• BIST 100

    10551,34%0,80
  • DOLAR

    41,97% 0,01
  • EURO

    48,78% 0,13
  • GRAM ALTIN

    5452,27% -2,06
  • Ç. ALTIN

    9333,62% -3,82

Morbid obez ameliyatı olan hasta: “Sanki yeniden doğdum”

12 Nisan 2023, Çarşamba 09:40
12 Nisan 2023, Çarşamba 09:40
Morbid obez ameliyatı olan hasta: “Sanki yeniden doğdum”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Morbid obez ameliyatı olan hasta: “Sanki yeniden doğdum”

‘Morbid obezite’ hastalığı nedeniyle Bingöl’den Diyarbakır’a gelerek ‘morbid obezite’ ameliyatı olan Ali Aydoğdu, sevincini “Ameliyattan sonra sanki yeniden doğdum” sözleriyle anlattı.
Bingöl’de ikamet eden Ali Aydoğdu, yıllardır kalp, şeker, tansiyon hastalıklarının yanı sıra geceleri nefes alamama problemi nedeniyle solunum cihazına bağlı uyuyordu. ‘Morbid obezite’ teşhisi konulan Aydoğdu, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırılarak tedavi olmaya başladı. Fazla kilodan kaynaklı yaşamını kabusa çeviren nefes alamama ve uykusuzluk problemi, yapılan ‘morbid obezite’ cerrahisinin ardından son buldu.
Aydoğdu’nun ameliyatını gerçekleştiren Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bahri Çakabay, bu tür ameliyatların estetik için değil de gerçek hastalar için yapılması gerektiğine dikkat çekti. Çakabey, “Hastamız morbid obez cerrahisi gerektiren bir gruba dahildi. Hastamıza tüp mide ameliyatı (sleeve gastrektomi) yaptık. Ama hastamızın özelliği çok riskli bir hasta olmasıydı. Tüp mide ameliyatının daha çok gerçek hastalar için yapılması gerekiyor. Maalesef günümüzde daha çok estetik için kullanılan bir ameliyat türüne dönmüş. Vücut kitle endeksi dediğimiz bir kriter uyuyorsa ve vücut cerrahi işlem için aday ise ameliyatı yapabilir. Hastamızın kalbinde iki adet stent, nefes alamama şikayeti ve geceleri alet ile yatma gibi sorunlarına rağmen tüp mide ameliyatı yaptık. Öte yandan tansiyon, şeker hastalığının yanında kan sulandırıcı ilaçlarını alması da ameliyat için bir risk oluşturmaktadır. Ama bizim için tek çözüm ameliyat” dedi.
Ali Aydoğdu’nun kilo verdikçe şeker ve tansiyon gibi hastalıklarından da kurtulacağına vurgu yapan Çakabey, “Nihayetinde iyi bir ameliyat gerçekleştirdik. Ali kardeşimizi de hastalığına uygun ameliyat yaptık. Ameliyatımız çok uzun da sürmedi. Ameliyattan sonra 2’nci günden itibaren Ali kardeşimiz, kullandığı uyku apnesi için solunum cihazını bıraktı. Şu ana kadar 10 kilo vermiş gibi gözüküyor. Ama bu süreçte zamanla çok kilo verecektir. Normal konforlu bir hayata tekrar geri dönecektir. Ali bu yeni hayatın yanı sıra tansiyon, şeker gibi hastalıklarından da kilo verdikçe kurtulacak” diye konuştu.

“Hayatımda bayağı bir fark oluştu”
Bingöl’den Diyarbakır’a gelerek ‘morbid obezite’ ameliyatından sonra yeni konforlu hayata ‘merhaba’ dediğini belirten Ali Aydoğdu, bir sene içerisinde tüm fazla kilolardan kurtulacağını belirtti.
Ameliyat sonrası öncelikle kullandığı solunum cihazından kurtulduğunu ifade eden Aydoğdu, “Yıllardır kalp, şeker, tansiyon hastalıklarımın yanı sıra gece uyurken solunum cihazına bağlı yatıyorum. Özellikle geceleri nefes kesilmesiyle birlikte uyku problemlerim ortaya çıkıyordu. Bu ameliyatı da riskli olduğu için öyle herkes yapmıyordu. Ben de Bingöl’den hocamızın yanına gelip, sıkıntımı anlattım. Hocamız da bize 1 sene içinde sağlığıma kavuşacağımı söyledi. Hocamıza inanıp ameliyata girdim. Ameliyattan sonra solunum cihazını kullanmamaya başladım. Hayatımda bayağı bir fark oluştu. Ameliyattan sonra sanki yeniden doğdum. 140 kiloydum ameliyattan sonra kendimi hiç tartmadım ama kilo verdiğimi hissediyorum” şeklinde konuştu.

Konya’da 3 katlı binada yangın: 1 ölü

HÜDA PAR Aile Başkanı Sülün: Tesettür aile yapısını, mahremiyeti ve ahlakı korur

Kocaeli'de hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Kış lastiğinden kaçınmak hayatınıza mal olabilir!

Konya’da düzenlenen 12. Kitap Fuarı’na yoğun ilgi

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden burs duyurusu

Gaziantep'te 11 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

HÜDA PAR'dan, Kurtulmuş'un okuduğu "Kürtçe" şiir tartışmalarına ilişkin açıklama: Anadillerin kullanımı önündeki engeller kaldırılmalıdır

Kudüs Seriyyeleri, bazı komutanlarının şehadetini duyurdu

İran ve Irak, 2023'teki güvenlik anlaşmalarını tam olarak uygulamada mutabık kaldı

Gazze Sağlık Bakanlığı: Saldırılarda şehit sayısı 68 bin 234’e yükseldi

Yanlış atık yönetimi, gezegenin en büyük tehdidi haline geldi!

Bakan Bolat, Katarlı mevkidaşı Al Sani ile görüştü

HÜDA PAR GİK Üyesi Buğrahan: Soykırımcı siyonistlerin yargılanması için başlatılan kampanyaya herkes destek vermeli

İlk bilimsel beslenme rehberi yayımlandı: Kabızlığa karşı 59 bilimsel tavsiye

Şantiyede işçiler arasında bıçaklı kavga: 4 yaralı

Batman'da Kur'an kursu öğreticileri toplantıda buluştu

Türkiye ile Katar arasında ortak bildiri ve anlaşmalar imzalandı

Malatya'da küçükbaş hayvan yetiştiricilerine 50 ton arpa desteği

Şanlıurfa’da 4. Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali tamamlandı

Diyarbakırlı ciğerci üç günlük gelirini Gazze'ye bağışladı

Gaziantep'te zeytin hasadı başladı

Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı 11’inci kez kapılarını kitapseverlere açıyor

Kudüs Valiliği: israilin Aksa çevresindeki kazı çalışmaları kutsal yapıları tehdit ediyor

Adana'da park halindeki kamyon yandı

Bingöl'de Gazze yararına kermes düzenlendi

HÜDA PAR Milletvekili Demir, Dicle Elektrik'in uygulamalarına karşı toplanan imzaları Meclis Başkanı Kurtulmuş’a sundu

Bingöl’de hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs tutuklandı

Batman’da 6 katlı binanın çatısında yangın paniği

İşgal rejimi Batı Şeria'da 45 Filistinliyi alıkoydu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya’da 3 katlı binada yangın: 1 ölü

HÜDA PAR Aile Başkanı Sülün: Tesettür aile yapısını, mahremiyeti ve ahlakı korur

Kocaeli'de hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Kış lastiğinden kaçınmak hayatınıza mal olabilir!

Konya’da düzenlenen 12. Kitap Fuarı’na yoğun ilgi

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden burs duyurusu

Gaziantep'te 11 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı