki ailelerin çocuklarının okullarına devam etmesi ve çocuk işçiliğinin önüne geçmek için öğretmen ve okul müdürleri, muhtarlar ile görüşüyor. Risk grubunda olan ailelerin tespitinden sonra aileler ile iletişime geçilerek çeşitli destekler sağlanıyor.
Çocuk koruma mobil ekipleri, onlarca köyde aileleri ziyaret ederek çocukların eğitimine devam etmesini sağladı. Adıyaman genelinde ekipler tarafından ağustos, eylül ve ekim ayında toplam 66 çocuğun eğitime devam etmesi sağlandı.
Mobil ekiplerin görev ve sorumluluklarıyla ilgili konuşan Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Hatice Nergiz, “Üç grup mobil ekibimiz var. Bu gruplardan biri merkezde mobil okul ekibimiz. Okullara giderek risk grubundaki çocuklarımızı tespit ediyor. Risk grubundaki çocuklar, parçalanmış aile çocukları tespit ederek yine aileleri ve okuldaki öğretmen ve müdürlerle iletişime geçerek çalışmalar yapıyor. Diğer bir grubumuz ise yine merkezde sokak çocukları için kurulan mobil sokak çocukları ekibimiz. Bunlar da haftanın belirli günleri zabıta ve polisle sokakta çalıştırılan çocukları tespit ederek bunların okula devamları konusunda çalışarak önlem alıyor. Köylerde olan mobil kırsal ekibimiz ise köy muhtarlarımızla, yine okul müdürleri ve öğretmenler ile ön görüşmeler yaparak risk altındaki, parçalanmış aile çocuklarını tespit ederek bunlara okula devam konusunda yardımcı oluyor. Kurum olarak ailelere her türlü desteği sağlıyoruz” dedi.
Eşi öldükten sonra çocuklarının okula devam konusunda sıkıntı çektiğini dile getiren Hatice Varhan, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekiplerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.
[gallery ids=',57409,57410,57411,57412']

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Yükleniyor