• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Molla Çelik: Zalimlere bir daha katliam yapmaya cesaret edemeyecekleri bir ders vermemiz lazım

30 Ocak 2025, Perşembe 11:54
30 Ocak 2025, Perşembe 11:54
Molla Çelik: Zalimlere bir daha katliam yapmaya cesaret edemeyecekleri bir ders vermemiz lazım
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze'de yapılan ateşkesten sonra İslam ümmetinin üzerine düşen görev ve sorumluluklara vurgu yapan Diyanet-Sen Bingöl Şube Başkanı Molla Mücahid Çelik, bu süreçten sonra Müslümanların Gazze'ye karşı mesuliyetinin daha da arttığına dikkat çekti.

Aksa Tufanı Operasyonu sonrası yaklaşık 15 ay boyunca devam eden katliam ve soykırımın ardından yapılan ateşkesle Müslümanların rehavete kapılmaması gerektiğini belirten Diyanet-Sen Bingöl Şube Başkanı ve Ulu Cami İmam Hatibi Molla Mücahid Çelik, sürdürülecek boykot uygulamaları ve yapılacak maddi desteklerle işgal rejimi ve destekçi zalimlere tekrardan katliama cesaret edemeyecekleri büyük bir cevap verilmesi gerektiğini ifade etti.

Yapılan ateşkes başta olmak üzere boykot, maddi yardımlar, Kudüs davasını gündemde tutacak program ve etkinler sürecini değerlendiren Diyanet-Sen Bingöl Şube Başkanı ve Ulu Cami İmam Hatibi Molla Mücahid Çelik, Gazzeli mazlumların ümmetten davacı değil duacı olabilmeleri için Müslümanların Aksa Tufanının ilk gününde olduğu gibi bundan sonra da gerekli hassasiyetleri gözetmesinin kaçınılmaz olduğuna vurgu yaptı.

"Zalim israil ve destekçileri hiçbir zaman sözlerinde durmadı"

Yaklaşık 15 aydan beri bir katliam ve soykırımın olduğunu dile getiren Çelik, "Elhamdülillah kaç gün önce ateşkes imzalandı. Ümidimiz bu ateşkes nihai bir zafere ve rahatlığa vesile olsun. Fakat zalim israil ve destekçileri hiçbir zaman sözlerinde durmadı. Bu zalimler fırsat buldukça yine eski huylarına döneceklerdir. Dolayısıyla biz Müslümanlara düşen vazife onlara karşı boykot, dua ve maddi yardımlarımızla kardeşlerimizin yanında olmaktır. Müslümanların her gün 5 vakit namazlarında oradaki kardeşlerine destek olmaları lazım. Maddi yardımlarda güvenilir kuruluşlar vesilesiyle yardımcı olmaları gerekir. Kesinlikle kardeşlerimizi zalimlerin insafına bırakmadan her zaman onların yanında olduğumuzu ifade etme adına son nefese kadar bu hassasiyetle yaşıyoruz." dedi.

"Son nefesimize kadar Gazze ve Kudüs'ü gündemimizden çıkarmayacağız"

Geçtiğimiz günlerde başlatılan ateşkesle ümmetin asıl sorumluluğunun bundan sonra başladığının altını çizen Çelik, şu ifadelere yer verdi:

"Orada büyük bir yıkım var ve hiçbir şey kalmamış. Müslümanlar bugünden itibaren bir seferberlik ruhu içerisinde orayı yeniden imar etmeli. Çünkü oradaki kardeşlerimiz Müslümanların izzetini ve şerefini korudu. Dolayısıyla onlar can, mal ve nesilleriyle mücadele verdi. Bugün de biz Müslüman kardeşleri olarak onlara yardımcı olmamız lazım ki son nefesimize kadar Gazze ve Kudüs'ü gündemimizden çıkarmayacağız. Zalimlere öyle bir cevap vermeliyiz ki bir daha o katliam ve soykırımlara cesaret edemesinler."

Çelik, "Bir anlaşma sağlandı diye her şey bitmedi. Orada olabildiğince bir mücadele devam ediyor. Enkaz altında yavrularının ceset parçalarını toplayıp defneden kardeşlerimizi ve mücahitleri unutmamalıyız. Onlarla beraber Mahkeme-i Kübra'ya gidip hesap vereceğiz. Eğer vazifemizi yapmazsak orada bizlerden davacı olacaklardır. Davacı değil duacı olmaları için vazifemizi yapmamız lazım ve vazifemizin başında boykot ve her vakitte duayla beraber Gazze'yi yeniden imar etme noktasında gücümüz nispetinde yanlarında olmak gelir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İŞKUR Gençlik Programı’na başvuru sayısı 483 bini aştı

Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı

ABD’den bazı tarım ürünlerine gümrük muafiyeti kararı

5 NATO ülkesi "hibrit tehditlere" karşı işbirliğini güçlendirdi

Mardin’de sağanak yağmur etkili oldu

Malatya'da minibüs trambüs direğine çarptı: 1 ölü

Tunus'ta En-Nahda lideri Gannuşi'ye yeni hapis cezası

Kırklareli’nde FETÖ operasyonu: 5 tutuklama

Batman’da kaçak telefon operasyonu: 6,6 milyon tl’lik iphone ele geçirildi

İşgalcilerden Batı Şeria'da geniş çaplı baskınlar

DEPSAŞ Enerji’den Diyarbakır'daki Makam Dağı’na 3 bin fidan

BM: İşgal altındaki topraklarda Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi savaş suçu

ABD’li Temsilci Luna: Sivillere para karşılığı ateş eden Amerikalılar yargılansın

Gazze'de 7 bin tonun üzerinde patlamamış mühimmat: Çocuklar tehlikede

Altında ibre tersine döndü

Doğu Akdeniz'de fırtına bekleniyor

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kar uyarısı: Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara dikkat

Siyonist rejim Lübnan sınırında duvar örüyor

Gazze'de altyapı yıkımı hayatı felce uğrattı

ABD ordusu, Venezuela'ya olası bir saldırı için hazırlanıyor

Washington ve bazı Arap ülkeleri, Trump'ın Gazze planını BM'ye taşıyor

Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi: İnsani felakete karşı sessizlik artık kabul edilemez

Balıkesir'de 4,1 büyüklüğünde deprem

İstanbul Havalimanı’nda 5 bin canlı sülük ele geçirildi

Malatya-Kayseri Karayolu'nda yoğun kar ve tipi: Ekiplerin çalışmaları sürüyor

Gümüşhane’ye kurulacak çağrı merkezi için imzalar atıldı

Zirai dondan etkilenen çiftçilere destek ödemesi hesaplara aktarıldı

Depremzedeler için konut ve iş yeri kuraları çekilecek

Ordu’daki işçi kurasında aynı soyadlı birçok ismin çıkmasına Sağlık Bakanlığından açıklama

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İŞKUR Gençlik Programı’na başvuru sayısı 483 bini aştı

Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı

ABD’den bazı tarım ürünlerine gümrük muafiyeti kararı

5 NATO ülkesi "hibrit tehditlere" karşı işbirliğini güçlendirdi

Mardin’de sağanak yağmur etkili oldu

Malatya'da minibüs trambüs direğine çarptı: 1 ölü

Tunus'ta En-Nahda lideri Gannuşi'ye yeni hapis cezası