• BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32

Mobilya sektöründe üniversite-sanayi işbirliği güçleniyor

28 Kasım 2024, Perşembe 13:18
28 Kasım 2024, Perşembe 13:18
Mobilya sektöründe üniversite-sanayi işbirliği güçleniyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, Katip Çelebi Üniversitesi Orman Fakültesi ile üniversite-sanayi iş birliği alanında yapılabilecekleri değerlendirdi.

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Fuat Gürle, sektörün yenilikçi, sürdürülebilir ve rekabetçi bir yapıya kavuşması için üniversite-sanayi işbirliği büyük önem taşıdığını söyleyerek, “Üniversite-sanayi işbirliği, sektörün sorunlarına ihtiyaç odaklı çözümler geliştirilmesine zemin hazırlıyor. Ar-Ge ve inovasyon, kalifiye işgücü yetiştirme, üretim süreçlerinin optimizasyonu, tasarım işbirlikleri, sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve Endüstri 4.0 ve teknoloji transferi ile orta ve uzun vadede akademi ile ortak bir vizyon belirlemek istiyoruz. Yıllardır düzenlediğimiz tasarım yarışmalarının yarattığı katma değer bu işbirliğinin en somut ve başarılı örneği.” dedi.

Üniversite ve sektörün birlikte hareket etme kültürüne getirilmesi gerektiğine değinen Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Hikmet Güngör şunları söyledi:

“Bu kapsamda daha düzenli iletişim mekanizması kurulması adına ilk etapta EİB’den iki temsilciyi Katip Çelebi Üniversitesi Orman Fakültesi Danışma Kurulu’na dahil edeceğiz. Orman Fakültesinin Birliğimiz iştigal sahasında yer alan 3 sektörle ilgili de alt bölümleri mevcut. Daha sonra ihtiyaç analizi yaparak üniversitenin kapasitesi ile sektörün ihtiyacının kesiştiği noktaları tespit edeceğiz. İhtiyaç eşleşmesinden sonra her iki tarafın da beklentilerini net şekilde belirlemesiyle çalışmalarımız ilerlemeye başlayacak. Gerek teorik gerek sahada eğitimlerle edindiğimiz bu tecrübeyi üyelerimize de aktarmayı hedefliyoruz.”

Katip Çelebi Üniversitesi ile ortak Avrupa Birliği projesi

Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Mobilya Çalışma Komitesi Başkanı A. Müjdat Kemer, mobilya sektöründe üniversite-sanayi işbirliğinin hem akademik dünyanın hem de sektörün kazanımlarını maksimize edebilecek bir strateji olduğunu vurgulayarak, “Doğru yapılandırıldığında, bu tür işbirlikleri sektörün küresel rekabetteki konumunu güçlendirecektir. Aegean Furniture isimli Ur-Ge projemizin üniversite müfredatı ile entegre edilmesi, sektörün ihtiyaçlarına göre derslerin güncellenmesi de gündemde. Odun Dışı Orman ürünleri ve Kağıt sektöründe de iş birliklerimiz söz konusu. Katip Çelebi Üniversitesi ile ortak Avrupa Birliği projesi yazma düşüncemiz var, önümüzdeki günlerde protokol imzalayacağız.” diye konuştu.

Eko-Dizayn, Dijital Ürün Pasaportuna adaptasyonda akademinin sektöre desteği büyük

Müjdat Kemer, “Birliğimiz üyesi firmaların sürdürülebilirlik yetkinliklerini artırmak ve AB Yeşil Mutabakatına hazır hale getirmek için Sürdürülebilirlik Çalışma Grubumuz çalışmalarına devam ediyor. Özellikle AB Yeşil Mutabakatına uyumda akademi ile birlikte hareket etmenin Sürdürülebilir Ürün Girişi, Eko-Dizayn, Dijital Ürün Pasaportu gibi sürdürülebilirlikle ilgili yeni regülasyonlara adaptasyonda desteğin büyük olduğunu düşünüyoruz.” dedi. (İLKHA) 

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Batı Şeria'da bir genç işgalciler tarafından şehit edildi

Batman’da trafoda patlama: Mahalle elektriksiz kaldı

Gaziantep'te drift atan şehir içi otobüs sürücüsüne ceza

ABD'de 8 binden fazla uçuş iptal edildi

Yol kesip saldıran sürücü yakalanarak işlem yapıldı

Yüzyılın Konut Projesi’nde bu hafta 9 ilde kuralar çekilecek

Gaziantep'te kasten yaralama suçundan aranan şahıs yakalandı

Gaziantep'te hapis cezası bulunan 2 firari yakalandı

Avustralya'da köpekbalığı saldırıları: Bir ölü 3 yaralı

Soğuk hava balık tezgahlarına da vurdu

Gaziantep'te ruhsatsız silah ve uyuşturucu operasyonu: 4 şüpheli yakalandı

Afgan yönetimden kısıtlamaların kaldırılması çağrısı

Diyarbakır’da sis ve buzlanma zincirleme kazaya yol açtı: 7 yaralı

HAMAS liderlerinden Atallah Ebu El Subh vefat etti

Beylikdüzü'nde yaşanan elektrik kesintisi mahalleliyi mağdur ediyor

Türkiye üniversiteleri THE 2026’da yükselişte

Çalışma Bakanlığı 100 iş müfettiş yardımcısı alacak

Endonezya'da heyelan: 16 ölü, onlarca kişi kayıp

Geçmeyen öksürük ve boğaz ağrısına dikkat: Uzmanından önemli uyarılar

Yoğun sis Çanakkale Boğazı’nı kapattı, feribot seferleri durdu

Microsoft’un bazı şifreleme anahtarlarını FBI’a teslim ettiği ortaya çıktı

Hindistan'da yarasa kaynaklı Nipah virüsü salgını meydana geldi

İşgal rejimi, ateşkese rağmen Gazze’nin farklı bölgelerini bombalıyor

HÜDA PAR, Suriye’deki mazlum Kürtler için yardım seferberliğini destekliyor

UNRWA: Gazze'de 600 bin çocuk eğitimden mahrum

Kanada Başbakanı'ndan, Trump'ın gümrük vergisi tehdidine tepki

Diyarbakır'da yaban domuzu sürüsü havadan görüntülendi

Yardımlara yönelik engellemeler Gazze’de ateşkesin içini boşaltıyor

Sivas’ta kar nedeniyle 493 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Yüzde şimşek çaktıran hastalık günlük hayatı felç ediyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batı Şeria'da bir genç işgalciler tarafından şehit edildi

Batman’da trafoda patlama: Mahalle elektriksiz kaldı

Gaziantep'te drift atan şehir içi otobüs sürücüsüne ceza

ABD'de 8 binden fazla uçuş iptal edildi

Yol kesip saldıran sürücü yakalanarak işlem yapıldı

Yüzyılın Konut Projesi’nde bu hafta 9 ilde kuralar çekilecek

Gaziantep'te kasten yaralama suçundan aranan şahıs yakalandı