• BIST 100

    10729,49%-0,92
  • DOLAR

    41,19% 0,20
  • EURO

    48,31% 0,61
  • GRAM ALTIN

    4758,20% 1,43
  • Ç. ALTIN

    7652,82% 1,73

Morbid obez ameliyatı olan hasta: “Sanki yeniden doğdum”

12 Nisan 2023, Çarşamba 09:40
12 Nisan 2023, Çarşamba 09:40
Morbid obez ameliyatı olan hasta: “Sanki yeniden doğdum”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Morbid obez ameliyatı olan hasta: “Sanki yeniden doğdum”

‘Morbid obezite’ hastalığı nedeniyle Bingöl’den Diyarbakır’a gelerek ‘morbid obezite’ ameliyatı olan Ali Aydoğdu, sevincini “Ameliyattan sonra sanki yeniden doğdum” sözleriyle anlattı.
Bingöl’de ikamet eden Ali Aydoğdu, yıllardır kalp, şeker, tansiyon hastalıklarının yanı sıra geceleri nefes alamama problemi nedeniyle solunum cihazına bağlı uyuyordu. ‘Morbid obezite’ teşhisi konulan Aydoğdu, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırılarak tedavi olmaya başladı. Fazla kilodan kaynaklı yaşamını kabusa çeviren nefes alamama ve uykusuzluk problemi, yapılan ‘morbid obezite’ cerrahisinin ardından son buldu.
Aydoğdu’nun ameliyatını gerçekleştiren Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bahri Çakabay, bu tür ameliyatların estetik için değil de gerçek hastalar için yapılması gerektiğine dikkat çekti. Çakabey, “Hastamız morbid obez cerrahisi gerektiren bir gruba dahildi. Hastamıza tüp mide ameliyatı (sleeve gastrektomi) yaptık. Ama hastamızın özelliği çok riskli bir hasta olmasıydı. Tüp mide ameliyatının daha çok gerçek hastalar için yapılması gerekiyor. Maalesef günümüzde daha çok estetik için kullanılan bir ameliyat türüne dönmüş. Vücut kitle endeksi dediğimiz bir kriter uyuyorsa ve vücut cerrahi işlem için aday ise ameliyatı yapabilir. Hastamızın kalbinde iki adet stent, nefes alamama şikayeti ve geceleri alet ile yatma gibi sorunlarına rağmen tüp mide ameliyatı yaptık. Öte yandan tansiyon, şeker hastalığının yanında kan sulandırıcı ilaçlarını alması da ameliyat için bir risk oluşturmaktadır. Ama bizim için tek çözüm ameliyat” dedi.
Ali Aydoğdu’nun kilo verdikçe şeker ve tansiyon gibi hastalıklarından da kurtulacağına vurgu yapan Çakabey, “Nihayetinde iyi bir ameliyat gerçekleştirdik. Ali kardeşimizi de hastalığına uygun ameliyat yaptık. Ameliyatımız çok uzun da sürmedi. Ameliyattan sonra 2’nci günden itibaren Ali kardeşimiz, kullandığı uyku apnesi için solunum cihazını bıraktı. Şu ana kadar 10 kilo vermiş gibi gözüküyor. Ama bu süreçte zamanla çok kilo verecektir. Normal konforlu bir hayata tekrar geri dönecektir. Ali bu yeni hayatın yanı sıra tansiyon, şeker gibi hastalıklarından da kilo verdikçe kurtulacak” diye konuştu.

“Hayatımda bayağı bir fark oluştu”
Bingöl’den Diyarbakır’a gelerek ‘morbid obezite’ ameliyatından sonra yeni konforlu hayata ‘merhaba’ dediğini belirten Ali Aydoğdu, bir sene içerisinde tüm fazla kilolardan kurtulacağını belirtti.
Ameliyat sonrası öncelikle kullandığı solunum cihazından kurtulduğunu ifade eden Aydoğdu, “Yıllardır kalp, şeker, tansiyon hastalıklarımın yanı sıra gece uyurken solunum cihazına bağlı yatıyorum. Özellikle geceleri nefes kesilmesiyle birlikte uyku problemlerim ortaya çıkıyordu. Bu ameliyatı da riskli olduğu için öyle herkes yapmıyordu. Ben de Bingöl’den hocamızın yanına gelip, sıkıntımı anlattım. Hocamız da bize 1 sene içinde sağlığıma kavuşacağımı söyledi. Hocamıza inanıp ameliyata girdim. Ameliyattan sonra solunum cihazını kullanmamaya başladım. Hayatımda bayağı bir fark oluştu. Ameliyattan sonra sanki yeniden doğdum. 140 kiloydum ameliyattan sonra kendimi hiç tartmadım ama kilo verdiğimi hissediyorum” şeklinde konuştu.

Söz ve Kalem eğitim dosyasıyla çıktı

Sakarya'dan "Küresel Sumud Filosu"na destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 450 yurt yönetim personeli alacak

Fransa’da Macron için azil süreci başladı

Dargeçit halkı Gazze ve Küresel Sumud Filosu'na destek için meydanlara indi

Kenya’da gölün taşması sonucu binlerce kişi evsiz kaldı

İki otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı

Yetimler Vakfı'ndan Gaziantep'te onlarca yetim öğrenciye kırtasiye desteği

Irak Başbakanı Sudani: 150 milyar varillik rezerve sahibiz

Çocuklara namaz bilinci kazandıran eğitim programı tamamlandı

Rusya'dan NATO sınırına yeni askeri bariyer ve tahkimat kararı

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Gazze'de her 52 dakikada bir çocuk hayatını kaybediyor

Mersin'den Küresel Sumud Filosu'na destek: Herkes sussa bile biz susmayacağız

On binler "Küresel Sumud Filosu"na destek için yürüdü

ABD’de salmonella alarmı

Çin'de kargo gemisi ile balıkçı teknesi çarpıştı

Afganistan'daki depremde can kaybı 3 bine ulaştı

Hatay'da trafik kazası: 1'i ağır 4 yaralı

Batman Barosu: Küresel Sumud Filosu uluslararası toplumun himayesine alınmalı

Küresel Sumud Filosu'na Konya’dan destek

Siirt STK Platformu: Küresel Sumud Filosu, Gazze halkının azmi ve direnişinden ilham aldı

ABD Büyükelçiliği önündeki Gazze nöbeti 17. günde de devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6 Şubat depremlerinin ardından kısa sürede umutları sıfırdan yeşertmeyi başardık

Abukeshek: Bize ne olursa olsun gözümüz hep Gazze'de olacak

Şanlıurfa STK Platformu: Muhtemel bir müdahaleye karşı filodaki aktivistler korunmalı

Siirt’ten Gazze’ye destek: Küresel Sumud Filosu'nun yanındayız

Putin: Ukrayna’ya gelen yabancı güçler meşru hedef olacak

Gözüngül: Cizre Meslek Yüksek Okulu'nda okuyan öğrenciler için yurt yapılmalı

Sumud filosunda hazırlıklar son aşamada: Gemiler yola çıkmaya hazır

Mardin’de ormanlık alanda çıkan yangın 3 saatte kontrol altına alındı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Söz ve Kalem eğitim dosyasıyla çıktı

Sakarya'dan "Küresel Sumud Filosu"na destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 450 yurt yönetim personeli alacak

Fransa’da Macron için azil süreci başladı

Dargeçit halkı Gazze ve Küresel Sumud Filosu'na destek için meydanlara indi

Kenya’da gölün taşması sonucu binlerce kişi evsiz kaldı

İki otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı